25.9.09

Πολιτιστικός διχασμός στην Κομοτηνή

Αγαπητέ κ Στυλιανίδη, αν θα αρχίσει να εδραιώνεται και ο πολιτιστικός διχασμός, η τοπική κοινωνία ίσως χάσει πολλά, το τελευταίο πράγμα που θα χάσει είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό το λόγω βρείτε όλοι μαζί την συλλογικότητα! Είναι ώρα να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις!
Η παγκόσμια ιστορία μας διδάσκει σταδιακά να κατανοήσουμε αντιληπτικά ότι μέσα από την αδιαφορία των ανθρώπων «προς αλλήλων» και της φύσης, ότι έχει έρθει ο καιρός να αναθεωρηθούν οι αξίες και οι δρόμοι επικοινωνίας, για να ενισχυθούν και επιλυθούν ανάλογα οι συμφωνίες και διαφωνίες τουλάχιστον στο «πολιτιστικό ζήτημα».
Σήμερα, που περισσότερο παρά ποτέ, η παγκόσμια κοινωνία είναι ενιαία και ολόκληρη, καλλιεργείται μια πολιτική συνείδηση εκ μέρους της ΝΔ που προσλαμβάνει την εξουσιαστική πλευρά προσωποποιημένη σε μια μικρή ομάδα ατόμων και επομένως ολόκληρη την κοινωνία υπόδουλη σε μια χούφτα εξουσιαστών. Έτσι το άτομο αποενοχοποιείται για την δική του συμβολή με την ανταγωνιστικότητά του στην διατήρηση του συστήματος και επομένως αυτοακυρώνεται πολιτικά και διαστρέφεται πολιτιστικά.
Η σημερινή εξουσία της ΝΔ, προσφεύγει αναγκαστικά στον πολιτισμό, στον κόσμο του συμβολικού (Ορφέας), επειδή στον κόσμο του υλικού ο πολιτισμός δεν έχει νόημα. Δεν νοείται ο πολιτισμός σαν διεκδίκηση ενός «υλικού ζωτικού χώρου» όταν οποιαδήποτε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα είναι ανοιχτή και ανεμπόδιστη.
Η ανάγκη επιβολής ενός δήθεν ανώτερου «πολιτισμού» σε άλλους κατώτερους ή κακούς «πολιτισμούς» (του ΠΑΣΟΚ) απομένει μοναδική διέξοδος για την «προσωρινή» εξουσία της ΝΔ, αλλά είναι στην πραγματικότητα μια μοιραία παγίδα. Στον χώρο του πολιτισμού, όπου τα υλικά πράγματα και οι σχέσεις ανάγονται σε συμβολισμούς, δεν χωράει ανταγωνισμός και χωρίς αυτόν δεν υπάρχει και εξουσία Ο πολιτισμός του ανταγωνισμού και των διχασμών τελείωσε.
Το φλέγον ερώτημα είναι: Θα ανοίξουμε σαν κοινωνία τον δρόμο, μέσα μας κυρίως, για έναν πολιτισμό χωρίς ανταγωνισμό και χωρίς διχασμούς ή θα ανέλθουμε στην πυρά μαζί με το πτώμα του πατρός διχαστικού ανταγωνισμού γνωστού και ως «πολιτιστικού» πολέμου;
Υποστηρίζεται σ’ αυτές τις γραμμές ότι το τοπικό εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα, που επικράτησε στη Ροδόπη τα τελευταία 5 χρόνια και που ουδείς το αμφισβητεί, είναι ήδη αχρηστεμένο, είναι μια παρένθεση της πολιτικής και πολιτιστικής ιστορίας, τα παραδείγματα πολλά τα τελευταία πέντε δίσεκτα χρόνια.
Από το παρακάτω έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της 27/04/2009 (Τροποποίηση 0 Φορέας Περιφέρεια ΑΜ – Θ, διαπιστώνεται ότι το Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής χρηματοδοτείται με 50 χιλιάδες ευρώ με την ονομασία του έργου «ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ κ. Στυλιανίδη και κύριοι «της μιας χούφτας» αδελφών εξουσιαστών.


Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Η Μελίνα Μερκούρη δεν αμφισβητήθηκε ούτε από την Κεντρική Εξουσία κύριοι «της μιας χούφτας «αδελφών» εξουσιαστών!!!
D-Frida

9 σχόλια:

  1. Κομοτηναίος.25/9/09 13:23

    Ντροπή σας κ. Στυλιανίδη για την «εφταμηνίτικη» παρουσίαση του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» εκ μέρους σας στους πληρωμένους δημοσιογράφους.
    Αφήστε έστω και ένα έργο στη Θράκη που προγραμμάτισε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ χωρίς να το παρουσιάσετε ή να το εγκαινιάσετε σε χρόνο «εφταμηνίτικο».
    Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο δεν κάνει ο παπάς κ. Στυλιανίδη είναι βεβήλωση.
    Η απορία μου είναι αν κάνετε και «εφταμηνίτικα» βαφτίσια και κάνετε αλλαγή του «ονόματος»¨από «Μελίνα Μερκούρη» που καθιερώθηκε στη συνείδηση του λαού σε «Ορφέας» με νονούς τους Κεφαλίδη, Βακιάνη Τζένη Κατσαρή, Μαρίας Αμπατζή (οι δύο τελευταίες «επιδίδονται στον προσηλυτισμό» υποστηρικτών αλλαγής της ονομασίας) και τα λοιπά μέλη της ……..χωρίς αποτέλεσμα όμως.
    Στις 5 Οκτωβρίου Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός, ο δημοκρατικός λαός της Κομοτηνής θα αλλάξει άρδην το σύνολο των απολιτικών παρεμβάσεων σας. «Όσες παρουσιάσεις και εγκαίνια κάνατε στα αμπέλια των γειτόνων».
    Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.
    Θα σας μείνουν αμανάτι τα ψαλίδια οι κορδέλες και το στίγμα διαχρονικά της βεβήλωσης της μνήμης της Μελίνας Μερκούρη.
    Απορία μου επίσης είναι αν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάρουν θέση για την επιχειρούμενη βεβήλωση της μνήμης της αειμνήστου Μελίνας Μερκούρη.
    Κομοτηναίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/09 17:37

    Μπραβο D-Frida, καλα που εισαι και ε καιεσυ και ποτε-ποτε με τα σχολια σου μας ανοιγεις τα ματια. Η πενα σου κοκαλα δεν εχει και κοκαλα τσακιζει. Καλη δυναμη και κουραγιο οπου ναναι ξημερωνει λευτερια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδοπαίος25/9/09 18:29

    Αυτό το τόσο αποδεικτικό έγγραφο του υπουγείου οικονομίας και οικονομικών σε ότι αφορά την ονομασία του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη που οι μπαγάσηδες ήθελαν να το μετονομάσουν σε Ορφέας σίγουρα το έχει στα συρτάρια του και ο Νομάρχης Ροδόπης, αφού αναφέρεται και η χρηματοδότηση 2-3 έργων της Ροδόπης. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με την μετονομασία έπρεπε να αντισταθεί, ο κ. Γιαννακίδης και να το δώσει στον βουλευτή κ. Γ. Πεταλωτή για τα περαιτέρω ώστε να μπούν τα πράγματα στη θέση τους. Τελικά τι ρόλο παίζει ο κ. Γιαννακίδης;
    Σαν τη δήθεν τυχαία συνάντηση στο Ν. Σιδηροχώρι με τον κ. Στυλιανίδη εχθές όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα σήμερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τερτίπια του κ. Γιαννακίδη. Ποιους κοροϊδεύει ο κ. Γιαννακίδης; Μάλλον τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ορφεας25/9/09 21:17

