11.2.11

Σε συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προχωρούν στις 24 Φεβρουαρίου οι αγρότες

Σε συμβολική κατάληψη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης θα προχωρήσουν την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, αγρότες του Έβρου αλλά και άλλων περιοχών της περιφέρειας.
Αυτό αποφάσισαν σε χθεσινή σύσκεψή τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα», τονίζοντας πως «η μικρομεσαία αγροτιά δεν αντέχει άλλο» και εκτιμώντας πως «η αγροτική οικονομία της χώρας οδηγείται σε συρρίκνωση, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ξεκληρίζονται και την ύπαιθρο να οδηγείται σε ερήμωση».
Η συμβολική κατάληψη θα έχει χαρακτήρα παναγροτικής διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της οποίας αντιπροσωπεία των αγροτών θα επιδιώξει να έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, προκειμένου να του επιδώσει το ψήφισμα διαμαρτυρίας της κινητοποίησης και να τον ενημερώσει για τα βασικά σημεία των αιτημάτων που προβάλλει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/2/11 20:36

    «Το πράσινο φως για τη χορήγηση της επόμενης δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ έδωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας, επισημαίνοντας την ανάγκη "υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων και προαναγγέλλοντας πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ μέχρι το 2015. Κάλεσαν δε για μείωση του εργατικού κόστους, η οποία θα συμβάλει σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας».

    Και έτσι μιας και υπάρχει άφθονο χρήμα, να προετοιμασθούμε να καλοπεράσουμε τις αποκριές το Πάσχα και τις καλοκαιριάτικες διακοπές μας.
    Μετά βλέπουμε, ο θεός είναι μεγάλος, θα μας προστατέψει και στο μέλλον.

    Η πλάκα είναι πλάκα, με θλίψη διαπιστώνω, τίποτε δεν άλλαξε από το παρελθόν συνεχίζουμε να ζούμε με δανεικά, και αυξάνουμε το χρέος. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Φυσικά οι επερχόμενες γενιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/11 11:19

    Ο τζάμπα μάγκας = μαλάκας.
    Μόνο το κίνημα «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» δεν πρέπει να είναι στη ζωή μας.
    Να κάνουμε και «το κίνημα δουλειά-δουλειά» για να βγούμε από τα αδιέξοδα.
    Να ξεσηκωθούμε ειρηνικά και να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να δημιουργήσει δουλειές, και τότε όλα θα πάνε μια χαρά.
    Οι δε τοπικοί μας προύχοντες να σταματήσουν το πολύ μπλά-μπλά, και να κάνουν πράξη για τους σκοπούς που εκλέχθηκαν.
    Μέχρι σήμερα συσκέπτονται χωρίς να σκέπτονται, επιτέλους να συσκέπτονται και να σκέπτονται και να δίνουν άμεσες λύσεις στην καθημερινότητα. Από σήμερα δεν είμαστε για πολυτέλειες, είμαστε με ποιόν τρόπο θα βγάζουμε τα ελάχιστα για να ζήσουμε.
    Εξ άλλου αρκετοί προύχοντες για χρόνια ήταν μέσα στο σύστημα που έφερε αυτό το χάλι στην πατρίδα μας, να μην το ξεχνάνε.
    Το σήμερα δεν εναι σαν το χθές το αντιλήφθηκαν ή δεν το αντιλήφθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/2/11 11:42

    Φασούλι φασούλι γεμίζει το σακούλι». Ποια η διαφορά της διαχείρισης του κράτους, απ΄αυτήν του Δήμου Κομοτηνής και της ΕΑΣ Ροδόπης, καμία και χειρότερη. Λίγο από εδώ, λίγο από εκεί κακοδιαχείριση έτσι μπήκε μέσα ο δημόσιος κουρβανάς.
    Και τώρα τι;
    «Στο σφυρί Ταχ. Ταμιευτήριο, Αγροτική Τράπεζα και ΔΕΗ, ΔΕΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ, Αττικό Μετρό, ΟΑΣΑ, ΕΡΤ, "Ελ. Βενιζέλος", εκτάσεις-κτίρια φιλέτα σε όλη τη χώρα και δέκα λιμάνια».
    Λένε ότι μπαίνουν οι υπογραφές για την μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων της ΕΑΣ στην ΑΤΕ. Και αν πουληθεί η ΑΤΕ ποιος τυχερός θα χαίρεται των πολύχρονο ιδρώτα των αγροτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/2/11 22:11

    Για τον ανώνυμο 11-2 20:36
    Σιγά ρε ανυπόμονε που δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τίποτα δεν έχεις δει στην τσέπη σου εντάξει. Αλλά πολλά άλλαξαν και μπράβο. Όσο για μάρμαρο και επόμενες γενιές και ότι συνεχίζουμε να ζούμε με δανεικα΄κάτσε να πάρει ο ΠΑπανδρέου το μαγικό ραβδάκι να φέρει τον παράδεισο εδώ και τώρα. Αυτό περιμένεις και γκρινιάζεις; Πού έχεις δειτόσο άμεση αλλαγή που να μειώνει το χρέος;

    Στον ανώνυμο 11:19 πολύ καλό το δουλειά δουλειά. Και να προσθέσω και το σιωπή σιωπή κίνημα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Μπράβο πάντως στις φωνές που αναδεικνύουν το δουλειά.

