30.8.10

Εγκαινιάστηκε το νέο δικαστικό μέγαρο Ορεστιάδας

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το νέο δικαστικό μέγαρο της Ορεστιάδας, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Δημήτραινα, παρουσία τοπικών και δικαστικών αρχών. «Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο που θα είναι σημείο αναφοράς για την πόλη και ένα από τα καλύτερα δικαστικά μέγαρα που μπορεί κανείς να συναντήσει σε επαρχιακή πόλη», δήλωσε αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων ο Γιώργος Δημήτραινας και συμπλήρωσε ότι οι προσπάθειες του υπουργείου θα συνεχιστούν για βελτιώσεις στην υλικοτεχνική υποδομή και για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, τόσο των δικαστών όσο και των δικαστικών υπαλλήλων.

Στο νέο δικαστικό μέγαρο της Ορεστιάδας αναμένεται να στεγαστούν από τις 15 Σεπτεμβρίου το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο, ωστόσο εκκρεμεί ο διαγωνισμός για την επίπλωσή του. Το κτήριο είναι συνολικού εμβαδού 5.500 τ.μ., διαθέτει αίθουσες ακροάσεων εξοπλισμένες με τη σύγχρονη τεχνολογία και οι υπηρεσίες του θα στεγάζονται σε δύο ορόφους και στο ισόγειο, ενώ υπάρχει και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Δημήτραινας απάντησε θετικά στο αίτημα του δήμου Ορεστιάδας να δοθεί στο δήμο το παλιό κτίριο του Ειρηνοδικείου που ανήκει στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεων Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ), έτσι ώστε να στεγαστεί εκεί η «βιβλιοθήκη της Αδριανούπολης» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Αδριανουπόλεως Θεσσαλονίκης που αποτελεί την πολυτιμότερη πνευματική κληρονομιά των προσφύγων της Αδριανούπολης και του Κάραγατς.

1 σχόλιο:

  1. Άλλο ένα "μερεμέτι" της Ν.Δ.!!!

    Αφαιρέσατε την πλάκα και από το νέο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ή ακόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.