    Αυτό το τόσο αποδεικτικό έγγραφο του υπουγείου οικονομίας και οικονομικών σε ότι αφορά την ονομασία του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα Μερκούρη που οι μπαγάσηδες ήθελαν να το μετονομάσουν σε Ορφέας σίγουρα το έχει στα συρτάρια του και ο Νομάρχης Ροδόπης, αφού αναφέρεται και η χρηματοδότηση 2-3 έργων της Ροδόπης. Όταν ξεκίνησε αυτή η ιστορία με την μετονομασία έπρεπε να αντισταθεί, ο κ. Γιαννακίδης και να το δώσει στον βουλευτή κ. Γ. Πεταλωτή για τα περαιτέρω ώστε να μπούν τα πράγματα στη θέση τους. Τελικά τι ρόλο παίζει ο κ. Γιαννακίδης;
    Σαν τη δήθεν τυχαία συνάντηση στο Ν. Σιδηροχώρι με τον κ. Στυλιανίδη εχθές όπως αναφέρει τοπική εφημερίδα σήμερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τερτίπια του κ. Γιαννακίδη. Ποιους κοροϊδεύει ο κ. Γιαννακίδης; Μάλλον τον εαυτό του.



    Ροδοπαίε ο κ. Γιαννακίδης παίζει το ρόλο του χαμαιλέοντα ανάλογα με τις συγκυρίες αλλάζει χρώμα, μεταμορφώνεται άλλοτε σε «πρασινοφρουρό» άλλοτε σε «γαλάζιο παιδί» του κ. Στυλιανίδη και άλλοτε κατάμαυρος πραίτορας του Καρατζεφέρη. Ο κ Γιαννακίδης μήπως δεν ήταν αυτός που συμφώνησε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΝΕ Ροδόπης του ΛΑΟΣ για συνεργασία σε βάθος χρόνου 2-3 μέρες μετά τις ευρωεκλογές;
    Ο ρόλος του κ. Κεφαλίδη μήπως δεν είναι του χαμαιλέοντα; Μεταμορφώνεται ανάλογα με τις περιστασιακές ευκαιρίες.
    Φωτογραφίες και λόγια ανευ ρεαλιστικού περιεχομένου άλλοτε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλοτε με τον κ. Στυλιανίδη. Με τη διαφορά αρκετές φορές ο κ. Κεφαλίδης με επιστολές στον τοπικό τύπο ύμνησε τον πολιτικό Ευριπίδη Στυλιανίδη. Τελευταία δειλά-δειλά αλλά σταθερά παριστάνει τον πασοκο ο κ. Κεφαλίδης. Θα τα καταφέρει όμως ο κ. Κεφαλίδης, ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός μην ξεχνάμε ότι είναι και επάγγελμα και μάλιστα ακριβοπληρωμένο.
    Το λογικό ερώτημα είναι: Η απαράδεκτη μετονομασία του περιφερικού πολιτιστικού κέντρου της Κομοτηνής Μελίνα Μερκούρη σε Ορφέας είναι απόφαση του ΔΣ της Αναπτυξιακής κ. Γιαννακίδη και κ. Καζάκη; Ή είναι «πρωτοβουλία» «μιας χούφτας αδελφών εξουσιαστών; Μια απάντηση δεν βλάπτει, κάνει καλό στην πολιτική και πολιτιστική υγεία.
    Δυστυχώς ο κ. Στυλιανίδης εμπιστεύθηκε σε χαμαιλέοντες για την επανεκλογή του οι οποίοι είναι ικανοί μόνο να οργανώνουν καταγέλαστες πολιτικές και πολιτιστικές θεατρικές παραστάσεις παγιδεύτηκε και απέτυχε στους στόχους του ο θρακιώτης υπουργός μεταφορών και ειλικρινά λυπάμαι για την τροπή που πήραν τα πράγματα.
    Αντίθετα ο κ. Πεταλωτής κάποια στιγμή παρασύρθηκε από τους χαμαιλέοντες, σε πολύ σύντομο χρόνο αυτονομήθηκε, και πέτυχε τους στόχους του, διαπιστώνεται αυτό από την πετυχημένη προχθεσινή πολιτική συγκέντρωση, με το μεστό λόγο του και προτάσεις του και από το πλήθος του κόσμου.
    Το τελευταία γκαλοπ στη Ροδόπη «έγραψαν» ότι η ΝΔ υπολείπεται στη Ροδόπη του ΠΑΣΟΚ 11 μονάδες (!!!). Με αυτή τη διαφορά κινδυνεύει η ΝΔ να μην εκλέξει βουλευτή στη Ροδόπη παρά την κατά κάποιο τρόπο αλλοτρίωση του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
    Σας εύχομαι καλή επιτυχία κ. Στυλιανίδη στην αυριανή παρουσίαση στους «δημοσιογράφους» του έργου του ΠΑΣΟΚ:
    «Περιφερειακό Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

