7.4.10

Η ΑΛΛΑΓΗ στην Κομοτηνή είναι σίγουρη! Τώρα είναι όλα στο χέρι μας! Βυθίζεται δημοσκοπικά ο δήμαρχος Κομοτηνής

Δύο δημοσκοπήσεις όπως γράψαμε χθες έχουν διενεργηθεί στον Δήμο Κομοτηνής το προηγούμενο μήνα, οι οποίες αφορούν τον Δήμο Κομοτηνής. Η Piazza είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει και να πάρει ορισμένα στοιχεία της μίας εξ αυτών και σήμερα σας τα παρουσιάζει. Σε λίγο διάστημα θα έχουμε την δυνατότητα, το αρχείο της δημοσκόπησης, να σας το παρουσιάσουμε ολόκληρο!
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από μεγάλη εταιρία των Αθηνών, η οποία είναι μέλος του ΠΕΣΣ (Ποιοτικού Ελέγχου Συλλογής Στοιχείων) του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς). Η μέτρηση έγινε το διάστημα 8 έως 12 Μαρτίου 2010, είχε περιοχή έρευνας τα όρια του Δήμου Κομοτηνής (και όχι όπως θα διαμορφωθούν με τον «Καλλικράτη»). Ο τύπος της έρευνας είναι ποσοτική με χρήση κάλπης, ενώ το μέγεθος του δείγματος είναι 700 άτομα, από τα οποία τα 470 είναι χριστιανοί και οι 230 μουσουλμάνοι.
Πιο συγκεκριμένα οι 470 χριστιανοί προέρχονται από: 395 άτομα Κομοτηνή, 7 άτομα Πάνδροσος, 7 άτομα Καρυδιά, 12 άτομα Θρυλόριο, 12 άτομα Ροδίτης, 8 άτομα Κρανοβούνια, 7 άτομα Παραδημή, 10 άτομα Κόσμιο, 12 άτομα Γρατινή. Οι 230 μουσουλμάνοι προέρχονται από: 185 άτομα Κομοτηνή, 7 άτομα Σύμβολα, 10 άτομα Κάλχας, 6 άτομα Κικίδιο, 7 άτομα Ιάμπολη, 8 άτομα Φύλακας, 7 άτομα Τυχηρό.
Οι ερωτήσεις που έπρεπε να απαντήσουν οι δημότες αφορούσαν το έργο της κυβέρνησης, την στάση της αντιπολίτευσης, την εξωτερική πολιτική, την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, για το αν τα κόμματα πρέπει να στηρίξουν σχηματισμούς στις δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα απάντησαν και για το πώς κρίνουν τους πολιτικούς αρχηγούς!
Στο δεύτερο μέρος των ερωτημάτων, το οποίο είχε τοπικό χαρακτήρα, οι ερωτηθείς απάντησαν τι γνώμη έχουν για τους πολιτικούς της Ροδόπης. Στο ερωτηματολόγιο υπάρχουν από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα των Γιώργου Πεταλωτή, Άρη Γιαννακίδη, Παύλου Δαμιανίδη, Τάσου Βαβατσικλή, Χρύσας Μανωλιά, Σιμπέλ Μουσταφάολγου και του Κώστα Κατσιμίγα. Από τον χώρο της ΝΔ τα ονόματα του Ευριπίδη Στυλιανίδη, του Αχμέτ Ιλχάν (παραιτηθείς από το κόμμα), του Δημήτρη Κοτσάκη, του Νίκου Αγγελίδη, του Μιχάλη Αθανασιάδη, του Κυριάκου Μπαμπασίδη και της Μάγδας Γιαμουστάρη.
Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις δημοτικές εκλογές, στην μέτρηση υπήρχαν 4 μόνο ονόματα, των Κοτσάκη, Βαβατσικλή, Γιαννακίδη και Μαρούδα, ενώ υπάρχει επίσης «καταλληλότητα δημάρχου» και ερώτημα για το «αν έπρεπε να επιλέξετε μεταξύ δύο, ποιον θα διαλέγατε;». Τα στοιχεία της μέτρησης έχουν ως εξής:
Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε δημοτικές εκλογές εσείς ποιον από τους παρακάτω θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Τάσος Βαβατσικλής 29,9%
Άρης Γιαννακίδης 25,7%
Δημήτρης Κοτσάκης 19,1%
Σταμάτης Μαρούδας 7,5%
Άλλος 10%
Κανένας 1,8%
ΔΞ/ΔΑ 6%
Ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, ποιος από αυτούς είναι καταλληλότερος για δήμαρχος Κομοτηνής;
Τάσος Βαβατσικλής 33,8%
Άρης Γιαννακίδης 30,3%
Δημήτρης Κοτσάκης 24,2%
Σταμάτης Μαρούδας 5,5%
Άλλος / Κανένας / ΔΞΔΑ 6,2%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Τάσος Βαβατσικλής 57,2%
Σταμάτης Μαρούδας 39,1%
ΔΞ/ΔΑ 3,7%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Δημήτρης Κοτσάκης 31,1%
Άρης Γιαννακίδης 47%
ΔΞ/ΔΑ 21,9%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Τάσος Βαβατσικλής 46,8%
Δημήτρης Κοτσάκης 32,4%
ΔΞ/ΔΑ 20,8%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Άρης Γιαννακίδης 57,5%
Σταμάτης Μαρούδας 37,2%
ΔΞ/ΔΑ 5,3%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Δημήτρης Κοτσάκης 48,1%
Σταμάτης Μαρούδας 41,8%
ΔΞ/ΔΑ 10,1%
Αν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ του κ. και του κ. εσείς ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο;
Τάσος Βαβατσικλής 43,4%
Άρης Γιαννακίδης 44,9%
ΔΞ/ΔΑ 11,7%
Η Piazza την επόμενη εβδομάδα θα σας παρουσιάσει στοιχεία από την άλλη δημοσκόπηση, που αφορά το τοπικό ΠΑΣΟΚ και τις δημοτικές εκλογές. Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση που παρουσιάσαμε σήμερα δεν αντικατροπτίζει την αλήθεια, παρά μόνο δίνει ένα στίγμα που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην κοινωνία. Άλλωστε οι μνηστήρες για την θέση του δημάρχου είναι πολλοί περισσότεροι. Όταν θα την δείτε ολοκληρωμένη την δημοσκόπηση, ενδιαφέρον προκαλούν τα μονοψήφια ποσοστά του Δημήτρη Κοτσάκη στην μειονότητα!!!
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Μ., χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε κανένα στοιχείο, κανένα νούμερο!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/4/10 19:23

