29.12.10

Διορίσθηκαν οι επικεφαλής των περιφερειών! Ποιοι αναλαμβάνουν…

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, πάρθηκε και η απόφαση για τον διορισμό των επτά γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Οι επτά γραμματείς θα αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές του νέου έτους και για ένα μεταβατικό διάστημα θα λειτουργήσουν από κοινού με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες. Οι επικεφαλής των περιφερειών είναι οι εξής:
Θύμιος Σώκος (Κεντρική Μακεδονία - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Τάσος Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά), Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου), Θανάσης Καρούτζος (Κρήτη), Πόπη Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία), Δήμητρα Γεωργακοπούλου (Ήπειρος) και Ηλίας Λιακόπουλος (Αττικής).

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/10 23:09

    Θύμιος Σώκος

    Ο Ευθύμιος Σώκος γεννήθηκε το 1955 στο Αγρίνιο του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, από τους αγρότες Νικόλαο και Ζωή Σώκου, το γένος Σιακαβέλα.
    Τελείωσε τη βασική του Εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Το 1973 εισήχθη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1977.
    Μετά τη στρατιωτική του θητεία επέστρεψε στο Αγρίνιο, όπου εργάστηκε σε δύο μεγάλες Επιχειρήσεις. Από το 1983 έως το 1987 εργάστηκε ως Ειδικός Σύμβουλος της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας. Το 1987 διορίστηκε στην Εμπορική Τράπεζα και λίγους μήνες μετά αποσπάστηκε, ως Ειδικός Συνεργάτης, στο Υπουργείο Εσωτερικών.
    Με την Πολιτική ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια: συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη δράση του Αντιδικτατορικού Φοιτητικού Κινήματος και του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Φοιτητών. Εξελέγη μέλος του 1ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και διετέλεσε Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής.
    Ως μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Θεσμών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συμμετείχε στην Επιτροπή που διαμόρφωσε το πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο του Ν. 2218/94 για τον «Β΄ Βαθμό Αυτοδιοίκησης και την Ενίσχυση του Α΄ Βαθμού Αυτοδιοίκησης».
    Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1988, όταν τοποθετήθηκε Νομάρχης Ευρυτανίας μέχρι τις εκλογές του 1989, οπότε και παραιτήθηκε. Τον Νοέμβριο του 1993 ορίστηκε Νομάρχης Ευβοίας.
    Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Αγρινίου, αξίωμα, στο οποίο επανεξελέγη το 1998 και το 2002.
    Την περίοδο 1998–2003 διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετείχε στις αρμόδιες Επιτροπές για τον Αγροτικό Τομέα και τα προβλήματα των πόλεων.
    Τον Φεβρουάριο του 2003 επανεξελέγη, για τρίτη συνεχή φορά, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ν. Αιτωλοακαρνανίας.
    Από το 1995 είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.
    Το 2006 εξελέγη Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
    Τον Μάρτιο του 2008 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στις 30 Μαΐου 2008 ορίστηκε Γραμματέας Εσωτερικών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
    Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Τόλη, με την οποία έχουν δύο παιδιά, τον Νικόλα και την Ζωή-Ελευθερία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/10 23:41

    Οι δύο χεραψιάκηδες της βόρειας Ελλάδας βρήκαν τον μπάρμπα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/12/10 17:07

    Άλλος ένας σοσιαλ(η)στής, ο κ. Θύμιος Σώκος που εξαργύρωσε επωφελώς τη συμμετοχή του στην εξέγερση του Πολυτεχνείου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.