15.7.09

Διαδικτυακή διαβούλευση με τον Σπύρο Κουβέλη στην Κομοτηνή

Ο Τομέας Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του βουλευτή Επικρατείας του Κινήματος και Πολιτικού Εκπροσώπου για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σπύρου Κουβέλη στην Κομοτηνή, διοργανώνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 2 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Ροδόπης Διαδικτυακή Διαβούλευση για Πολιτικές Πράσινης Ανάπτυξης.
Περιοδεία Σπύρου Κουβέλη στη Ροδόπη
Η διαβούλευση είναι ανοικτή και σ’ αυτήν θα μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε είτε με την φυσική του παρουσία, είτε με ερώτηση – τοποθέτηση – πρόταση που θα αποστείλει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο chouvi@pasok.gr ή μέσω ηχογραφημένου σχολίου ή YouTube video. Επίσης οι φίλοι του twitter θα μπορέσουν να στείλουν ερώτηση ή σχόλιο χρησιμοποιώντας hashtag #askspyros . Για το τι είναι το twitter μπορείτε να βρείτε ένα καλό άρθρο εδώ.
Η διαβούλευση θα μεταδοθεί απευθείας από το διαδίκτυο, σε διεύθυνση που θα σας κοινοποιήσουμε πολύ σύντομα, ενώ θα μπορείτε ταυτόχρονα να διατυπώνεται τις ερωτήσεις σας, μέσω του chat που θα υπάρχει. Παράλληλα θα υπάρξουν συνδέσεις – έκπληξη μέσω του Skype! Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνέντευξη με τον Σπύρο Κουβέλη στις αρχές του έτους στην Κομοτηνή. Δείτε εδώ...

6 σχόλια:

  1. Ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε και εδώ στην ανάρτηση και οι οποίες να αφορούν το θέμα ή γενικές με την Πράσινη Ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/09 20:23

    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ για πολλοστό συνεχές εξάμηνο και στα 2 ημισφαίρια:
    http://gr.snow-forecast.com/maps/dynamic/globalrot -Επιλέξτε Χάρτη Καιρού Βάσης: Accumulated Snowfall
    ΝΑΣΑ-CERN αναγγέλλουν μεγάλα κρύα:
    http://www.youtube.com/v/ZlZY8r_3wlg
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ-αποθέματα πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/09 22:21

    Γεώργιος Παπανδρέου ως Αρχηγός του Πασοκικού Παρακρατους είναι μια εν δύναμη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του Ελληνισμού με τις Ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας

    Η Μασονικη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Καραμανλή έκανε ότι μπορούσε για να φέρει αυτό τον τόπο στα όρια της κοινωνικής εξαθλίωσης κατά τις επιταγές της διεθνούς μασονιας, άφησε ατιμώρητα τα μεγάλα σκάνδαλα του Μασονικού Πασοκ μερικά από αυτα τα συνέχισε, άφησε ανθρώπους του Πασοκ στο Κρατικό μηχανισμό έτσι ώστε να βάζουν τρικλοποδιές στις κυβερνητικές αποφάσεις, ακολούθησε την εγκληματική γραμμή του Πασοκ στην εξωτερική πολιτική για χάρη της Μπακογιάννη, με αποτέλεσμα να αναστήσει το Κίνημα Βρυκόλακα του Ελληνισμού της Οικογένειας Βαμπίρ των Παπανδρέου ενώ ήταν ένα βήμα πριν από την οριστική του διάλυση το 2007, ένα Παπανδρέου υποχείριο των δυνάμεων του Σιωνισμου, ένα Παπανδρέου που δημιούργησε την Εξωτερική πολιτική του Τουρκοαμανέ και του ξεπουλήματος του μισού Αιγαίου και της Θράκης στους Τούρκους, είναι γνωστή η δήλωση του στην σύνοδο του Νατο στο τορόντο το 99 ότι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερο για να κοιμόμαστε ήσυχοι, ένας Παπανδρέου που μέσα από την προσωπική σελίδα του αποκαλούσε τα Σκόπια Μακεδονία, ένα Παπανδρέου που θεωρεί του Λαθρομετανάστες φίλους του μάλιστα στην Εκλογή του για Πρόεδρο του Πασοκ πολλοί Λαθρομετανάστες ψήφισαν υπέρ του στο συνέδριο επανεκλογής του, ενα Παπανδρέου που ο διεθνής Σιωνισμος τον Θεωρεί δικό του παιδί, και είναι λογικό αφού έχει εβραϊκή καταγωγή, ένα Παπανδρέου που όταν ήταν υπουργός εξωτερικών κατασπατάλησε για προσωπική του προβολή έξι δις δραχμές από τα κονδύλια για της μη κυβερνητικές οργανώσεις μετά από καταγγελία του υφυπουργού του Πασοκ Ιωάννη Ζαφειροπούλου. Αν αυτό τον Άνθρωπο θέλουμε για να κυβερνήσει την Χώρα τότε περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουτοπιστής16/7/09 21:22

