23.12.10

Η Βολιβία αναγνώρισε την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος

Μετά από την Αργεντινή και τη Βραζιλία, η Βολιβία αναγνώρισε την Τετάρτη και επίσημα την Παλαιστίνη σαν ανεξάρτητο κράτος ενώ απέστειλε και σχετική επιστολή. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, σε συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι η χώρα του θεωρεί ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη, όπως και άλλα κράτη της περιοχής. Η Ουρουγουάη έχει δεσμευτεί να πράξει το ίδιο στη διάρκεια του 2011.
Η Βολιβία διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ τον Ιανουάριο του 2009, στο τέλος της πολύνεκρης στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Η Βραζιλία και η Αργεντινή έχουν αναγνωρίσει ανεξάρτητη την Παλαιστίνη, στα διεθνή όρια που είχε στην αρχή του 1967, δηλαδή πριν από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, στη διάρκεια του οποίου το Ισραήλ κατέβαλε την Ιερουσαλήμ, πριν την καταστήσει πρωτεύουσα του κράτους.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.