    Γιατί δεν δημοσιεύεται όλη την ταυτότητα της έρευνας (εταιρεία κλπ) ή ακόμη κι όλη την έρευνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος 19:23

    Η έρευνα δεν έγινε μετά από παραγγελία μας. Η εταιρία την έκανε μόνη της και την "πουλάει" στα κόμματα! Το ερωτηματολόγιο αποτελούταν από 31 ερωτήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν. Αυτό γίνεται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

    Εμείς έχουμε την υπόσχεση, ενός συνεργάτη της εταιρίας, ότι μόλις η έρευνα (και πολλές άλλες) φύγουν από το τραπέζι των συνομιλιών αυτών που την "αγόρασαν", θα έχουμε το αρχείο pdf.

    Άλλωστε το γράφουμε και στην ανάρτηση, "...Σε λίγο διάστημα θα έχουμε την δυνατότητα, το αρχείο της δημοσκόπησης, να σας το παρουσιάσουμε ολόκληρο!..."

    Τα στοιχεία που σήμερα δημοσιεύσαμε, μαζί με κάποια που κρατήσαμε για εμάς, μας απεστάλησαν με fax.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/4/10 10:16

    Παρόλαυτά η όποια εταιρεία και οι συνεργάτες της καθώς και τα κόμματα γνωρίζουν την απαγόρευση δημοσίευσης δημοσκοπήσεων χωρίς την πλήρη ταυτότητα της έρευνας, διαφορετικά υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης του ΕΣΡ και του ΣΕΔΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος ποιο ΕΣΡ και ΣΕΔΕΑ για τα μπλογκς; Σε ότι αφορά την δημοσίευση μέρος των δημοσκοπήσεων, το κάνουν όλα τα μπλογκς! Αν θυμάσαι προεκλογικά κατηγορούσαν τα μπλογκς που έβγαζαν τις δημοσκοπήσεις και τα exit polls και δεν έγινε τίποτα. Αντιθέτως τα μπλογκς δικαιώθηκαν και στα νούμερα που έδιναν και στον τρόπο που τα παρουσίασαν.

    Εσένα όμως τι σε πειράζει; Η μη ολόκληρη δημοσίευση ή τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.