12.2.10

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αν δεν μειωθεί το έλλειμμα κατά 4%

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, άφησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALTER και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ίδιος δήλωσε, από τις Βρυξέλες απ’ όπου βρίσκεται με τον πρωθυπουργό, ότι «το μεγάλο μας στοίχημα είναι η υλοποίηση του προγράμματος σταθερότητας, αν τα καταφέρουμε δεν υπάρχει λόγος για επιβολή νέων μέτρων. Το θέμα των συμπληρωματικών μέτρων, δυστυχώς μένει ανοιχτό, γιατί πρέπει να πιάσουμε το στόχο της μείωσης του ελλείμματος στο 4%, όχι για κάποιους από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, αλλά για την ίδια την επιβίωση του οικονομικού συστήματος της Ελλάδας!». Παράλληλα ο Γιώργος Πεταλωτής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα εισόδου του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/10 09:51

    Αλλαγή πορείας:
    Ή πληρώνουμε ή βουλιάζουμε».
    Κουράγιο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/2/10 11:16

    Πλωτός έγινε ο Λίσσος ποταμός, πλωτός έγινε ο εγκέφαλός μας από τις μαλακίες εξαγγελίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης.
    Έχασαν κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
    Άντε πληρώστε αποζημιώσεις τώρα, αντί να κάνετε αντιπλημμυρικά έργα για να αναπτυχθεί η αγροτική οικονομία, άσχετοι και ψευταράδες.

    Θέλουν να αλλάξουν και τη θέση εξόδου του καθέτου άξονα Κομοτηνής Ελληνό-βουλγαρικών συνόρων. Μπας και αγοράσανε οικόπεδα για εκμετάλλευση, και την αναχάραξη την κάνουν στα μέτρα τους. Όλα να τα περιμένεις από τα σαΐνια. Η ΕΕ που είναι ο κύριος χρηματοδότης του έργου και ο σκοπός του άξονα είναι η εξυπηρέτηση του διεθνούς εμπορίου, πρέπει να περιμένει να κάνουν τα κέφια τους οι σοφοί της Ροδόπης. Αλλάξτε τους μυαλά όσο είναι καιρός. Η χώρα μας χρειάζεται χρήμα να εξοφλήσει τις λανθασμένες επιλογές της πολιτικής ηγεσίας πρέπει να τελειώνουν οι αδικαιολόγητες σπατάλες, είμαστε σε επιτήρηση κάθετα και οριζόντια, κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία , άσωτοι έ άσωτοι πολιτικοί της παραπολιτικής.
    Με τέτοιες επιλογές της πολιτικής εξουσίας φθάσαμε στην χρεοκοπία. Η παρτολάγνα διάθεσή τους έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/2/10 13:09

    ta kargiolia
    aytoi sta taksidia kai o laos sta arxidia
    poytsoberga pou sas xreiazetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/2/10 19:04

    ΗΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ
    ΜΑ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ
    ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΨΕΥΤΙΚΑ
    ΛΟΓΙΑ ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/2/10 10:02

    Οι εγκαταστάσεις του κέντρου συλλογής γάλακτος της Vivartia πρώην ΔΕΛΤΑ, εδώ και ένα δίμηνο περίπου μετεβιβάσθηκαν σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
    Στο οικόπεδο η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία σκοπό έχει την ανέγερση Super Market.
    Αυτό το οικόπεδο βρίσκεται 150μ.μ από την γέφυρα του φυτωρίου απέναντι από τον Ανατολικό κόμβο της Εγνατίας, και κοντά (περίπου 200μ.μ) από τον κόμβο της «παλαιάς» χάραξης του καθέτου άξονα Κομοτηνής- Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
    Το σχόλιο είναι ενημερωτικό………..σε ότι αφορά την ανάπτυξη……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/2/10 22:58

    Όταν πρωτοανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση, το χρέος της χώρας ήταν μόλις 32% του ΑΕΠ. Η Ελλάδα ήταν από τις λιγότερο χρεωμένες χώρες της Ε.Ε.

    Το 1989, όταν το ΠΑΣΟΚ έχανε την εξουσία, το Χρέος είχε φτάσει το 61,5%! Μέσα σε οκτώ χρόνια είχε αυξηθεί δύο φορές!

    Κι ύστερα το ’93, επί διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε το 110%! Αλλά αυτό συνέβη, γιατί στο μεταξύ κατέπεσαν οι εγγυήσεις του δημοσίου, για δάνεια που είχαν συναφθεί πριν το 1989, από ΔΕΚΟ και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κι έτσι τα «θαλασσοδάνεια» που πάρθηκαν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα επί εποχής ΠΑΣΟΚ κατέπεσαν και «χρεώθηκαν» στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 1990-93.

    Με άλλα λόγια, το ΠΑΣΟΚ καταχρέωσε τη χώρα.

    Τι απέγινε μετά;

    Πολύ απλά, η επόμενη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να μειώσει το Χρέος αισθητά. Το Χρέος σταθεροποιήθηκε πάνω από το 100%.

    Τελικά η Νέα Δημοκρατία το παρέλαβε εκεί, γύρω στο 108%.

    Στη συνέχεια οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να κατεβάσουν το Χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 105% το 2007.

    Κι όταν χτύπησε η διεθνής κρίση ανέβηκε και πάλι στο 110%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.