21.11.09

Tο χέρι του κουτοπόνηρου

Κάποτε ήταν το χέρι του Θεού. Ο μεγάλος Μαραντόνα ξεγέλασε τους πάντες κι έβαλε τη μπάλα στα δίχτυα της Αγγλίας με το χέρι του. Αν ο διαιτητής είχε κουτοπονηριά, βλακεία ή γκαβομάρα, δεν θα το μάθουμε ποτέ, λόγω της έλλειψης επαρκών τεχνικών μέσων εκείνη την εποχή. Τότε δεν έβαζαν 50 κάμερες για να παρακολουθούν έναν αγώνα αλλά... 5 (το πολύ και μπορεί και λιγότερες). Οπότε, μερικές μαύρες τρύπες θα παραμείνουν μαύρες ή το πολύ- να γκριζάρουν...
Τώρα, όμως, έχουμε τεχνολογία. Και δεν υπάρχει αιτιολογία για έναν κουτοπόνηρο παίκτη, που νόμιζε ότι έπαιζε handball (οπότε ο μόνος επιβιώσας τερματοφύλακας θα ‘πρεπε να λέγεται αναγκαστικά Peter Schmeichel και τίποτε λιγότερο) να κοροϊδεύει όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα, τη UEFA του Γάλλου Platini (που πάλι πιάστηκε με τα βρακιά κατεβασμένα, τον πισινό τουρλωμένο, αλλά χωρίς τον... Havelange να σπρώχνει, αυτήν τη φορά) και όλους τους απανταχού οπαδούς του αθλήματος.
ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά:
1. Πρέπει να γίνεται μετά από απόφαση των αρμόδιων ποδοσφαιρικών αρχών και ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΚΑΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
2. Αν δεν υπάρχει fair play και ο παίκτης δεν παραδέχεται τη στιγμή εκείνη ότι έκανε “ζαβολιά”, αν μετά πιαστεί, όχι μόνον ο αγώνας να επαναλαμβάνεται, αλλά ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ HANDICAP 1 τέρματος στην αδικημένη ομάδα.
3. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε τι θα πρέπει να παθαίνει ο επόπτης που «το ‘χασε» (μία πρόταση θα ήταν να του βγάζουν τα μάτια και να τα... εκθέτουν σε σχετικά σεμινάρια διαιτησίας)
Θα αποφασίσει τώρα ο Γάλλος για το αν η μισο-διαλυμένη, μισο-αποβλακωμένη εθνική ομάδα της Γαλλίας πάει στο Mundial της Αφρικής; Αν ναι, και αν εμείς οι οπαδοί αντιθέτως ΔΕΝ είμαστε μισο-αποβλακωμένοι, θα πρέπει … για λόγους ανδρισμού και τσαμπουκά και μόνον να μην ανοίξουμε την τηλεόραση στο επόμενο Moundial, ούτε για το γ@μημένο δελτίο ειδήσεων!!! Έτσι, μόνον και μόνον για να τιμήσουμε το παντελόνι που φοράμε!!! Και για να πάρουν ένα μάθημα οι παλλακίδες του Havelange, με τις ωραίες... περμανάντ, ότι Ο ΟΠΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΝΙΚΗΤΗ ΟΤΑΝ «ΜΠΑΖΕΙ» ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!
Ή την κουβαλάμε τη «μάντρα» μας, ή δεν την κουβαλάμε. Αν την κουβαλάμε, τότε μπορούν να μας την … κλάσουν! Αν δεν, τότε ας κατεβάσουμε κι εμείς τα σώβρακα σε ένδειξη υποστήριξης της FIFA της PIPA, ή οποιασδήποτε άλλης... ομοειδούς σουσουράδας!

Σημείωση: το goal της Γαλλίας ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ, αφού στη σέντρα (στο ξεκίνημα της φάσης) η... κούκλα με τα μπλε και το νούμερο 17 είναι offside και με άνεση! (17 νούμερο φορούσε! Του... π@ύστη αν δεν ήταν «άνετη»...)