    Η πράσινη "ανάπτυξη" δεν υλοποιείται με τα πράσινα άλογα

    Εδώ και καιρό αποτελεί κεντρική αναπτυξιακή προτεραιότητα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δίχως να έχει διαφορετική άποψη και η κυβέρνηση. Πολλοί πολίτες όμως, στο άκουσμα της έκφρασης “πράσινη ανάπτυξη”, αναρωτιούνται: “Τι θα πει πράσινη ανάπτυξη και πράσινα άλογα; Και πως θα με βοηθήσει εμένα αυτό;”
    Και δεν έχουν άδικο, αφού ακόμα η έννοια του όρου δεν έχει γίνει απόλυτα κατανοητή. Μια απλή προσέγγιση στο νόημα της “πράσινης ανάπτυξης”, είναι:

    Είναι αναμφίβολο πως πρέπει να προστατέψουμε το περιβάλλον, γιατί όλοι παραδεχόμαστε πως θέσαμε σε αμφισβήτηση το δικαίωμα των παιδιών και των εγγονών μας να ζήσουν σε έναν οικολογικά εξισορροπημένο πλανήτη. Λέγεται ότι στη χώρα μας, τα δικά μας περιβαλλοντικά προβλήματα δεν είναι τόσο “τοξικά”, επειδή μας λείπει η βαριά βιομηχανία.
    Ωστόσο, η περιβαλλοντική δράση για τη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων αποκτά σημασία μόνο όταν είναι οικονομικά αποδοτική. Τι είναι όμως η “πράσινη ανάπτυξη”;
    Πολλοί την συσχετίζουν με τα φωτοβολταϊκά, άλλοι με τον αγροτοδιατροφικό τομέα και κυρίως τα βιολογικά προϊόντα και κάποιοι με τη διαχείριση σκουπιδιών. Άλλοι θεωρούν ότι η πράσινη οικονομία συνιστά ένα ακριβό και μη ρεαλιστικό (ως προς τους στόχους που θέτει) εγχείρημα, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην τρέφουμε υψηλές προσδοκίες από ένα παρόμοιο ενδεχόμενο.
    Όλα αυτά έχουν δόση αλήθειας, αλλά υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότερα γύρω από την “πράσινη ανάπτυξη”. Μεταξύ άλλων πρέπει να επιδιωχθεί:¨ .
    1)Η εξάπλωση της βιολογικής γεωργίας σε όλη τη χώρα¨.
    2)Η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης όλων των συσκευών και μηχανημάτων στα δημόσια κτίρια, στα καταστήματα και τα σπίτια¨.
    3)Η αύξηση της αποδοτικότητας των ενεργειακών δικτύων¨.
    4)Η αντιμετώπιση του ενεργειακού ελλείμματος στη χώρα μας¨.
    5)Η οριστική λύση στην ανακύκλωση και την υγειο-νομική διάθεση των σκουπιδιών¨.
    6)Η ανάπτυξη καθαρών τεχνολογιών για τη βιομηχανία ¨ .
    7)Η προώθηση καθαρών τεχνολογιών στα δίκτυα επεξεργασίας και παροχέτευσης αποβλήτων ¨
    8)Η εμμονή στην επιστημονική έρευνα για να αναπτυχθούν φθηνές και ευπρόσιτες ενεργειακές τεχνολογίες¨ .
    9)Η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής βιομηχανίας ¨ .
    10)Η αντικατάσταση των παλιών με νέα μη ρυπογόνα αυτοκίνητα, όπως τα ηλιακά, τα υβριδικά ή άλλα¨.
    11)Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορύπανσης σε κάθε πόλη¨
    12)Η επέκταση και ευρύτερη χρήση των μαζικών μεταφορών.
    13)Η επίτευξή όλων αυτών απαιτεί μεγάλες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και είναι σε θέση να δημιουργήσει χιλιάδες νέες, αλλά και ποιοτικές θέσεις εργασίας.
    Να γιατί (και κατά τη δική μου γνώμη) είναι αναγκαία η στροφή μας προς την “πράσινη ανάπτυξη”..
    Απορία ενός ουτοπιστή: Οι στόχοι της «πράσινης ανάπτυξης» πως θα επιτευχθούν στη Ροδόπη, όταν οι αυριανοί παρακαθήμενοι στο πάνελ εκατέρωθεν του κ. Κουβέλη γνωρίζουν άριστα πως και από ποιους παραχωρήθηκαν χιλιάδες στρέμματα πανέμορφες δημόσιες εκτάσεις που σήμερα είναι δεσμευμένες, όπως η Βιστωνίδα και η παραλίμνια περιοχή της, τα χρυσορυχεία στις Σάπες και στο Πέραμα κτλ.

