5.1.11

Στα 5 εκατομμύρια ευρώ το κόστος του φράχτη στον Έβρο


Σε 4-5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται, σύμφωνα με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις, το κόστος κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με αρχική μελέτη τεχνικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή. Σύμφωνα με τις αρχικές αναλύσεις, το κόστος κατασκευής κάθε μέτρου του φράχτη, ο οποίος υπολογίζεται ότι θα έχει ύψος περίπου 3-5 μέτρα, θα ανέρχεται σε περίπου 100 ευρώ. Ωστόσο το κόστος του αναμένεται να ανέλθει αν τοποθετηθούν πιο ενισχυμένα σύρματα ή και ειδικές τσιμεντοκολόνες για τη στερέωση αυτού του συρματοπλέγματος.
Επίσης, τεχνικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν υπολογίσει ότι περίπου 1-2 εκατομμύρια ευρώ θα κοστίσουν οι θερμικές κάμερες και οι αισθητήρες που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του «φράγματος» ανάσχεσης των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, θα δημιουργηθούν ακόμη ένα ή δύο κέντρα επιχειρήσεων που θα λαμβάνουν τις καταγραφές από τα ηλεκτρονικά μέσα εποπτείας του φράχτη και θα ενεργοποιούν τις δυνάμεις ασφαλείας. Πιθανολογείται ότι ένα από αυτά τα κέντρα θα έχει βάση στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/1/11 12:05

    αντε Δουκα, βγαλε φραγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/1/11 13:59

    Ο Υπέρ-περιφερειάρχης ο Περιφερειάρχης οι Αντιπεριφερειάρχες και οι Δήμαρχοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οραματίσθηκαν η «Περιφέρειά τους» να αναπτυχθεί περικυκλωμένη από το συρματόπλεγμα της ντροπής;
    Άλλα μας λέγανε προεκλογικά.
    Άντε με το καλό και στρατιωτικά φυλάκια ελέγχου στις γέφυρες του Νέστου και του Στρυμόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/1/11 23:18

    Ομερτά και από την πεντάδα των υφυπουργών. Για την ελάττωση των μισθών των ημερομισθίων των συντάξεων, λαλίστατοι, για τα λοιπά ήπιαν το αμίλητο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.