    Το παρακάτω γνωμικό λέγει:\
    «Οι βασιλιάδες έχουν δούλους
    Οι ισχυροί έχουν κόλακες
    Και οι σοφοί έχουν φίλου».
    Ορφέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σύντροφε «Fsosialistis.blogspot.com.»

    Από ότι φαίνεται από το πρώτο κιόλας σχόλιό σου με τίτλο ο «ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ και η ΑΥΛΗ Του», στο οποίο περιγράφεται η πραγματική εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη, οι φασιστο-σοσια-λι(η)στές θα υποφέρουν.
    Καιρός ήταν «όλη η αλήθεια στο λαό».
    Ο «Βασιλεύς» (Στυλιανίδης) διείσδυσε στα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ λεγόμενους θεσμικούς. Σωστά γράφεις «ο λαός του ΠΑΣΟΚ αντέχει». Έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για να απομονωθούν οι «καθαρίστριες των ανακτόρων» του Στυλιανίδη.
    Η προσπάθεια κάθαρσης «της κόπρου του Αυγείου» απαιτεί μεγάλες και σοβαρές προσπάθειες.
    «Που είναι τα λεφτά» αναρωτιέται ο Γιώργος Παπανδρέου. Με το μαύρο χρήμα της διαπλοκής οι φασιστο-σοσια-λι(η)στές «λαδώνουν» τα τοπικά λαθρόβια ΜΜΕ, τις αθώες ψυχούλες ευπαθών κοινωνικών ομάδων δημιουργώντας φανατικούς οπαδούς οι οποίοι τους υπερασπίζονται…και……β….νε…. αλύπητα.
    Σύντροφε Fsosialistis.blogspot.com. μια εβδομάδα υπολείπεται για τις εκλογές ο δημοκρατικός λαός της Ροδόπης πρέπει να ενημερωθεί σωστά για τις πολιτικές δολοπλοκίες του Γιανακίδη και της πολιτικής συμμορίας του, τα πρόσωπα που φωτογραφίζεις είναι ο πολιτικός υπόκοσμος της Ροδόπης.
    Μέσα στο παιχνίδι ανατροπής της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη είναι και ο ορισμός του Κατσιμίγα ως αναπληρωτή Νομάρχη. Στη Ροδόπη τίποτε μα τίποτε δεν είναι άσχετο οι υπόγειες διαδρομές είναι καλά οργανωμένες από τον Στυλιανίδη.
    Ήταν ευκαιρία να μην αναλάβει νέα καθήκοντα και μάλιστα του αναπληρωτή Νομάρχη ο Κατσιμίγας, όμως οι συμφωνίες Γιαννακίδη-Στυλιανίδη-Κατσιμίγα τηρούνται σύμφωνα με το υπογεγραμμένο συμβόλαιο τιμής «ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος σε βάρος του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη» όπως ανατράπηκε το 2007 σε βάρος του Ιλχάν.
    Είναι πλέον ολοφάνερες οι δολοπλοκίες τους. Αντί να υποβαθμισθεί και να περιθωριοποιηθεί ο Κατσιμίγας αναβαθμίσθηκε και μάλιστα στην πιο καίρια πολιτική θέση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ροδόπης.
    Γιατί;
    Να υποστηρίξει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ;
    Όχι. Είναι ο Δούρειος ίππος του Στυλιανίδη.
    Όσο για αυτά που θα συμβούν με τις υποψηφιότητες των Γιαννακίδη-Κατσιμίγα στις εκλογές του 2010 της ΤΑ δεν βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας είναι έτσι ακριβώς όπως τα σχολιάζεις.
    Οι πεμπτοφαλαγγίτες και οι μελανοχίτωνες κατασπαράζουν την καρδιά του ΠΑΣΟΚ. Όποιος το καταλάβει το κατάλαβε. Η Νομαρχία Ροδόπης είναι άντρο στήριξης του Στυλιανίδη.
    Η χθεσινή παρωδία (παραμονές εκλογών) παρουσίασης στους δημοσιογράφους του «Πολιτιστικού Κέντρου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», καταδεικνύει περίτρανα την στήριξη του Στυλιανίδη.
    Τι σχέση έχει ο υπουργός Μεταφορών με το πολιτιστικό κέντρο;
    Καμία.
    Απλά οργανώθηκε από τον Κεφαλίδη την Αδελφότητα και με την υπόγεια στήριξη του Γιαννακίδη και λοιπών, μια ατυχής παρωδία προεκλογικής φιέστας για τον Στυλιανίδη. Ευτυχώς που δεν απαίτησε ο Στυλιανίδης από τον Σαμαρά την μεταφορά του «Πολιτιστικού Κέντρου ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» στη Ξυλαγανή, όπως ο Σαμαράς μετέφερε το Ιερό του Απόλλωνα από την Ηλεία στην πατρίδα του την Μεσσηνία!!!!!!!!
    Η προσπάθεια στήριξης του Στυλιανίδη από τον πολιτικό υπόκοσμο βγάζει μάτια, και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ σφυρίζει αδιάφορα, όπως σφύριζε αδιάφορα και στις εκλογές του 2007, όταν εκλέχθηκε βουλευτής ο Στυλιανίδης από «την πίσω πόρτα», με τις ψήφους του γείτονα, όπως σφύριζε αδιάφορα για τον διορισμό του Κατσιμίγα από τον Στυλιανίδη στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ!!!!!!!! Διαγράφτηκε από μέλος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του ΠΑΣΟΚ το πριγκιπόπουλο Κατσιμίγας μετά από έξωθεν πιέσεις!!!!!!!!!!!
    Τι άλλο συνταρακτικό πρέπει να συμβεί για να ξυπνήσει από τον λήθαργο
    «η Κοιμωμένη του Χαλεπά» Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης;
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. By Simple Man28/9/09 00:45

