18.1.11

Ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλάει στην Piazza για τον φράχτη του Έβρου


Εγώ ιδιοσυγκρασιακά ως άνθρωπος και ως πολίτης της χώρας είμαι αντίθετος στα συρματοπλέγματα, στο κοτετσόσυρμα, στις κάμερες, στις μεθόδους παρακολούθησης κτλ. Υπάρχει ένα αίτημα της κοινωνίας, των πολιτών και όλων μας, ότι δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι η χώρα και πρέπει να δούμε το θέμα της μετανάστευσης μ’ έναν τρόπο λογικό, ανθρώπινο και ωφέλιμο για την κοινωνία.
Η κατάσταση αυτή την στιγμή είναι ανεξέλεγκτη. Έτσι λοιπόν καθένας μπορεί να δεχθεί ένα αποσπασματικό μέτρο, όπως αυτό του φράχτη. Για κάποια στιγμή προσωρινά μπορεί να αναχαιτίσει κάπως το πρόβλημα. Όμως εδώ πρέπει συνολικά να δούμε με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, την συνθήκη Δουβλίν
ο2, τις συνθήκες που έχουμε υπογράψει και που εμείς τις τηρούμε, αλλά δεν τις τηρούν οι γείτονες Τούρκοι.
Πάντα λοιπόν πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δει ότι τα ελληνικά σύνορα, είναι τα πιο ανοικτά σύνορα της Ευρώπης στην Ασία και στην Αφρική. Είναι η κύρια είσοδος του προβλήματος των μεταναστών, των φυγάδων, των κυνηγημένων, των απελπισμένων.
Αυτό πρέπει να το δει η ελληνική πολιτεία μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς μάντρες, τοίχους και συρματοπλέγματα. Γιατί και το τείχος του Βερολίνου ήταν λάθος, ο τείχος της Ραμάλα και της Ιερουσαλήμ είναι λάθος και ο τείχος της Ινδίας με το Πακιστάν είναι λάθος. Τα συρματοπλέγματα και οι τοίχοι οδηγούν σε αδιέξοδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.