13.7.10

Αλλάζουν τα δεδομένα στο Δήμο Κομοτηνής για το ΠΑΣΟΚ! Πάμε για μία υποψηφιότητα…

Αλλάζουν, όπως όλα δείχνουν, τα δεδομένα για τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Κομοτηνής. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και έπειτα από τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από μεγάλη μερίδα του κόσμου του κινήματος στην Κομοτηνή, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αλλάζει κατεύθυνση.
Ποιες είναι οι αντιρρήσεις;
Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, καθώς και η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας συσπειρώνονται σε άλλη επιλογή, ενώ σε αντίθετη περίπτωση διαμηνύουν πως ίσως υπάρξει και ανεξάρτητος συνδυασμός στον χώρο των μουσουλμάνων, τον οποίο δεν θα μπορέσουν να «ελέγξουν»!
Από την άλλη, το σύνολο των «Παπανδρεϊκών» στην Κομοτηνή ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει άλλο «ανεξάρτητο» συνδυασμό που είναι ήδη έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο. Την ίδια ώρα υπάρχει κι άλλος υποψήφιος δήμαρχος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν συζητά καν την φερόμενη ως επιλογή του κόμματος για τον Δήμο.
Στον φόβο να μην υπάρξουν τρεις συνδυασμοί και ένας ανεξάρτητος μειονοτικός, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει ρότα!!! Όταν πήρε και τα μαντάτα ότι οι δύο εν δυνάμει υποψήφιοι θα στηρίξουν τη νέα επιλογή, αποφάσισε να «κλειδώσει» την υποψηφιότητα…

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/7/10 08:52

    Των ενδόξων και πανευφήμων και Κορυφαίων Πέτρου και Παύλου

    Λέγει:Το Αναστάσιμο Πνεύμα( Αναστάσιος Βαβατσικλής)
    για τους, Πέτρο(Πετρίδης) και Παύλο(Δαμιανίδης):

    «Ω μακαρία δυάς, η τάς ψυχάς πιστευθείσα όλου του κόσμου. Πέτρος, η αρχή της ορθοδοξίας ο μέγας της Εκκλησίας ιεροφάντης, ο αναγκαίος σύμβουλος των Χριστιανών, το κειμήλιον των άνω Δυνάμεων, ο τετιμημένος υπό του Δεσπότου άνθρωπος.
    Παύλος, ο μέγας της αληθείας κήρυξ, το καύχημα της οικουμένης, ο εν ουρανοίς άνθρωπος και ο επί γης Άγγελος, η δόξα της Εκκλησίας, ο εν υψηλοίς πετώμενος αετός, η λύρα του Πνεύματος, η χελιδών, ο τέττιξ, το όργανον το δεσποτικόν, ο γρήγορος του Χριστού υπηρέτης»..

    Ας επιστρέψουμε στην ανθρώπινη αγάπη και αλληλεγγύη.
    Το Αναστάσιμο Πνεύμα έδειξε τον δρόμο… Ειρήνη υμίν…..Αμήν

    «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι μεγάλες, οι ιστορικές επιλογές, βγαίνουν μέσα από τους λαούς και όχι από τις κυβερνήσεις».
    Ανδρέας Παπανδρέου 23.5.82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι υποψηφιότητα "ψήνει" το ΠΑΣΟΚ, αλλά έτσι όπως κατάντησε ο Δήμος Κομοτηνής, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΣ Δήμαρχος τη σώζει (αν είναι πλέον εφικτό) κι όλοι ξέρουν ποιός είναι, γουστάρουν - δε γουστάρουν.

    Για να μην συνεχίσουμε να είμαστε καρμίριδες και τα επόμενα 4 τέρμενα, μονολογώντας το γνωστό "στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα".

    Το δις βλακίζειν ουκ ανδρός σοφού. (Μένει να δούμε τι θα κάνουν οι... γυναίκες!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μανώλης Κιριτζάκης14/7/10 10:26

    Να πάρουμε τα υπάρχοντα δεδομένα. Καταρχήν ο Κοτσάκης δεν θα είναι ξανά Δήμαρχος,αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το δεύτερο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ με μία υποψηφιότητα και την μειονότητα μαζί του,θαγγίξει ποσοστά πάνω από 60%. Αλλά και με 2 ή 3 συνδυασμούς θα είναι δύσκολο για την δημοτική αρχή να κερδίσει ξανά,καθώς δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις του 2006.

    Όσο για το άτομο που θα πάρει το χρίσμα είναι γνώστης και με την βοήθεια των παλαιοτέρων θα τα καταφέρει ως έναν βαθμό. Μη ξεχνάτε τι θα βρει ο νέος Δήμαρχος από τα πεπραγμένα του Κοτσάκη συν το ότι ο Καλλικράτης θα εφαρμοστεί πρώτη φορά.

    Άντε και καλή επιτυχία.Όσο για τους δεξιούς τι να περιμένει κανείς από έναν αποτυχημένο επαγγελματία στην ιδιωτικό τομέα.Τόσα λεφτά χρωστούσε στο δημόσιο και τα πλήρωσε ο πεθερός του για να κατέβει υποψήφιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ελπίδα για τους δημότες και αφετηρία για μια νέα ζωή, νομίζω ότι πρέπει να είναι η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Να σκορπίζει χαρά, παρηγοριά, αγαλλίαση και βέβαια ελπίδα ζωής σε όλους τους δημότες, παρά την επικρατούσα ανά τον κόσμο βαριά ατμόσφαιρα εξαιτίας της πολυδιάστατης κρίσης και πολύ περισσότερο στη πατρίδα μας.

