7.2.11

Φουντώνει η διαμάχη στην Ξάνθη για τις 40 απολύσεις στην Alumil

Οξύνονται τα πνεύματα στην Ξάνθη μεταξύ της Alumil και του Εργατικού Κέντρου της πόλης, μετά την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει στην απόλυση 40 εργαζομένων, από τους συνολικά 147 που απασχολούνταν στο εργοστάσιο τής πρόσφατα συγχωνευθείσας θυγατρικής Αλουνέφ.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Φιλοκτήμων Βακάλης, «ο όμιλος θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει ήδη από την αρχή της οικονομικής κρίσης, μέσω της διαδικασίας της αναδιάρθρωσής του».
Ερωτηθείς αν έπονται περισσότερες απολύσεις, απάντησε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν, μελλοντικώς, συναρτώνται άμεσα με την πορεία της εταιρείας και το πόσο παραγωγική είναι και, άρα, δεν μπορεί να προβλεφθεί τίποτα. Σχετικά με το αν υπάρχει, εκ μέρους της διοίκησης, πρόθεση αξιοποίησης των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια διάθεση».
Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης χαρακτηρίζει παράνομες τις απολύσεις και έκανε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ ο πρόεδρός του, Άγγελος Μπεμπεκίδης, υποστηρίζει ότι η συγχώνευση της Αλουνέφ στη μητρική ήταν απλά ένα τέχνασμα. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, έτσι δόθηκε στη διοίκηση η δυνατότητα να απολύσει το 5% των εργαζομένων συνολικά στον όμιλο και όχι το 5% εκείνων της Αλουνέφ (που θα ήταν πολύ λιγότεροι).
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επεσήμανε ακόμη ότι η τριμερής συνάντηση για το θέμα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, μεταξύ της εργοδοσίας, του Εργατικού Κέντρου και της Επιθεώρησης Εργασίας, απέβη άκαρπη, καθώς περιορίστηκε στην κατάθεση θέσεων, χωρίς κάποια δέσμευση από πλευράς της διοίκησης, για να «πέσουν πιο μαλακά» οι εργαζόμενοι.
Στο επόμενο διάστημα, συνέχισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, οι απολυμένοι, οι οποίοι -σημειωτέον- δεν έχουν επιχειρησιακό σωματείο, θα συμμετέχουν σε τακτικές συναντήσεις στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να καθοριστεί ο ακριβής τρόπος αντίδρασης στις απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.