24.11.09

Τα τελευταία Χριστούγεννα ενός δημάρχου

Ωραία είναι να στέλνεις την αστυνομία στους επαγγελματίες για τα σκέπαστρα ή να τους στέλνεις τα συνεργεία του δήμου για να τα γκρεμίσουν, αλλά εσύ ο ίδιος κάνεις ότι θέλεις! Δήμαρχος είναι αυτός (και τι δήμαρχος) στήνει ότι και όπου θέλει σκέπαστρα … για να φτιάξει παγοδρόμιο!!!
Τι ώρα που εκατοντάδες επαγγελματίες της πόλης μας έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα μηνών, οι εργαζόμενοι της νέας κερκίδας του ΔΑΚ Κομοτηνής έχουν στείλει εξώδικα στον Δημήτρη Κοτσάκη, αυτός ετοιμάζει παγοδρόμιο στην Κομοτηνή, σπαταλώντας τα χρήματα μας. Ταυτόχρονα έχει κλείσει την παιδική χαρά της πλατείας, για να αναπλάσει τον χώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, στερώντας από τα μικρά παιδιά, έναν χώρο για το παιχνίδι τους.

Τελευταία του Χριστούγεννα είναι άλλωστε, ας κάνει ότι θέλει. Και να μην το ξεχάσουμε. Την εργολαβία την πήρε επαγγελματίας από τα Τρίκαλα που συνεργάζεται με εταιρία της Θεσσαλονίκης. Χάθηκαν οι ντόπιοι για μια ακόμη φορά…
Θυμηθείτε διαβάζοντας εδώ για τα σκέπαστρα και βλέποντας το παρακάτω βίντεο του Δημήτρη Ιωάννου…

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/11/09 11:36

    Δέκα μήνες πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άνοιξαν τα «χρυσά τεφτέρια» ο Υπερνομάρχης κ. Μηνόπουλος και ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης οι οποίοι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες ή Αντιπεριφερειάρχες, ανάλογα που θα «κάτσει» η μπίλια για τα χρυσωρυχεία.
    Με την διαφορά ότι «χτυπάνε» τη φλέβα της Βουλγαρίας. Για «τα του οίκου τους» δεν ενδιαφέρονται, λες και ζουν σε άλλη χώρα. Εκκρεμεί «τι μέλλει γενέσθαι» με τα χρυσορυχεία Σαπών Περάματος. Τα οποία χωροθετήθηκαν, για του Περάματος εκδόθηκε και το σχετικό Προεδρικό Διατάγματος επί Νομαρχίας του κ. Γεωργίου Ντόλιου. Αυτή τη χρονική στιγμή εκκρεμεί η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Και της Ολυμπιάδας και του Στρατωνίου τα χρυσωρυχεία «εκκρεμούσαν» !!!!! Και οι σχετικές αποφάσεις υπογράφηκαν στις 2 Οκτωβρίου 2009 δύο μέρες πριν από τις εκλογές ως δώρο από τον κ. Σουφλιά.
    --
    Η κ. Μπιρμπίλη , αλλά και ο κάθε υπουργός , αν θέλουν να διατηρήσουν ΙΧΝΟΣ αξιοπιστίας πρέπει να ανακαλέσουν ΟΛΕΣ τις αποφάσεις που πήρανε από την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, και τις προγενέστερες. Η συγκεκριμένη απόφαση πρέπει να έρθει για διερεύνηση στην βουλή. ΑΜΕΣΑ για να σωθεί και η Θράκη. Εξάλλου το υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».
    Η «θεσμική» πρωτοβουλία του κ. Μηνόπουλου και του κ. Γιαννακίδη, είναι προς ίδιο πολιτικό όφελος. Τελείωσαν τα «καραγκιοζλίκια». Πριν από τους προαναφερόμενους, άλλοι έχουν πάρει την πρωτοβουλία για τα χρυσορυχεία της Βουλγαρίας. Και ο δήμαρχος του Κίρτζαλι «σπούδαζε» και δεν γνώριζε το γεγονός, ενεργοποιήθηκε μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/11/09 11:37

