26.1.11

Μπαράζ διαμαρτυριών από τους εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ στην Κομοτηνή!

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Η σύσκεψη για τα κλωστήρια με εκπροσώπους από όλες τις πλευρές και κεντρικό θέμα την διάσωση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε, υπήρξε συναίνεση απόψεων, αλλά δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Το απόγευμα της Τρίτης, εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία κατέλαβαν συμβολικά το κτίριο της Περιφέρειας στις πέντε ώρα που είχε προγραμματιστεί η τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου, των τραπεζών και της διοίκησης της Εταιρείας προκειμένου να πιέσουν ώστε να δοθεί ένα τέλος στο θέμα της χρηματοδότησης της εταιρείας.
Στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Νομαρχία, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο περιφερειακό συμβούλιο, είδαν το σώμα, μίλησαν για το πρόβλημα τους και ζήτησαν να πάρουν θέση για το θέμα και πιέσουν την κατάσταση!
Να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την κοινοποίησε στον αναπληρωτή του υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή. Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή επανέρχομαι για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια στο γνωστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ΑΕ του πρώην ομίλου Λαναρά, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας αφού μέχρι σήμερα και παρά τις πολιτικές δεσμεύσεις, δεν έχει καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία των εργοστασίων του ομίλου και η εφαρμογή του σχεδίου που έχει εκπονηθεί και υποβληθεί αρμοδίως για το σκοπό αυτό.
Η παρατεινόμενη κατάσταση ομηρίας έχει τραγικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες όχι μόνο στις οικογένειες των εργαζομένων – ανέργων αλλά και στην ίδια την τοπική κοινωνία που δυστυχώς, λόγω της οικονομικής συγκυρίας περνά μία τεράστια κρίση.
Κύριε υπουργέ,
Γνωρίζω πολύ καλά την ευαισθησία σας για την Περιφέρεια μας και τις ιδιαιτερότητες της. Επίσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη μπορεί να καταστεί επίκεντρο οικονομικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή αρκεί επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν στον τεράστιο ανταγωνισμό με προϊόντα καινοτόμα και διεθνώς αναγωνρισμένα καθώς και πολύτιμο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό να ενισχυθούν, προκειμένου να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.
Οι οικογένειες των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται πλέον στο φάσμα της εξαθλίωσης, διεκδικούν δικαίως την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία.
Γνωρίζοντας πλέον πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, απευθύνω ύστατη φωνή αγωνίας ζητώντας την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών και την προώθηση της επίλυσης ενός προβλήματος για την εξέλιξη του οποίου υπάρχουν σοβαρές διαχρονικές πολιτικές ευθύνες και για την οποία οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι.
Περιμένοντας τις ενέργειες σας, ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε ένα τεράστιο βήμα στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που έχει κλυδωνίσει επικίνδυνα την τοπική κοινωνία.
Με τιμή,
Άρης Γιαννακίδης
Περιφερειάρχης
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.