    -Ο δήμος οφείλει σε περιόδους κρίσης να κρατά ζωντανή την ελπίδα προβάλλοντας τη δύναμη της ανα(σ)τάσεως του μέλλοντος. Που σημαίνει κλήση για έξοδο της επικράτειας από την προσωρινή απελπισία, προς το φως της ελπίδας.

    -Τελευταία το πολιτικό «όν» έχασε τον δρόμο του, επειδή «πίστεψε» ότι δεν αποτελεί κομμάτι της δημιουργίας της κοινωνίας. Αγνόησε λοιπόν τη δύναμη της φύσης της κοινωνίας και έπαψε να διδάσκεται από αυτήν. Αν δεν την αγνοούσε, θα μάθαινε ότι η ομορφιά της κοινωνίας οφείλεται στην αρμονία της σύνθεσης των αντιθέσεων και των διαφορών.

    -Για επάνοδο στον δρόμο των δημοκρατικών θεσμών της ΤΑ, ανεξαρτήτως λοιπόν αν αρέσει ή όχι σε κάποιους- λειτουργώντας εντός των πλαισίων της- θα πρέπει να αποδεχθούν έστω κάποιες θεμελιώδεις αρχές της σύνθεσής της, παρά τις αντιθέσεις τους και τις ιδεολογικές διαφορές τους-αν υπάρχουν-. (Τα προσωπικά τίθενται στο περιθώριο). Διότι η δημοκρατία προνοεί σύνθεση και συμφωνία ή έστω ανοχή, αποκλείοντας την έννοια της επιβολής.

    -Ο καλύτερος τρόπος θα ήταν αν θα μπορούσαν να ισορροπήσουν και να μεταφέρουν ο ένας στον άλλον εμπειρίες αλλαγής, να συνεργήσουν οι εμπειρίες τους σε περιορισμένο επίπεδο, όπως κάπως αμυδρά μπορεί και γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνίας. Θα έπρεπε να μπορούσε να λειτουργήσει η κυκλοφορία της εμπειρίας και των ιδεών, η βιωματική της χαράς για τις ιδέες και τις εμπειρίες και όχι η δράση γεγονότων εντυπωσιασμού.

    -Είναι σημαντικό το να ξέρουν και να θέλουν- οι προ-αλειφόμενοι υποψήφιοι- να περάσουν μέσα από την κρίση της αλήθειας τις αλλαγές τους και τα οράματά τους. Να είναι αλλαγές που συνδέονται με το πέρασμα από το απατηλό στο πραγματικό, από το ψέμα στην αλήθεια και να μην είναι ένα ιδεολογηματικό πολιτισμικό θέατρο. --Σε ένα τέτοιο ιδεολογηματικό πολιτισμικό θέατρο εκφυλίστηκαν οι θεσμοί της δημοκρατίας μέσα από την δυναμική της ενσωμάτωσης, της αλλοτρίωσης, της γοητείας και της αυταπάτης που ενισχύθηκαν από το επικοινωνιακό και το τεχνολογικό μέρισμα της εποχής μας, από την εικονοποίηση του εαυτού τους.

    - Η ανυπαρξία ενός οράματος είναι εξίσου επικίνδυνη με τον φανατισμό.

    -Στο προκείμενο, το ζητούμενό μας είναι να αντιληφθούν οραματικά πόσο απελευθερωμένη πχ θα ήταν η κοινωνία μας με μια άλλη ποιότητα και με ένα άλλο πλαίσιο ανθρώπινων σχέσεων όπου οι σχέσεις δικαίου και καλής θέλησης θα λειτουργούν και θα προάγουν τον μερισμό και την ελευθερία, να αντιληφθούμε μια κοινωνία με πολύ μεγαλύτερη φιλία αλλά και με έναν στοχαστικό πολιτισμό όπου η απασχόληση των μελών της και ο ελεύθερος χρόνος τους , θα συνδέεται με ομαδικές δράσεις κουλτούρας ζωής, με προοδευτικές δημιουργικές δραστηριότητες, με πνευματική ποιότητα με αλληλέγγυο εθελοντισμό και ανιδιοτελή προσφορά.
    D-Frida

    ΥΣ. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μπολιάσει στο κορμό του δένδρου της Δημοκρατίας, την 3η του Σεπτέμβρη με το - ανεπίδεκτο μαθήσεως - «ιδεολογηματικό πολιτισμικό θέατρο», για το μέλλον του Σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Το ίδιο σκεπτικό περιέχει και το κάλεσμα του κ. Τάσου Βαβατσικλή.
    Ποιες είναι οι αντιρρήσεις; Νομίζω τις διαβάσαμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/10 09:51

    Κομοτηνή: Η Νέα Βαβυλωνία της Μεσογείου το 2010 μ.Χ.!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/10 11:43

    ε στοιχεία Καζανμπλάνκας η Νέα Βαβυλωνία της Μεσογείου……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/7/10 12:03

    Ο λαός φωνάζει, πεινάμε, δεν έχουμε ψωμί, 30 κιλά σιτάρι δίνουμε για να πάρουμε ένα κιλό ψωμί.
    Και οι Μαρίες Αντουανέτες απαντούν:
    Ας φάνε παντεσπάνι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.