26.8.10

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα του Στυλιανίδη και οι «πράσινες» μπίζνες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

«Πράσινες» business ήθελε να κάνει η προηγούμενη, διορισμένη από τη ΝΔ, διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και ίδρυσε κοινή εταιρεία, την Post Bank Green Institute ΑΕ, με έναν ιδιώτη (50%-50%). Επέλεξε για συνέταιρο τον Κυριάκο Γριβέα, μέσω του νομικού προσώπου C&C International, χωρίς όμως να το ανακοινώσει ως ώφειλε και χωρίς να απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε άλλους πιθανούς υποψήφιους.

Η ιστορία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν ο τότε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, έλαβε απόφαση για την ίδρυση τριών θυγατρικών. Η μία εξ αυτών συστάθηκε άμεσα τον Αύγουστο (οι άλλες δύο δεν έχουν συσταθεί μέχρι σήμερα) και έλαβε την επωνυμία Post Bank Green Institute ΑΕ, για να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας ήταν 500.000 ευρώ με τη συμμετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να ορίζεται σε 50%!!!
Οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Στο διοικητικό συμβούλιο του «πράσινου ινστιτούτου» (Green Institute) βρέθηκε ο Εμμανουήλ Κελαϊδάκης, μέλος διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας Οδού ΑΕ (διορίστηκε από τον τότε υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά). Ο ίδιος διετέλεσε και μέλος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής», καθώς επίσης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Εναλλακτική Ενέργεια ΑΕ. Την θυμάστε; Είναι η εταιρεία που ήρθε στη δημοσιότητα με αφορμή τη μίσθωση οικοπέδου ιδιοκτησίας της οικογένειας του πρώην υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ξυλαγανή!!!
Τυχαίο;;; Δε νομίζω!!!
Διαβάστε σχετικά:
Μπίζνες στο … χωράφι του πατέρα του κ. Στυλιανίδη!

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/8/10 21:39

    Μπρέ μπρέ καρντάσια πως γίνανε τα πράγματα, ο μπλέ Στυλιανίδης να προωθεί την πράσινη ανάπτυξη,
    Και ο πράσινος Παπανδρέου με ταχείς ρυθμούς και εν μέσω θερινού καύσωνα προωθεί το τερατώδες σχέδιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για τη Β. Χαλκιδική. Σύμφωνα με δελτίο τύπου της EUROPEAN GOLDFIELDS και σχετικά δημοσιεύματα, στις 6 Αυγούστου 2010 κατατέθηκε η τελική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το “Επενδυτικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας” και η διαδικασία αδειοδότησης του μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία………κτλ.
    Η piazza del popolo να μην πατάει μονόποντα, για την ισοφάριση των πράσινων και τον μπλέ αν θέλει να αναρτήσει το σχετικό δημοσίευμα από το blog:

    antigoldgreece.wordpress.com/2010/08/23/mpe-eg/

    Σύντομα ο μπελάς θα έρθει και στο κεφάλι μας. Οι υποστηρικτές πολιτικοί είναι υποψήφιοι δήμαρχοι περιφερειάρχες, αντιπεριφεράρχες και τα λοιπά συμπράγαλα της Ροδόπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/8/10 22:03

    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΘΟΥΝ ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος27/8/10 01:00

    Έκανα 30 χρόνια μετανάστης στην Αυστραλία, επέστρεψα στη πατρίδα έχω σοβαρά κεφαλαία και θέλω να επενδύσω στη πράσινη ανάπτυξη.
    Θα σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε την διεύθυνση της επιχείρησης των κολλητων του κ. Στυλιανίδη για να μπορέσω να έλθω σε επαφή.
    Έτσι και αλλιώς δωρεάν του κάνατε τη διαφήμιση.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/8/10 09:45

    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ. Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΕΥ ΤΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΡΩΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟΥ 2009. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΟΝΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/8/10 12:50

    Χρυσός: "Η σιωπή των αμνών"
    Με την αλλαγή της ΚΥΑ της συνθήκης Ramsar πολλά θα δούμε και πολλά θα πάθουμε απο τους πρασινους της πράσινης ανάπτυξης, είναι τα μπατιρήμαρα και τα αποτελέσματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/8/10 13:20

    ΑΝΩΝΥΜΕ 09:45

    ΣΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!!

    ΕΝΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ " ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΑΝ "..

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ..

    ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΙ, ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΙ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΔΕΣ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΛΠ.

