1.6.10

Να τελειώνει η κοροϊδία με τις συντάξεις στην Ευρώπη, ή … τουλάχιστον εδώ!!!

Η ΕΕ, λέει, σκέφτεται να συνταξιοδοτεί τους πολίτες της μετά τα 68. Κι εγώ σκέφτομαι ότι η ΕΕ πλέον έχει… γεροντική άνοια και χρειάζεται τον Κεβόρκιαν! ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, ΟΜΩΣ!!!
Ενώ οι εργοδότες παρακρατούν χρήματα από τους εργαζομένους για να τα καταβάλουν στα ασφαλιστικά ταμεία, το κάνουν με… καθυστέρηση 2 ετών και βάλε! Και το κράτος ψάχνεται. Αλλά, καλά να πάθει. Αφού… ούτε μυαλό έχει, ούτε οικονομολόγους. Γιατί, τους τελευταίους τους… γνωρίζω καλά. (Άσε που τους βλέπω και κάθε πρωί στον καθρέφτη…) Και αυτοί είναι πολύ «σφιχτοί» με αυτό που αποκαλούμε κόστος χρήματος, όσο αυτό έχει να κάνει με τη χρονική υστέρηση της κατοχής του. Άλλο είναι €5 ευρώ στο χέρι σήμερα κι άλλο σε 2 χρόνια, εν ολίγοις. Μόνον που φαίνεται ότι στην Ελλάδα αυτό το κεφάλαιο λείπει από τα βιβλία των οικονομικών σχολών.
Και ποιος θα μας πει πότε θα πάρουμε σύνταξη; Και ποιος μας ρώτησε… ΑΝ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ;;; Κύριοι, ο καθένας μας είναι απόλυτα υπεύθυνος για τις επιλογές του! Δεν χρειαζόμαστε σωτήρες! Πρέπει, πλέον, να τελειώνει η κοροϊδία, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!!! Πρέπει οι επιχειρήσεις να δίνουν στους εργαζομένους ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ και οι τελευταίοι να καταβάλουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τα ποσά φόρου που τους αντιστοιχούν καθώς και χρήματα στα ταμεία για σύνταξη, ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΛΑΒΟΥΝ!!! Δεν έχεις ΗΘΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, κύριε, να μου παρακρατάς τίποτε. Και το ότι αυτό είναι ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, δεν το… ξεπλένει με τίποτε! Εκτός κι αν το νομικό και το ηθικό ταυτίζονται, οπότε να… αφήσετε ήσυχους τους Βουλγαράκηδες και το Βατοπαίδι!
Capisce?
Θα πρέπει να ξυπνήσουν τόσο οι Έλληνες όσο και όλοι οι Ευρωπαίοι και να καταλάβουν ότι αυτό το ποτάμι πρέπει κάποια στιγμή να γυρίσει πίσω! Και να σταματάνε ν’ ακούνε τα… παπούδια τους, που τους μάθανε ότι δεν γυρνάει. ΓΥΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΥΡΝΑΕΙ! Είτε με το καλό, είτε… με το στανιό!!! Είτε θα το θεσμοθετήσουν οι κυβερνήσεις, είτε τα δικαστήρια, είτε οι… ένοπλες δυνάμεις (του όχλου). Αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα έχει και συνέπειες σ’ αυτούς που θα βρεθούν απέναντί τους. Και ίσως να θέλουν να… ματαεξετάσουν την κατάσταση (;;;)… Λέω εγώ, τώρα…
Πρέπει να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε ότι Ο ΦΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ… ΚΟΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ! Η ΔΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΟΜΙΣΤΩΝ. Άλλωστε, μπορεί άνθρωποι που κάνουν την ίδια δουλειά, τα ίδια χρόνια, στα ίδια πόστα να επιθυμούν διαφορετικά πράγματα. Ο ένας μπορεί να θέλει σύνταξη €1.000/μήνα για 25 έτη. Ο άλλος μπορεί να θέλει σύνταξης €1.500 το μήνα για 20 έτη. Άλλος μπορεί να έχει επενδύσεις και να θεωρεί ότι δεν θα τη χρειαστεί καθόλου! Κι άλλος μπορεί να θέλει σύνταξη… €2.000 / μήνα για… 30 χρόνια (καλή του τύχη)! Ο καθείς, λοιπόν, πρέπει να έχει δικαίωμα να επιλέγει πρόγραμμα και ασφάλιστρο. Όπως γίνεται με τα ιδιωτικά πακέτα! Έτσι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται και με τα εργοδοτικά πακέτα, και στον ιδιωτικό τομέα, και στο δημόσιο τομέα, και… και… και…
Αν δεν απαιτήσουμε, όμως, δεν θα λάβουμε. Γιατί κανείς Ευρωπαίος οικονομολόγος δεν έχει τα ΚΟΤΣΙΑ ενός Αμερικάνου οικονομολόγου, ακόμη κι αν μοιράζονται τις ίδιες γνώσεις. Τα «μπαλάκια» τους είναι διαφορετικά, από γονιδιακής άποψης (προφανώς!). Ε, και τι πρέπει δηλαδή; Να περιμένουμε εμείς να… φυτρώσουν;;;
Κύριοι, το ΗΘΙΚΟ είναι ο καθείς να επιλέγει τι θέλει και να πληρώνει τις επιλογές του. Κι αφήστε μας ήσυχους με το τι ισχύει ΝΟΜΙΚΑ. Και καλά θα κάνετε να το αλλάξετε, ΓΡΗΓΟΡΑ! Γιατί μπορεί να σας στείλουμε, τελικώς, όλους στο Βατοπαίδι μέσα σε… ράσο.
Υφασμάτινο με κουμπιά, ή… πλαστικό με φερμουάρ! Άντε, καλά παιδιά…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.