18.2.10

Γιώργος Πεταλωτής στον Real FM: «Η διαφάνεια, στόχος της Εξεταστικής»

Τη θέση πως το κίνητρο για τη διενέργεια Εξεταστικής Επιτροπής δεν είναι ούτε ο ρεβανσισμός ούτε η εκδίκηση ούτε ο αποπροσανατολισμός επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και της δημοσιογράφους Κάτια Μακρή και Μαριάννα Πυργιώτη, η εξεταστική πρέπει να γίνει προκειμένου να σταματήσει «αυτή η απέραντη φημολογία ότι ποιοι παραποίησαν τα στοιχεία, ποιες κυβερνήσεις, ποιοι έφαγαν τα λεφτά».
Υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μπουν κανόνες στα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται, σημείωσε πως γίνεται μία προσπάθεια για διαφάνεια. Δεν είναι εποχή για ειδικά δικαστήρια, συμπλήρωσε και εκτίμησε πως η συναίνεση θα μπορεί να υπάρξει και να έχει και ένα ουσιαστικό περιεχόμενο όταν βασίζεται σε ένα κράτος δικαίου και όταν υπάρξουν κανόνες μέσα από αυτή τη συναίνεση. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, χαρακτήρισε άσκοπη τη σχετική συζήτηση, καθώς «δεν έχουμε δει ακόμα το πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα σταθερότητας».
Ακούστε όλη την συνέντευξη του Γιώργου Πεταλωτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.