30.11.10

Κωστής Σιμιτσής: «ΔΕΝ χορηγήθηκε καμία απολύτως αύξηση στους μισθούς όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως θέσης, βαθμού και ειδικότητας»

Με έκπληξη ακούσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας στο MEGA, τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη να αναφέρεται σε «γενναίες» αυξήσεις της τάξης του 31% σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΥΑ Καβάλας, την ώρα που ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής κρατούσε «παγωμένους» τους μισθούς όλων των υπόλοιπων υπαλλήλων.
Η αντίδραση του ΔΣ της επιχείρησης και του Σωματείου Εργαζομένων ήταν άμεση, τονίζοντας πως ο δημοσιογράφος κάνει λάθος και η σύγχυση που δημιουργήθηκε θα αποφεύγονταν αν υπήρξε πιο προσεχτική ανάγνωση του Πίνακα Μισθολογικών Κλιμακίων, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν δόθηκαν αυξήσεις και οι μισθοί του 2010 παρέμειναν ίδιοι με τους μισθούς του 2009. Η απάντηση έχει ως εξής:
«Με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε στις 03/11/2010 με αναδρομική ισχύ από την 01/01/2010 ΔΕΝ χορηγήθηκε καμία απολύτως αύξηση στους μισθούς όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως θέσης, βαθμού και ειδικότητας.
Οι εργαζόμενοι αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των περιστάσεων αποδέχθηκαν την πρόταση της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης να επιλυθούν μόνο θεσμικά και όχι οικονομικά αιτήματα. Το ίδιο συνέβη και με την από 22/09/2010 κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης.
Οι δημοσιογράφοι προφανώς παρερμήνευσαν σημείο της σύμβασης που επαναλαμβάνεται πανομοιότυπα σε κάθε κλαδική και επιχειρησιακή σύμβαση εδώ και χρόνια για να δικαιολογηθεί η διαφοροποίηση των αποδοχών του διευθυντή και των προϊσταμένων. Η σύγχυση θα αποφεύγονταν από την προσεχτική ανάγνωση του Πίνακα Μισθολογικών Κλιμακίων, όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν δόθηκαν αυξήσεις και οι μισθοί του 2010 παρέμειναν ίδιοι με τους μισθούς του 2009».

1 σχόλιο:

  1. Οι κοτσάνες του Πρετεντέρη είναι πλέον παροιμιώδεις. Μα... τον πληρώνει το κανάλι του? Ή τους... πληρώνει αυτός???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.