    Εγκρίθηκε η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση/Αξιολόγηση του Επενδυτικού Σχεδίου της EUROPEAN GOLDFIELDS
    22 October, 2009
    MademLakos-newTailingsDam
    To τελευταίο έγγραφο που παρέδωσε ο απελθών Υπουργός «Περιβάλλοντος» κ. Γιώργος Σουφλιάς την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ήταν η «Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση/Αξιολόγηση» (ΠΠΕΑ) του «Επενδυτικού Σχεδίου Ανάπτυξης των Μεταλλείων Κασσάνδρας» (ΕΣΑ) από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, θυγατρική της Καναδικής EUROPEAN GOLDFIELDS.
    Ήταν το τελευταίο «δώρο» του κ. Σουφλιά, προς τον «συγχορευτή» του στο τσάμικο κ. Δημήτρη Κούτρα. Η ΠΠΕΑ για τις μεταλλευτικές επενδύσεις έχει μια όλως ειδική αξία. Με το επιχείρημα ότι το μεταλλείο είναι «χωροθετημένο από τη φύση», αιτιολογήθηκε η κατάργηση της απαιτούμενης πριν από το 2002 Έγκρισης Χωροθέτησης, η οποία ως Διοικητική Πράξη μπορούσε να προσβληθεί για ακύρωση στο Συμβούλιο Επικρατείας………………………………………….κτλ.
    --
    Στο Ovacik σφραγίσθηκαν…..έτσι λειτουργούν οι «θεσμικοί»
    Πηγή: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
    Δύο σημαντικές ειδήσεις για χρυσωρυχεία από τη Ρουμανία και την Τουρκία
    Δύο σημαντικές ειδήσεις σχετικές με χρυσωρυχεία μας έρχονται από τη Ρουμανία και την Τουρκία: Στην Τουρκία, το χρυσωρυχείο Ovacik, κοντά στην αρχαία πόλη της Περγάμου, σφραγίστηκε μετά από απόφαση του Τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας. Το μεταλλείο, που το διαφήμιζαν σαν μεταλλείο-μοντέλο, οι δικές μας εταιρείες χρυσού, λειτουργούσε παράνομα εδώ και τρία χρόνια, παραβιάζοντας προγενέστερη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
    Το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει τα εξής: «Είναι ζωτικής σημασίας η ανθρώπινη ζωή - η πιο σημαντική ανάμεσα στις ζωές - να διάγεται σε ένα περιβάλλον υγιές, ισορροπημένο και αμόλυντο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός παράγοντας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, που είναι η ύψιστη προτεραιότητα. ... Με βάση όλα τα τεχνικά και νομικά επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν και λαμβάνοντας υπόψη το καθήκον της Πολιτείας να προστατεύει το περιβάλλον, να προλαμβάνει τη μόλυνση και να εγγυάται το δικαίωμα των ανθρωπίνων όντων στη ζωή, γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει δημόσιο όφελος από τη λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής χρυσού».
    Μαρία Καδόγλου
    Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
    www.antigold.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/11/09 21:35

    μαυρα χριστουγεννα θα κανουν οι εργαζομενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/11/09 22:44

    Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοινώνοντας την ίδρυση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας και την τροποποίηση του πειθαρχικού Δικαίου που αφορά στους αστυνομικούς, επικαλούμενος υποθέσεις που λιμνάζουν. Την ίδια ώρα, ο υπουργός (εμπροσθοφύλακας της «προοδευτικής» δίωξης των ένστολων), ανακοίνωσε τη δίωξη από την ΕΛΑΣ δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορήθηκαν για τη βίαιη συμπεριφορά κατά μιας αλλοδαπής μητέρας, ενώπιον του παιδιού της.

    Απορία: η υπόθεση ερευνήθηκε; Εξακριβώθηκε το ορθόν των καταγγελιών; Έγινε ΕΔΕ; Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Έτσι διώχνουν κόσμο οι του ΠΑΣΟΚ, μετά από την καταγγελία μετανάστριας, χωρίς διερεύνηση; Δηλαδή, αν αύριο αρχίσουν οι αντεξουσιαστές και ο ΣΥΡΙΖΑ να ρουφιανεύουν αστυνομικούς, αυτοί θα… διώκονται;

    Μεθοδεύσεις που θέτουν σε κίνδυνο… ζωές!

