3.11.09

Κάποτε, κάποιος πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες του! Έτσι δεν είναι δήμαρχε;

Συνέχισε τα ρεπορτάζ η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο περιφερειακό δρόμο της Κομοτηνής προς τον οικισμό της Καρυδιάς, δείχνοντας και πάλι εικόνες που προσβάλουν την … αισθητική μας, όπως είπε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης!

Παράλληλα ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πορείας Γιώργος Μανανάς, κάλεσε την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καθαρίσουν την περιοχή. Μία κατάσταση η οποία ενοχλεί, εφόσον τα σκουπίδια και τα μπάζα έχουν μετατρέψει την κοίτη ποταμού σε χωματερή. Ο Γιώργος Μανανάς τόνισε πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς οι συνέπειες θα είναι τεράστιες με μια έντονη βροχόπτωση.

5 σχόλια:

  1. Βαρουσιώτης3/11/09 11:10

    Τα τελευταία 3χρόνια οι Κομοτηναίοι ζούμε σε μια πόλη βρώμικη, ίσως από τις χειρότερες σε όλη την Ελλάδα και παρακολουθούμε τη Δημοτική Αρχή και τις Υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής να βρίσκονται σε μόνιμη αγκύλωση. Υπάρχουν πολλές γειτονιές όπου δεν έχει περάσει σκούπα ποτέ!!! Και άλλες που διαμένουν πολιτικοί φίλοι και συνεργάτες του δημάρχου κ. Κοτσάκη που έχουν οδοκαθαριστές σε καθημερινή βάση, και εκτός κέντρου ακόμη.
    Γιατί τέτοια συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής;
    Τα δημοτικά τέλη τα πληρώνουμε όλοι και με το παραπάνω απαιτούμε όχι μόνο άψογη καθαριότητα με σκούπες αλλά και τακτικό πλύσιμο των δρόμων που δεν γίνεται ποτέ στη Κομοτηνή.
    Υπάρχουν γειτονιές …χωρίς να γίνεται τίποτε!!!
    Οι διαπιστώσεις αυτές δεν είναι μόνο δικές μου αλλά όλων των Κομοτηναίων.
    Το δικό μου ερώτημα είναι γιατί κανείς δεν μιλά δημόσια για τα κακώς κείμενα, από τους δήθεν ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα τηλεοπτικά κανάλια, τις δήθεν εφημερίδες, τους δήθεν δημοσιογράφους, τους «λεγόμενους παράγοντες» αυτής της Πόλης;………..Όλοι καταλαβαίνουμε !!! Μη θίξουμε τα προσωπικά μας «λαθρόβια κεκτημένα».
    Όλοι οι Κομοτηναίοι έχουμε εικόνα από πολλά περιστατικά με πρωταγωνιστές τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας υπαλλήλους του Δήμου σε ομάδες εργασίας…είτε ομάδες που κλαδεύουν τα δένδρα, είτε ομάδες επιδιόρθωσης του δικτύου ύδρευσης, είτε καθαριότητος, είτε υπάλληλους γραφείων και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από την αποδοτικότητα τους…όλοι γνωρίζουν τα πάντα κ. Δήμαρχε δεν πάει άλλο…κάτι φταίει…..κάτι πρέπει να γίνει και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του αλλά πάνω από όλους οι εργαζόμενοι και εσείς προσωπικά κ. Δήμαρχε, διότι όταν ο μόνιμος δεν αποδίδει έρχεται (ήρθε) αργά ή γρήγορα η ιδιωτική πρωτοβουλία και οι εργολάβοι που νοικιάζουν ανθρώπους με 400 ευρώ μηνιάτικο και ανασφάλιστους.
    Και τότε αρχίζουν οι κλάψες …αυτά πρέπει να τα δουν οι εργαζόμενοι τώρα και να τιμήσουν το μεροκάματο που βεβαίως το δικαιούνται και πρέπει να είναι ικανοποιητικό αλλά να γίνεται και η δουλειά! . Καιρός λοιπόν επαναλαμβάνω και ο κάθε εργαζόμενος αναλόγως των δυνατοτήτων του να τιμά το μεροκάματο που παίρνει από τους φόρους των Δημοτών και όχι μόνο να διεκδικεί.
    Είναι καιρός να γίνει η Κομοτηνή πόλη καθαρή. Κύριε Κοτσάκη κάποτε πρέπει να αναλάβετε και τις δικές σας ευθύνες, θα πρέπει λοιπόν να τις αναλάβουν και όλοι οι άλλοι και εννοώ οι αντιδήμαρχοι, οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι, σε όλους τους τομείς. Και καλά θα κάνουν όλα τα κόμματα και οι παρατάξεις να προτάξουν τα συμφέροντα του Δήμου που είναι όλος ο λαός και όχι μικροπολιτικά –ψηφοθηρικά το βόλεμα μικροομάδων που αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
    Τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις θα έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας τα δικαιώματα για την πόλη μας και όχι να χαϊδεύουν αυτιά για να γίνουν αρεστοί.
    Ζούμε σε μια βρώμικη πόλη. Μια πόλη που παράγει απίστευτες ποσότητες άχρηστων πραγμάτων, εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών. Εχουμε δημιουργήσει ένα εφιαλτικό και ανοίκειο αστικό τοπίο. Η αλματώδης και δραματική αύξηση του πληθυσμού της Κομοτηνής, δημιούργησε ήδη ένα χαώδες περιβάλλον. Ενα περιβάλλον που πνίγεται μέσα στο ίδιο του το «άρρωστο» σώμα. Η Κομοτηνή πλέον πνίγεται από τα σκουπίδια της. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε εθιστεί στη βρωμιά και στην παρουσία των σκουπιδιών. «Σκουπίδια» κατακλύζουν τα ΜΜΕ, «σκουπίδια» επιπλέουν στην κοινωνική μας ζωή, «σκουπίδια» αποτελούν τα πρότυπα ζωής και της καθημερινότητάς μας. Δεν μας αρέσει να βλέπουμε, αλλά και να κρατάμε την πόλη μας, καθαρή. Φαίνεται πως είμαστε ανίκανοι να κρατήσουμε ακόμη και το δημόσιο βίο μας καθαρό.

    Βαρουσιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/11/09 13:09

    Αργά ξύπνησε ο Μανανάς για να "υψώσει" τη φωνή του, όπως και λοιποί και μη εξαιρετέοι της νέας πορείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/11/09 21:40

    Ο Εσατζης ηταν σημερα το πρωι στα δικαστηρια.Τον εγκατελειψαν οι μαρτυρες.Ειναι... η βεντετα με το Κυλικειο του Δ.Α.Κ.Δημαρχε να τον μαζεψεις...Θα ειναι πολυ συντομα...για το Πανθρακικο Σταδιο...στην σεντρα.Μην τον στηριξεις θα βρεις τον μπελα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/11/09 22:01

    Το χαζοαμερικανάκι έλεγε προεκλογικά: "Λεφτά υπάρχουν"! Και προσέθετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργούσε τους φόρους που είχαν επιβληθεί τον τελευταίο χρόνο.

    Τελικά: 1) Διατηρεί τις αυξήσεις εμμέσων φόρων (τσιγάρα, ποτά, καύσιμα) και μάλιστα από την 1.1.2010 θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση.

    2)Διατηρεί το ΕΤΑΚ και μάλιστα από 1.1.2010 έρχεται πενταπλάσια (!!!) φορολογία για πάνω από 3.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

    3)Διατηρεί την έκτακτη εισφορά στους ιδιώτες και μάλιστα από σήμερα επιβάλλει έκτακτη εισφορά και στις επιχειρήσεις.

    4)Αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας, που πλήττουν τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, αλλά καταργεί το μέτρο της απόσυρσης που θα έδινε σε κάποιο κόσμο τη δυνατότητα να αλλάξει το αυτοκίνητό του.

    Πρόκειται για απίστευτους απατεώνες. Και μη μας πουν ότι η νοητική αντίληψη του Γιωργάκη τον δικαιολογεί για το ότι δεν είχε καταλάβει την κατάσταση της οικονομίας. Είχε συμβούλους, είχε συναντηθεί επανειλημμένα και με τον Προβόπουλο. Κάτι θα είχε καταλάβει.

    Απλά πρόκειται για τα χειρότερα λαμόγια και τους χειρότερους απατεώνες στην ιστορία. Παγκόσμια η διάκριση του ΠΑΣΟΚ σε αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/11/09 09:49

    Τα διέλυσε όλα.Και το κράτος και το κόμμα του.
    Aνίκανος, και σαν πολιτικός και σαν αρχηγός
    και πάνω απ'όλα σαν πρωθυπουργός.
    Με ύφος 10 καρδιναλίων,άκουσον-άκουσον
    λέει ;όποιος δεν στηρίξει το νέο αρχηγό θα έχει να κάνει μαζί μου
    ο ψευτόμαγκας Καραμανλής.
    Σκέφτεται να συνεχίσει να μας μαμάει
    και τώρα χωρίς σάλιο.Πόσο μπούφος είναι ?
    Πιστεύω ότι θα πατώσει στις 29 Νοεμβρίου ο ψευτόμαγκας Καραμανλής
    και έτσι θα εξαφανιστεί τελείως από το πολιτικό στερέωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.