    Οι επιστημονικές αποδείξεις ότι το κλίμα και το περιβάλλον αλλάζουν πληθαίνουν καθημερινά. Αυτό αργά ή γρήγορα θα απαιτήσει νέα μοντέλα και νέες τεχνολογίες ανάπτυξης με πρώτιστο την προστασία της υγείας.
    Παράλληλα, έχουμε μία Ευρώπη και μια Ελλάδα που γερνάει και όπου το ένα τρίτο δυστυχώς είναι κάτω ή κοντά στο όριο της φτώχιας αλλά τα άλλα δύο τρίτα έχοντας καλύψει τις βασικές τους ανάγκες ψάχνουν την κατανάλωση της ευζωίας και της μακροζωίας.
    Σε τι θα μας χρησιμεύσει η «πράσινη ανάπτυξη», όταν σε ευτυχισμένους κόσμους «ψάχνουν την κατανάλωση της ευζωίας και της μακροζωίας», και στη Ροδόπη χωρίς νοσοκομείο και στοιχειώδη προληπτική ιατρική, ψαχνόμαστε για μια αξιοπρεπή αναχώρηση εις Κύριον κύριοι παρακαθήμενοι. Από τη δεξιά δεν περιμένω τίποτα από το ΠΑΣΟΚ όμως!!!!!!!
    Ουτοπιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουτοπιστής16/7/09 21:32

    Ακόμη «πράσινη ανάπτυξη» είναι ο δημοκρατικός διάλογος για να επιτευχθούν οι στόχοι. Και όχι οι χυδαίες ύβρεις από τους «ανθρώπους» των πολιτικών γραφείων, αν κάποιος πολίτης ενδιαφερθεί για την επίλυση «τελματωμένων» προβλημάτων κοινού ενδιαφέροντος.
    Ουτοπιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ17/7/09 09:31

    Μπορεί να εξηγηθεί μέσα σε 1 λεπτό της ώρας και με δύο λόγια τι είναι ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.