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ Ο ΛΑΟΣ ΟΥΤΕ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ " ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ " ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/8/10 18:07

    @27/8/10 09:45
    Γράψε ονόματα!!! και ποσα. Όλα στο φως δεν είπαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος28/8/10 00:04

    Τα ασημικά δόθηκαν, τα χρυσαφικά δίνονται, έμειναν τα διαμάντια της Κύμης να δοθούν, που βρίσκεται βόρεα της Άνω Βυρσίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/8/10 12:13

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το blog σας (piazzadelpopolo.blogspot.com) προβοκάρει, για λόγους που είναι γνωστοί στη Ροδόπη, το πρόσωπο του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη.
    Σας γνωρίζουμε, για να μην εκτίθεστε, ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εδώ και πολλά χρόνια, δεν...
    ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών.
    Ως εκ τούτου οι αναφορές του σχετικού σας άρθρου με τίτλο «Τα φωτοβολταϊκά πάρκα του Στυλιανίδη και οι «πράσινες» μπίζνες στο Ταχ. Ταμιευτήριο...» είναι παντελώς ανυπόστατες, συκοφαντικές και επιβεβαιώνουν τη διάθεσή σας συστηματικά εδώ και χρόνια να λασπολογείτε εναντίον του τ. Υπουργού.
    Η επιμονή σας στο συγκεκριμένο θέμα μπορεί να σας εκθέσει ανεπανόρθωτα…

    Share on Facebook Αναρτήθηκε από το Press-gr στις 11:52:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος28/8/10 12:17

    ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΣΟΚΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΜΑΝΤΕΛΗΣ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ..ΟΠΟΥΛΟΣ ..ΛΑΚΗΣ. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.ΟΥΣΤ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΕΤΗΡΑ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος28/8/10 13:24

    ΠΑΣΟΚΙΑ ...ΤΡΕΛΛΑ....Έκρυψε την επιστολή που τον "καίει" για την Siemens ο Ν. Χριστοδουλάκης...
    Από το "press-gr"

    Του την είχε στείλει ο Χρ. Βερελής ζητώντας να προχωρήσει, ως υπουργός Οικονομικών, στην κατάρριψη των σκανδαλωδών συμβάσεων του ΟΣΕ και την έκπτωση της Κοινοπραξίας.
    Ο "τσάρος" όμως "έκλεισε" το θέμα άρον-άρον
    Στο φως το ντοκουμέντο!

    Από τον Δημήτρη Ηλιάδη
    AΠΟΚΑΛΥΨΗ

    Το τρίτο και ... φαρμακερό ψέμα ίσως αποδειχθεί για τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη το επιχείρημά του, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ότι οι ευθύνες για την μη κατάπτωση των επίμαχων συμβάσεων του ΟΣΕ βαραίνουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών που ήταν και το "εποπτεύον υπουργείο".
    Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε με λίγα λόγια ότι από τις 26 Ιουνίου 2003 -που συνεδρίασε αρχικώς η γενική συνέλευση του ΟΣΕ- και μετά, κανείς δεν (του) εισηγήθηκε την κατάρριψη συμβάσεων αφού η αρμοδιότητα αυτή ανήκε στο υπουργείο Μεταφορών. "Αν ήθελε οποιοσδήποτε να καταγγείλει ή να τροποποιήσει τη Σύμβαση θα μπορούσε πρώτον, η απόφαση να ληφθεί από τα εντεταλμένα από το νόμο όργανα, που είναι η διοίκηση της ΔΕΚΟ και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να είχε προκηρυχθεί νέα Γενική Συνέλευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος29/8/10 11:24

    Tην υποψηφιότητά του για τον Δήμο “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ” ανακοίνωσε ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χρήστος Πάχτας.
    Και με τις πρώτες δηλώσεις του είπε αυτό που όλοι γνώριζαν ότι θα πει:
    “Η ανάπτυξη του νέου Δήμου θα εξασφαλισθεί με τα μεταλλεία και τη μεγάλη επένδυση χρυσού. Θα δημιουργηθούν παράλληλα χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης για τους δημότες. .. Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ δεν θα γίνει μόνον ο καλύτερος Δήμος της Χαλκιδικής, ούτε της Ελλάδας. Θα γίνει ο καλύτερος Δήμος …του κόσμου, αφού εκτός από τον ορυκτό ΜΑΣ πλούτο έχουμε το Άγιο Όρος και τον μέγιστο των φιλοσόφων που τιμά το Δήμο μας με το όνομά του”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.