    Για τον 11:42 να παρατηρήσω ότι για ποιον πολύχρονο ιδρώτα των αγροτών μιλά; Ανυποψίαστοι ήταν για το φαγοπότι; Ή μήπως ίδρωσαν πολύ για να το παίζουν καμπόσοι στις βουλγάρες; Ή τους είχε τάξει κανείς ότι από το αγροτικό επάγγελμα βγαίνουν εύκολα και σπορ αμάξια, και ταξιδάκια, και διαμερισματάκια στην πόλη, και καμιά δεύτερη δουλίτσα στο δημόσιο; Συνήθως σε σώματα ασφαλειάς ή σε κανένα ΚΕΠ. Από αυτά που βγάζουν ... πολύ δουλειά στην ... άνω κάτω ραχούλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/2/11 22:24

    ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ, ΞΕΦΤΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΙΡΜΠΙΛΟΟΙΚΟΛΟΓΙΑ. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ . ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΞΥΠΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/2/11 00:24

    Είτε το θέλουνε, είτε όχι, η χιλιοπροδομένη μας πατρίδα είναι βουνό και δεν βουλιάζει. Ότι κι αν λένε οι “αρμόδιοι” με τις στατιστικές και τις φαντασιώσεις τους το καταγάλανο Αιγαίο είναι κοιτίδα του πολιτισμού, του πλούτου και της καλοπέρασης.
    Αυτό δεν μας το λένε οι τσαρλατάνοι της τρόϊκας, αλλά η ίδια η πραγματικότητα του ιστορικού και πολιτιστικού μας μεγαλείου.
    Οσο και να φορολογούν, μισθοσυντήρητους και μεροκαματιάρηδες, αυτοί θα την βολέψουν με την σπουδαία φαντασία τους, το ελληνικό δαιμόνιο, που πάντοτε τους βοηθούσε να συντηρούνε την εθνότητα με τα ωραία χούγια τους που λέγονται ελληνικά.
    Οι Έλληνες χαρακτηρίζονται, παχύσαρκοι, γλεντζέδες και χουζούρηδες. Γι’αυτό κι οι παχυλόμισθοι (-τρόικες, σύμβουλοι κ.λ.π.) του δυτικού... πολιτισμού (του δούναι-λαβείν κατά τον Καζαντζάκη), με τα φασιστικά λογιστικά τους πασχίζουν να μας “διορθώσουν” με χρέη που κληρονομήσαμε κυρίως απ’ την παρακμή του
    Ιμπέριουμ-Κραμανλέουμ.
    Κύριοι της τρόϊκας, ο ελληνισμός προόδευσε με σεβασμό εις την κουλτούρα του που δεν ερχόταν σε αντίθεση με τις συνθήκες της βελτίωσης της οικονομικής δραστηριότητας. Είχε αυτάρκεια στα στοιχειώδη είδη της διατροφής του και με την αποδέσμευση των αγροτών από τα φεουδαρχικά φορολογικά δικαιώματα και τον φόρο της δεκάτης αναγεννήθηκε το έθνος. Δούλεψε το εμπόριο και μεγαλούργησε η ναυτιλία μας δημιουργώντας “παροικίες” σε όλη την Ευρώπη (Λονδίνο, Λισαβώνα, Αμστερνταμ, Τολέδο, Γένουα, Τεργέστη, Οδησσό κλπ.).
    Ψυχραιμία και αισιοδοξία, μετά την παρακμή η ακμή, μετά την καταιγίδα η ηλιοφάνεια, μετά τους πολέμους η ειρήνη, μετά την οικονομική ύφεση η οικονομική ανάπτυξη, μας διδάσκει η ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/2/11 12:49

    Πεταλωτής-Τρόϊκα 3-0

    «Παρεξηγήσατε το ύφος μας λέει τώρα η Τρόϊκα»
    Με δήλωση που φέρει την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επιχειρείται αποκλιμάκωση της έντασης που δημιουργήθηκε από την συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων της τρόικας την Παρασκευή.

    Στη δήλωση που έχει χθεσινή ημερομηνία, η τρόικα αναφέρει πως στηρίζει σθεναρά την κυβέρνηση και ότι το οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται παραμένει σε καλό δρόμο.

    Η τρόικα δηλώνει πως σέβεται τις αρμοδιότητες της ελληνικής κυβέρνησης και σημειώνει πως ο ρόλος της, είναι συμβουλευτικός, ως προς την εξέταση εναλλακτικών λύσεων. Πάντως, καθίσταται επίσης σαφές, πως παρέχει κάλυψη στους εκπροσώπους της, αποδίδοντας ουσιαστικά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σε... παρανόηση.

    «Είναι λυπηρό, εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση», αναφέρεται στο κείμενο. Καταλήγοντας, η τρόικα υπογραμμίζει πως αναγνωρίζει τις προκλήσεις για την ελληνική οικονομία και σέβεται τις προσπάθειες του ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.