17.10.09

Υψηλή η αποδοχή της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue


Υψηλή αποδοχή εξακολουθεί να έχει η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με το μηνιαίο Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue, το οποίο διεξήχθη για λογαριασμό της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι κατά 51% από τη νέα κυβέρνηση, τη στιγμή που το 54% εκδηλώνει την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την «καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα». Εξακολουθεί πάντως να υφίσταται σημαντικό ποσοστό (28%) όσων πιστεύουν ότι «καμία από τις δύο» κυβερνήσεις δεν είναι επαρκής. Ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Γιώργος Παπανδρέου (58%), ενώ ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάζει, όπως είναι εύλογο, κάμψη με μόλις 21%. Η σχέση αυτή φαίνεται και στους δείκτες δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρώτος με 82%, και ο Κώστας Καραμανλής πέμπτος με μόλις 39%.
Σε υψηλή θέση, δεύτερος μετά τον πρωθυπουργό, έχει ανέλθει, από τελευταίος, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας (63%). Οι πολίτες εξακολουθούν να ιεραρχούν ως δύο σημαντικότερα προβλήματα της χώρας το οικονομικό (68%) και την ανεργία (40%). Ακολουθούν η Υγεία (18%), η Παιδεία (17%) και η Εξωτερική Πολιτική (11%). Η γενικότερη θετική απήχηση της νέας κυβέρνησης φαίνεται και από τον δείκτη κατεύθυνσης της χώρας. Έχουν αυξηθεί κατά 19 μονάδες, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα βαδίζει σε σωστή κατεύθυνση (34% από 15%) και παράλληλα οι αρνητικές απόψεις έχουν μειωθεί αντιστοίχως (54% από 78%). Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι υψηλό ποσοστό των πολιτών, 39%, θεωρεί ότι προτιμά πολυκομματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, μόλις δύο εβδομάδες μετά την, πέραν πάσης αμφιβολίας, παραχώρηση αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις προτιμά το 36%, ενώ καταγράφεται και ένα ισχνό 6%, το οποίο θα επιθυμούσε οικουμενική.

4 σχόλια:

  1. Στη σημερινή συζήτηση στη βουλή, ο κ. Δρούτσας και ο κ. Γερουλάνος έδωσαν μαθήματα, πολιτικού πολιτισμού λόγου και διαλόγου.
    D-Frida

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/10/09 08:09

    In the event that i am reincarnated, i would like to return as a deadly virus, in order to contibute against ovepopulation. (1988, Deutsche Press Agentur) prince Philip, WWF founder
    Αν μετενσαρκωνόμουν θα ήθελα να επιστρέψω ως φονικός ιός για να συμβάλω κατά του υπερπληθυσμού. -πρίγκηπας Φίλιππος, ιδρυτής τού WWF (εξαιρεί την οικογένειά του, την πιο αιματοβαμμένη στην Ιστορία)
    Στην Κοπεγχάγη τραπεζίτες και οικοφασίστες γενίτσαροι αγωνιούν να γίνουν παγκόσμιοι δικτάτορες με την υπογραφή μας. Η διάδοση της αλήθειας αδυνατίζει τους φοβικούς σκοταδιστές. ΟΛΑ τα φοβικά καθεστώτα ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ: φαραώ, Ρωμαίοι, Μάγια, σταυροφόροι, Μογγόλοι, Αζτέκοι, Ίνκας κοκ...

    http://vickytoxotis.blogspot.com/2009/10/blog-post_17.html

    Copenhagen Convention plan
    36. The new agreed post-2012 institutional arrangement and legal framework to be established for the implementation, monitoring, reporting and verification of the global cooperative action for mitigation, adaptation, technology and financing, should be set under the Convention.

    38. The scheme for the new institutional arrangement under the Convention will be based on three basic pillars: government; facilitative mechanism; and financial mechanism, and the basic organization of which will include the following:
    World Government (heading added)
    (a) The government will be ruled by the COP [Copenhagen Convention]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/10/09 12:38

    «Ρε δημοσιοκάφροι! Θα τολμήσει κανένας σας να πει ότι χθες οι ληστές την κοπάνησαν ανάμεσα από τους αστυνομικούς;»

    Τι έγινε ρε δημοσιοκάφροι, βιαστές της κοινής γνώμης;

    Θα τολμήσει κάποιος από σας να μας πει ότι τελικά
    ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΟΥ; !!!!


    Θα τολμήσει κάποιος από σας να μας πει ότι
    ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ; !!!

    Θα τολμήσει κάποιος από σας να μας πει ότι
    ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΦΥΓΑΝ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ; !!!

    Θα τολμήσει κάποιος από σας να μας πει ότι
    ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΕΚΑΜ; !!!

    Ή θα μας δείχνετε μόνο τους κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ που τους έστειλε ο εκπρόσωπος του FBI στην Αθήνα να ψάχνουν την άδεια αποθήκη; !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/10/09 19:02

    Χθες η Υπουργός Οικονομίας, κα Λούκα Κατσέλη χάρισε δύο φόρους στους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, δηλαδή στους έχοντες και κατέχοντες, αναγγέλλοντας την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς και του ετήσιου ειδικού φόρου για τα σκάφη αναψυχής. Αυτό εννοούσε το ΠΑΣΟΚ όταν έλεγε ότι θα κάνει αναδιανομή των εισοδημάτων»; Μάλλον το ΠΑΣΟΚ εννοούσε, θα τα πάρουμε από τη φτωχολογιά και θα τα δώσουμε στην πλουτοκρατία. Η φτωχολογιά δεν κατάλαβε, και γι’ αυτό ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.