20.5.10

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας στην Κομοτηνή. Να σταματήσει ο εμπαιγμός!

Εγγυήσεις για την επαναλειτουργία και την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι των κλωστηρίων της ΦΑΝΚΟ οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στην Κομοτηνή. Την Δευτέρα και την Τρίτη απέκλεισαν το κτίριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενώ χθες το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Ελλάδας.

Πάντως, αύριο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι τραπεζών, καθώς και της διοίκηση της εταιρίας. Εάν μέχρι τα τέλη του Μαΐου δε δοθεί το «πράσινο φως» από τις πέντε τράπεζες, που χορήγησαν δάνεια στην εταιρία, για την εκταμίευση 25 εκατομμυρίων ευρώ, το «λουκέτο» στην ΕΝ.ΚΛΩ. μοιάζει αναπόφευκτο, αφού δεν υπάρχουν καθόλου κεφάλαια κίνησης και λήγει και η προθεσμία ρύθμισης που έκανε η εταιρία με το ΙΚΑ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις μονάδες του ομίλου - συνολικά ανέρχονται σε 985 - παραμένουν στην Αθήνα και επιδιώκουν να συμμετέχουν και αυτοί στην αυριανή σύσκεψη. Άλλωστε, η ΕΝ.ΚΛΩ οφείλει δεδουλευμένα στους εργαζομένους της που ανέρχονται σε 12 με 15 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.