5.2.11

Σε κινητοποιήσεις οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Δυναμικές κινητοποιήσεις που κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνουν στήσιμο «μπλόκων» στις κεντρικές εθνικές οδούς, αλλά και στα όρια των συνόρων με όμορες χώρες, ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου οι αγρότες.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών Μακεδονίας, Θράκης και Θεσσαλίας μετά από την «άκαρπη» όπως την χαρακτήρισαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης, άνω των τεσσάρων ωρών, που έγινε στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους αγροτοκτηνοτρόφων από 13 μπλόκα, ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης τόνισε καταρχάς ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους πραγματικούς παραγωγούς αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, καθώς και να εξυγιάνει το χώρο.
Από την πλευρά των αγροτών-κτηνοτρόφων, οι εκπρόσωποι συντονιστικών επιτροπών από τους νομούς Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Φλώρινας, Γρεβενών και Κοζάνης, οι οποίοι συμμετείχαν στην σύσκεψη, κατέθεσαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν να δοθούν λύσεις.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί οι καλλιέργειές τους, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων -κυρίως στη Θεσσαλία- την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οι μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών από χώρες των Βαλκανίων και ευρύτερα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!Δεν γίνεται να βρεθεί άλλος τρόπος στις κινητοποιήσεις;Ολοι την ταλαιπωρία εμείς θα την φάμε πάλι.Οι αγρότες θα λένε μην μας επιρρίπτετε ευθύνες,το Κράτος φταίει και το Κράτος ότι φταίνε οι αγρότες.Ας κατέβουν και να κλείσουν την ΒΟΥΛΗ.Εμείς όταν κάνουμε απεργία δεν κλείνουμε τους χωματόδρομους για να πάνε να ποτίσουν ή να σπείρουν.Ξέρω ακούγεται εγωιστικό αλλά δεν γίνεται να τυρρανιόμαστε κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.