3.11.10

Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Σαμοθράκης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 04:50 τα ξημερώματα της Τετάρτης με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Σαμοθράκης. Η σεισμική δόνηση καταγράφηκε από το τηλεμετρικό δίκτυο του εργαστηρίου και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο, σε απόσταση 55 χιλιομέτρων νότια της Σαμοθράκης, στην είσοδο του κόλπου Σάρου της Τουρκίας.

Έγινε αισθητός στη Σαμοθράκη, σε άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, προκαλώντας ανησυχία, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημίες. Το επίκεντρο εντοπίστηκε πάνω σε κλάδο του ρήγματος της Βόρειας Ανατολίας, ενώ τις επόμενες πέντε ώρες δεν καταγράφηκαν μετασεισμικές δονήσεις. Όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι η περιοχή αυτή παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα και ο τελευταίος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 27 Μαρτίου 1975, με μέγεθος 6,6 Ρίχτερ.

1 σχόλιο:

  1. 2,8 στη Μέση αντιπροχθές, 3,8 στη Σαμοθράκη προχθές και 5 εχθές.

    Εμένα μου μοιάζουν με προσεισμοί, που σημαίνει ότι...

    ... όταν έρθει ο "Μεγάλος" την π#$τσίσαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.