10.1.11

Αντιδράσεις για το duty free πρατήριο καυσίμων στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων στον Έβρο

Οι πρατηριούχοι ετοιμάζονται για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση, εάν υλοποιηθεί το σχέδιο πώλησης αφορολόγητων καυσίμων από τα πρατήρια των μεθοριακών σταθμών, όπως αυτό στους Κήπους του Έβρου! Αν δεν αρθεί η απόφαση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, όπως ο αποκλεισμός των συνόρων με βυτιοφόρα.

Την Τρίτη συνεδριάζει για το θέμα αυτό το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ενώ για την Τετάρτη ετοιμάζεται συνεδρίαση των προέδρων από τις ενώσεις όλης της χώρας, προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή της αντίδρασης και πιθανών κινητοποιήσεων. Η πρόεδρος της Ένωσης Βορείου Έβρου, Βάσω Καλαϊτζη, σημείωσε ότι: «Μόνο το 2010 στην δική μας περιοχή έκλεισαν 35 πρατήρια, ενώ στο “κόκκινο” βρίσκονται και τα περισσότερα από τα 85 που λειτουργούν».
Οι εργασίες για την ολοκλήρωση των αμφιλεγόμενων συνοριακών πρατηρίων πάντως είναι σε εξέλιξη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον χώρο του σταθμού των Ευζώνων, μετά από πέντε χρόνια ακινησίας, έφτασαν τη δευτέρα χωματουργικά μηχανήματα, που σταδιακά θα συνεχίζουν τα ημιτελή έργα για τη διαμόρφωση του χώρου και την εγκατάσταση δεξαμενών και αντλιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.