10.2.11

Σύσκεψη για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης στη Δράμα

Σύσκεψη με θέμα το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, στην Αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Στη σύσκεψη παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, o Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Τουρισμού – Πολιτισμού, Κώστας Παπακοσμάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Κώστας Μιχαηλίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας Νίκη Κεφαλίδου και Γεώργιος Ζιμπίδης, ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Νικόλαος Καγιάογλου, οι Αντιδήμαρχοι Δράμας Γιάννης Ετόγλου και Μιχάλης Μλεκάνης, ο Διευθυντής Δασών Δράμας, Βασίλειος Αντωνιάδης, η Δασάρχης Δράμας, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, Νικόλαος Αβτζής, Διευθυντές αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, καθώς και εκπρόσωποι αναπτυξιακών φορέων.
Ο Διευθυντής της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας, Μανώλης Χατζόπουλος, παρουσίασε τους γενικούς άξονες δράσης για το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης και ειδικά για το τμήμα που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας. Το συνολικό ύψος του προγράμματος για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 125.000.000 ευρώ.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση των εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών σχετικά με την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, αναζητήθηκαν τρόποι για την αποτελεσματική υποστήριξή του και συζητήθηκαν προτάσεις με σκοπό την καταγραφή και αξιολόγηση έργων τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, δήλωσε: «Απαιτείται γόνιμος και δημιουργικός διάλογος, ώστε να γεννηθούν νέες ιδέες, αλλά παράλληλα απαιτείται και σκληρή δουλειά. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί η μέγιστη απορρόφηση των κονδυλίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.