26.9.10

«Φούσκωσε» ο ποταμός Κομψάτος στη Ροδόπη! Προσοχή στις ιρλανδικές διαβάσεις

Οι χθεσινές συνεχείς βροχοπτώσεις στη Ροδόπη, είχαν ως αποτέλεσμα να κατεβάσει αρκετό νερό ο ποταμός Κομψάτος και να γίνει πολύ επικίνδυνη η διέλευση σε ιρλανδικές διαβάσεις κατά μήκος του χείμαρρου, όπου διεκόπη η κυκλοφορία! Πιο συγκεκριμένα στην ιρλανδική διάβαση που συνδέει τους οικισμούς Αμβροσίας και Μωσαϊκού, απαγορεύθηκε η διέλευση οχημάτων από την Τροχαία. Καλό είναι τα οχήματα να αποφεύγουν να κινούνται από το συγκεκριμένο μέρος μέχρι αύριο το πρωί, έως ότου «ηρεμήσουν» τα νερά! Η Νομαρχία Ροδόπης Παρακαλεί όλους του οδηγούς που κινούνται μεταξύ Αμβροσίας και Μωσαϊκού να ακολουθούν τη διαδρομή μέσω Πολυάνθου και Ιάσμου, όπου υπάρχει γέφυρα.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμμορφώνονται στις υποδείξεις της Αστυνομίας και να μη παραβιάζουν τη προσωρινή σήμανση, υπερεκτιμώντας τις δυνατότητες των οχημάτων τους. Να σημειωθεί ότι υπήρχε ατύχημα αυτοκινήτου με εγκλωβισμό του οδηγού στο σημείο και χρειάστηκε η συνδρομή της 4ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμού του!

Όταν τα νερά ενός χειμάρρου περνούν πάνω από μία ιρλανδική διάβαση, είναι επικίνδυνο να περάσει κάποιος από αυτή, γιατί:
-Δεν βλέπεις το τσιμέντο ή την άσφαλτο και έτσι δεν μπορείς να υπολογίσεις το ύψος του νερού. Πόσο μάλλον, όταν αυτό το επιχειρείς νυχτερινές ώρες...
-Δεν βλέπεις πιθανές μεγάλες πέτρες που κουβάλησε το νερό πάνω στο οδόστρωμα και μπορούν να κάνουν ζημιά στο μέσο με το οποίο κινείσαι και να το ακινητοποιήσουν πάνω στη διάβαση.
-Δεν αντιλαμβάνεσαι πιθανές φθορές στη διάβαση, (μεγάλες λακκούβες, ξήλωμα τσιμέντου ή ασφάλτου) με τα ίδια αποτελέσματα για το μέσο με το οποίο κινείσαι.
-Δεν περνάς την ιρλανδική διάβαση ούτε με τα ... πόδια. Μπορεί να γλιστρήσεις και είναι αδύνατο να σηκωθείς με την ορμή του νερού. Το ακόμη χειρότερο είναι να πέσεις στη συνέχεια στην κατάντι πλευρά του χειμάρρου και δεν ξέρεις τι μπορεί στη συνέχεια να πέσει πάνω σου από τα νερά (πέτρες, ξύλα, κλαδιά στα οποία μπορεί να μπλεχτείς κλπ).
Οι φωτογραφίες είναι του αναπληρωτή Νομάρχη Ροδόπης Κώστα Κατσιμίγα, τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση τους!

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/10 19:24

    Η Νομαρχία Ροδόπης έπρεπε αντί να "παρακαλεί" τους πολίτες να είχε κάνει έργα και να προβλέψει την επικινδυνότητα των "ιρλανδικών" διαβάσεων ώστε να μήν κάνουν οι πολίτες "σκωτσέζικο" ντους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/10 19:31

    Απο τα μεγαλα εργα,των διοικησεων,Σταυροπουλου-Γιαννακιδη.Ας ειναι ελαφρυ το χωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/10 21:43

    Ο ΓΑΠ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ ΣΤΑΓΟΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ Κ..ΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ [ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ]ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ, ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΤΑ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΙΓΗΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. ΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛ-ΗΣΤΙΚΑ ΔΕΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΑΖΟΧΟΠΑΣΟΚΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/10 00:35

    Τα εύσημά μου στο Γιαννακίδη που μου θέλει και περιφέρειες.Αν εκλεγεί, θα κάνουν χρυσές δουλειές τα περίπτερα πουλώντας μπρατσάκια θαλάσσης σε πέντε νομούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/9/10 14:15

    Το έργο κατασκευάσθηκε απο την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Οτιδήποτε έργο γίνεται στην περιοχή περιλαμβάνετε στην μελέτη της Βιστωνίδας. Η σκοπιμότητα της κατασκευής της Ιρλανδικής διάβασης προφανώς, ήταν να μπορούν οι κάτοικοι των περιοχών τους θερινούς μήνες να μετακινούνται στα χωράφια τους ανατολικά και δυτικά του Κομψάτου.Σήμερα πιθανολογώ ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και μπορεί όποιος θέλει να την διαβεί (και αυτοί που δεν την διάβηκαν ποτέ!!!!!)
    Φαντάζομαι ότι κάθε σκεπτόμενος θα συμφωνεί ότι αν πρέπει να κατασκευασθούν γέφυρες, θα πρέπει να γίνουν σε δρόμους, που το χειμώνα αποκόπτονται εντελώς.
    Όπως Στρατιωτικός δρόμος, Γέφυρα Αράτου, γέφυρα Τραύου στον Δρόμο προς Ίασμο κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/9/10 14:58

    Pros 14:15

    Giati file mou, sou eipe kaneis oti h k. Kokla kai h Perifereia leitourgei swsta? Anti na metatheteis eythines toso emperistatwmena, eprepe h nomarxia rodopis na eixe kanei swstes gefyres kai oxi ypobryxies. Me to skeptiko sou na ginontai gefyres mono opou apokoptontai to xeimwna oikismoi, tha eprepe ola ta xwria na mhn exoun gefyres ston kampo "epeidh einai pio dyskolo na apokopoun". Stamathste na krybeste pisw apo to daxtylo sas. NA TA ERGA SAS K. KOKLA KAI K.GIANNAKIDI, NA TA APOTELESMATA TOUS, NA XREIAZETAI EMAK ETSI KAI BREKSI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/9/10 15:35

    Με ευφράδεια λόγου τα λέτε ωραία κ. Κατσιμίγα, αλλά δεν έχετε δίκαιο.
    Μετρήστε τους πνιγμένους στα 8 χρόνια της εξουσία σας.
    Κάτι φταίει ίσως η αρρωστημένη νοημοσύνη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/9/10 19:24

    ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ:
    ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΝΩ-ΚΑΓΙΑΚ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ. ΚΟΥΠΙΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΡΟΔΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος27/9/10 21:47

    Οποιος θελει κουπια στην κ Κοκλα.Στην Αφροδιτη της Αρτας,μεγαλο και ιστορικο το εργο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.