    Ο παράς έφθασε με τον προαστιακό, ο χορηγός δήλωσε στην TV R-Chanel ότι υποστηρίζει τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Οι «καθαρίστριες των ανακτόρων του Στυλιανίδη» και οι πολιτοφύλακες πιάνουν δουλειά. Το μοίρασμα του παρά οσονούπω αρχίζει. Στόχος τους είναι το ΠΑΣΟΚ. Το επάγγελμα το γνωρίζουν άριστα οι άσπονδοι φίλοι του κ. Γ. Πεταλωτή. Ότι και να κάνουν εμείς τον Γιώργο θα τον εκλέξουμε και θα πάρει την πρωτιά.

    @@@@@@@@

    Συχνά αναφέρεται στον τοπικό τύπο ότι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Σταμάτη επισκέπτονται μειονοτικούς οικισμούς. Σκοπός αυτών των επισκέψεων είναι η προπαγάνδα υπέρ της ΝΔ.
    Αυτό κι΄αν δεν είναι παράβαση καθήκοντος κ. Περιφερειάρχη. Τι σκέπτονται οι αρμόδιες δικαστικές αρχές;

    @@@@@@@@

    Τα πετρελαιάδικα θα δουλέψουν τα τυροκομεία, τα μακαρονάδικα, τα λαδάδικα, παράς υπάρχει ο χορηγός βλέπει μακριά. Κατ΄αυτό το τρόπο μια και υπάρχει ο παράς
    θα αυξηθεί η κατανάλωση και η ύφεση της οικονομίας θα εξαφανισθεί. Έτσι τουλάχιστο ελπίζουν οι αθεόφοβοι νεοδημοκράτες.

