21.1.11

Ρεκόρ ελέγχων για το κάπνισμα στην Κομοτηνή!

Κι ενώ σε όλη την χώρα (εκτός από την Αθήνα) έχουμε 127 ελέγχους σε καταστήματα για το κάπνισμα, στην Κομοτηνή μόνο, έχουμε 129!!! Από τους 129 ελέγχους, έχουμε 60 βεβαιωμένες παραβάσεις! Τι γίνεται όμως στην υπόλοιπη Ελλάδα;
Στην Πάτρα έγιναν 9 έλεγχοι χωρίς να διαπιστωθεί παράβαση και το ίδιο ιδανική όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος των ελέγχων είναι και στο Ναύπλιο, έγινε 1 έλεγχος σε κατάστημα αλλά δεν υπήρχε καμία παρατυπία στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Στη Θεσσαλονίκη διενεργήθηκαν 61 έλεγχοι και μόνο στις μισές περιπτώσεις εντοπίστηκαν καπνιστές. Στη Ρόδο και την Καβάλα έγιναν έλεγχοι, 12 και 16 αντιστοίχως, αλλά δεν υπήρχαν παραβάτες. Στην Ξάνθη ελέγχθηκαν 28 καταστήματα και βρέθηκε καπνιστής μόνο σε μία περίπτωση.

3 σχόλια:

  1. Ε αφού δεν τους δέρνετε ρε παιδια, καλά σας κάνουν.
    Σας ενημερώνω ότι στην Αθήνα, εκτός του Δήμου Αθηναίων, στους υπόλοιπους 40 τόσους Δήμους του Λεκανοπεδίου οι περισσότεροι Δήμαρχοι αρνούνται να στείλουν τη Δημοτική Αστυνομία να παίξει το ρόλο του "γενίτσαρου" και του δυνάστη σε βάρος των δημοτών τους.
    Ήδη σήμερα έχουν πέσει οι πρώτες "ξυλιές" σε καφετέριες της παραλιακής ζώνης της πρωτεύουσας από πολίτες που πέταξαν με τις κλωτσίες κλιμάκιο του Δήμου που πήγε να κόψει πρόστιμα σε πολίτες που κάπνιζαν.
    Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιδιοκτήτης Καφέ Μπαρ στην Πλατεία Ειρήνης22/1/11 09:32

    Ας βρει ο Πετρίδης καμιά πρωτοβουλία για να τονοσει οικονομικα τους επαγγελματίες και μετά να μας στέλνει την δημοτικη αστυνομία να μας γράφει. Ας σοβαρευτούμε λίγο.πως θα κρατήσουμε τους πελάτες μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/1/11 16:09

    Μπράβο στο Δήμο Κομοτηνής. Επιτέλους οι νόμοι για την προστασία της δημόσιας υγείας να εφαμόζονται. Το κάπνισμα επιτρέπεται παντού εκτός από τους δημόσιους κλειστούς χώρους. Αυτό είναι πολύ σωστό. Όποιος θέλει να καπνίσει ας βγει έξω. Δεν έχει και τόσο κρύο. Στην Ελλάδα ζούμε και όχι στο Βόρειο Πόλο. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο. Όσοι καπνίζουν θα πρέπει να πληρώνουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία υγείας. Αντιθέτως οι μη καπνιστές θα πρέπει να έχουν έκπτωση. Είναι γνωστό ότι μολονότι οι καπνιστές αποτελούν το 35% των ασφαλισμένων, προκαλούν το 75% των δαπανών υγείας στα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή είναι αρρωσταίνουν πιο εύκολα και πιο συχνά από τους μη καπνιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.