Uli Chris

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/11/09 20:41

    Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ προς τον πρέσβη της Αγγλίας Sir Francis Oswald Lindley* (1922), όταν , του ζητούσε επίμονα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους Έξη (6) υπεύθυνους (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας, ο Πλαστήρας απήντησε:

    «Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλιας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μιά πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

    Γιά πόσους Έλληνες πολιτικούς έχετε μάθει ή ακούσει ότι είπαν παρόμοια λόγια στον Αμερικάνο Πρέσβυ την τελευταία 50ετία; Μπορείτε να φαντασθείτε τον κ. Γιωργάκη Παπανδρέου και τον κ. Κωστάκη Καραμανλή να λέει τέτοιες κουβέντες στον εκάστοτε «αξιότιμο» , πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/11/09 20:46

    Ακόμη ένας εξευτελισμός για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Είναι γνωστή η τακτική ορισμένων κύκλων να διχάζουν την ελληνική κοινωνία, με κηρύγματα μίσους, κολλώντας ταμπέλες "ακροδεξιού", "φασίστα" και τα λοιπά βαρετά πλέον. Έγραφε προχθές η Ελευθεροτυπία, (τουλάχιστον εκεί το είδα εγώ) "Χρυσαυγίτες έσκισαν βιβλία .." και άλλα φαιδρά. Η υπόθεση συζητήθηκε πολύ στο internet, εμείς...
    -μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έγινε- παρουσιάσαμε και τις δύο "απόψεις" για τα γεγονότα, μέχρι που ήρθε το βιντεο. Το οποίο δεν δείχνει κανένα "χρυσαυγίτη", δείχνει μόνο βετεράνους της ΕΛΔΥΚ και χαροκαμένες μανάδες αγνοούμενων, που διαμαρτύρονται στον συγγραφέα. Απόλυτα κίτρινο το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Ντροπή. Ξεφτιλίσατε την έννοια "αντικειμενικότητα", στην μανιοκαταθλιπτική ψύχωσή σας, να ετεροπροσδιορίζεστε ως "δημοκρατικοί", αποκαλώντας όλους τους άλλους "φασίστες".
    Αυτά δεν περνάνε όμως σήμερα, στην κοινωνία της πληροφορίας, που δεν στηρίζεται μόνο στις δικές σας ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΣΤΗΜΕΝΕΣ ειδήσεις. Ντροπή και όνειδος για τη δημοσιογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/11/09 11:36

    Τα εισπρακτικά μέτρα που ανακοινώνονται ανελλιπώς καθκμερινά αποτελούνε την απόλυτη παραδοχή της αποτυχίας πάταξης των δύο μεγαλύτερων αδικημάτων που διαπράττονται καθημερινά στην χώρα μας
    1)ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    2)ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
    3)ΛΑΜΟΓΙΑ

    Ποιοι τιμωρήθηκαν για την λεηλασία των ταμείων με τα δομημένα ομόλογα; Απάντηση ΟΥΔΕΙΣ!
    Ποιοι τιμωρήθηκαν για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου; Απάντηση: ΟΥΔΕΙΣ!
    Ποιοι τιμωρήθηκαν για το σκάνδαλο της Siemens; Απάντηση ΟΥΔΕΙΣ! (Πλην των απολυμμένων υπαλλήλων της Siemens, που έχασαν την δουλειά τους όταν έκλεισε το εργοστάσιο).
    Ποιοι θα πληρώσουν, τώρα που ήρθε σαν επιδημία, και η οικονομική κρίση, η οποία για την χώρα μας όμως, ήταν ενδημική, την σπατάλη, την κακοδιαχείρηση και την ρεμούλα; Μα αυτό είναι εύκολο και δοκιμασμένο! Η ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ!
    Οι επιτήδειοι φρόντισαν να ξεφύγουν με τις off shore εταιρείες και το σόφισμα 'Οτι είναι νόμιμο είναι και ηθικόν'

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.