    @@@@@

    Πασόκοι ξυπνήστε πολύ καλά γνωρίζεται τι παράς και τι προϊόντα μοιράσθηκαν στις εκλογές του 2006 της ΤΑ, για την εκλογή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το μαύρισμα του Βαβατσικλή, ο χορηγός και τότε ήταν ο ίδιος. Θα σας πάρουν και τα σώβρακα. Μέσα στην εβδομάδα θα ζήσουμε και θα δούμε πολλά. Πιάστε τα πόστα.
    By Simple Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. By Simple Man28/9/09 12:18

    Αν τελικά θα είναι υποψήφιοι και παρ΄ελπίδα εκλεγούν τα πουλέν του Στυλιανίδη θα είναι η αιχμή του δόρατος για την υπογραφή των περιβαλλοντικών όρων των χρυσορυχείων και του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξ/λης της κατοχύρωση των 24000 στρεμμάτων της παραλίμνιας περιοχής υπέρ του Εφραίμ, της κάλυψη του σκανδάλου του Νοσοκομείου Κομοτηνής και άλλα πολλά της διαπλοκής. (Ο Γιώργος Παπανδρέου όταν λέει επανεξέταση της συμφωνίας του αγωγού μιλάει για τους περιβαλλοντικούς όρους, σύντροφοι).
    Όλα αυτά τα καυτά και σοβαρά θέματα που ταλανίζουν τη Ροδόπη εδώ και χρόνια τα επωμίσθηκε μόνος ολομόναχος (μοναχικός καβαλάρης) να τα επιλύσει ο βουλευτής το ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής. Μέσα στον προεκλογικό πυρετό ως μάρτυρας κατηγορίας την προηγούμενη εβδομάδα υπερασπίσθηκε τα δίκαια της Ροδόπης στην πολύκροτη δίκη του Βατοπεδίου. Και τον πρόσβαλε το ιερατείο του Βαταπεδίου.
    Οι «καθαρίστριες των ανακτόρων του Στυλιανίδη» για την πολύκροτη δίκη του Βατοπεδίου «ποιούν την Βιστωνίδια νήσσα».
    Κοντός ψαλμός αλληλούια η 4η Οκτωβρίου πλησιάζει.
    By Simple Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία Αμπατζή28/9/09 12:19

    «Κύριε» Κομοτηναίε,

    Όταν αναφέρεστε σε δημοσιογράφους θα ήταν καλό να γνωρίζετε τι γράφουν και ποιες είναι οι θέσεις τους πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη δημοσιογράφων στο Πολιτιστικό Κέντρο Κομοτηνής το οποίο δεν έχει μετονομαστεί σε ΟΡΦΕΑ, ούτε και υπάρχει λόγος να γίνει παρά τους ευσεβείς πόθους κάποιων, έγινε κατόπιν πρόσκλησης από το γραφείο του κ. Στυλιανίδη. Εάν γνωρίζετε εσείς τα κονδύλια από τα οποία πληρώθηκαν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι ανάμεσα στους οποίους ήμουν κι εγώ θα χαρώ να το μάθω και να τα στείλω και στην Ένωση Συντακτών να ξέρουμε όλοι ποιοι χρηματίζονται κι από ποιον.
    Από την άλλη, βλέπω πως φτιάχνετε ένα ωραίο γαϊτανάκι στο οποίο εμπλέκεται την εκδότρια Τζένη Κατσαρή στην οποία κι εργάζομαι, τον γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής η οποία υλοποίησε το έργο Στάθη Κεφαλίδη και τον πολιτικό μηχανικό Ανέστη Βακιάνη ο οποίος ανήκει στο Σύλλογο Φίλων του Ιδρύματος αλλά και στο περιβάλλον του υπουργού Μεταφορών. Τα όποια προσωπικά έχετε με τον Ε. Στυλιανίδη καλό θα ήταν να τα λύσετε μόνος ή μόνης σας αλλά όταν εμπλέκετε ονόματα συντακτών σε θέματα χρηματισμού αλλά και υπόγειας διαπλοκής περί ονομάτων να έχετε και τα κότσια να υπογράφετε με το όνομά σας και την ιδιότητά σας. Διαφορετικά να υπογράφετε Νούλα από το Κατινούλα.