    Τώρα, διαβάστε και άλλα απίθανα: σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό το Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας θα στελεχωθεί με πολιτικό προσωπικό. Πρασινοφρουρούς και αριστεριστές, αλλά και στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων, να υποθέσουμε, σαν την όμορφη που μάζεψε ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας στο γραφείο του (για να μας κάνει κοινωνική μηχανική και να μας πει πως θα γίνουμε πιο «ανεκτικοί» και «προοδευτικοί»).

    Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Αυτά είναι τα πρώτα δείγματά τους. Πάμε παρακάτω: το Γραφείο αυτό, μαθαίνουμε, θα λειτουργεί ανεξάρτητα από την αστυνομία, ένα είδος «πράσινης» επιτροπής Μακάρθι, για να διωχθούν οι δεξιοί αστυνομικοί από το Σώμα, αλλά και να διωχθούν όσοι τολμήσουν να αντισταθούν στην καταστροφική μανία των αντεξουσιαστών και αριστεριστών, αλλά και των λαθρομεταναστών που βιαιοπραγούν. Θεσμοθετείται ένα νέο «σπορ»: η ρουφιανιά κατά των αστυνομικών. Όσο για τα άτομα με «νομική κατάρτιση» που θα στελεχώσουν το Γραφείο, επισημαίνουμε ότι νομική κατάρτιση έχουν και η Κούρτοβικ και ο Ραχιώτης. Γιατί δεν τους φωνάζουν και αυτούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/11/09 00:30

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ, ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

    “Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της κ. Κωνσταντίνας ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε
    επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.

    Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας
    Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:

    1)Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).

    2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφʼ άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να
    πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις ευρωεκλογές.

    Εστω να ληφθεί υπʼ όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.

    Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;

    Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της κ. ΚΟΥΝΕΒΑ.

    Τα αδέλφια Γεώργιος και Μανώλης Σπανουδάκης”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έστησαν χορό χιλιάδων ευρω στο δήμο Κομοτηνής χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπα».
    σε ότι αφορά την κατασκευή των κερκίδων του γηπέδου.
    Οι κανόνες ηθικής, πολιτικής δεοντολογίας και η διαφάνεια στη χρηστή διοίκηση, επιβάλουν στο δήμο Κομοτηνής να εξοφλήσει άμεσα τους μικροεργολάβους, γιατί η επιλογή του εργολάβου φάντασμα είναι επιλογή του κ. Κοτσάκη και των συνεργατών του..

    Όμως γίνεται φανερό στον καθένα πολίτη πως η καταπάτηση κάθε θεσμικής έννοιας, η καταρράκωση των ηθικών αξιών και αρχών από την παρούσα δημοτική αρχή έχουν γίνει κανόνας.
    Κατανοώ την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Κοτσάκης διότι τα όσα διέπραξε με δική του πρωτοβουλία ή κατ΄ εντολή άνωθεν δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα, δεν κατανοώ όμως, γιατί ο ίδιος ακόμα δεν το έχει αντιληφτεί.

    Ότι ο τρόπος διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, από την δημοτική αρχή, με την άρνηση εξόφλησης των μικροεργολάβων δημιουργεί μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

    Ύστερα και από την τελευταία παρασπονδία του ηθικά, δεοντολογικά , πολιτικά, και θεσμικά επιβάλλεται ο κ. Κοτσάκης να παραιτηθεί από το αξίωμα του δημάρχου “ΆΜΕΣΑ”για να βρεί η Κομοτηνή τον δρόμο της ελπίδας.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/11/09 16:06

    Και να αναλαβει η κυρια με τα πινελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος23/12/09 03:50

    Διαβασα για την δωρεαν παραχωρηση τμηματος της πλατειας για το παγοδρομιο και με πιασανε τα γελια.
    Το καλυτερο ειναι να αναρωτηθη κανεις το ποσα τσεπωσε.
    Ειναι αλλωστε η πρωτη και πιο σωστη σκεψη καθε σωφρονα πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.