    Μαρία Αμπατζή

    Δημοσιογράφος
    Θεατρολόγος
    Εργασιακός Εκπρόσωπος ΕΣΗΕΜ-Θ Θράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νούλα-Ευγενούλα29/9/09 10:58

    Εδώ και καιρό έχει ξεσπάσει διαμάχη για τους bloggers και τα τεκταινόμενα στο «χώρο». Θα προσέξατε βέβαια ότι τη μεγάλη φασαρία την κάνουν άνθρωποι των ΜΜΕ. Με τους bloggers σίγουρα δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα. Όμως σε ένα μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι. Η ελευθερία που προσφέρει προς το παρόν o «χώρος» και εκφράζεται από τους bloggers ενόχλησε πολλούς. Ουσιαστικά όμως δεν τους ενόχλησε ο λόγος, αλλά ο αντίλογος.
    Μέχρι σήμερα τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ (μέσα μαζικής εξαθλίωσης) δεν είχαν αντίλογο… Πάρτε για παράδειγμα τα κρατικοδίαιτα κανάλια, έντυπα, ραδιόφωνα και άλλα, όπου ο κάθε εγκάθετος κομματόσκυλος εφάρμοζε τη γραμμή τού εκάστοτε εξουσιαστή.
    Μήπως θέλετε να μιλήσουμε για τα ιδιωτικά μέσα; Ο κακός χαμός και εκεί. Όλοι αυτοί λοιπόν έκαναν τη δουλίτσα τους χωρίς αντίλογο και ξαφνικά βρέθηκαν χιλιάδες φωνές που τους ξεβράκωσαν. Οι εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των ιστοσελίδων δεν στέρησαν μόνο έσοδα από τους «παραδοσιακούς», υπάρχει και ο φόβος να «μην περάσει η γραμμή» από την οποία βγάζουνε το παντεσπάνι τους οι Μαρίες Αντουανέτες και οι Λουδοβίκοι.
    Οι bloggers κάνουν καλή δουλειά γιατί ξεκόλλησαν ένα μεγάλο κομμάτι Ελλήνων από τις fast food ειδήσεις και κάθε φορά που γράφουν, κάνουν τον αναγνώστη του post να ψάχνει. Και όταν αρχίσεις να ψάχνεις σκέφτεσαι και όταν σκέφτεσαι έχεις άποψη (μεγάλο αμάρτημα για τους καρεκλοκένταυρους).
    Είναι σίγουρο ότι οι «παραδοσιακοί» θα φωνάξουν κι άλλο, θα κάνουν τα πάντα, γιατί προς το παρόν τουλάχιστον δεν τον ελέγχουν το «χώρο». Ομάδες ανθρώπων που καταπιέστηκαν από την επιβολή του «ξέκωλου» συναντήθηκαν τρομάζοντας τους «ρυθμιστές» με τον αριθμό τους. Άνθρωποι που μπήκαν στο περιθώριο επειδή δεν «εξυπηρετούσαν» και δεν υποτάχτηκαν στους εξουσιαστές βγήκαν στην επιφάνεια εκφράζοντας τη γνώμη τους.
    Τέχνη και άλλα πολλά που μας στερούσαν εξωνημένοι «διανοούμενοι» και γλείφτες του συστήματος τώρα τα δίνεις ή τα παίρνεις αν το επιθυμείς. Θυμηθήκαμε το τι σημαίνει επιλογή στη ζωή, γιατί μας τη στερούσαν με την επιβολή της «διδακτορίας» των ΜΜΕ. (μέσα μαζικής εξαθλίωσης)
    «Αν δεν έχεις να πεις κάτι, μην λες τίποτε»
    Νούλα-Ευγενούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.