30.6.09

Τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων της Νέας Πορείας κατά την συζήτηση του ετήσιου απολογισμού του Δήμου Κομοτηνής

Κατά την δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, που αφορούσε τον ετήσιο απολογισμό (2008) πεπραγμένων της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας κ.κ. Αλή Μέρτογλου, Γιώργος Μανανάς, Βασίλης Κυπριανίδης, Γιώργος Μανανάς και ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμίου Κώστας Παπάζογλου τοποθετήθηκαν επί του θέματος.
Ο κ. Μέρτογλου αναφερόμενος στον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη μίλησε για θρησκευτικό και πολιτικό ρατσισμό σ’ ένα προσωπικό του θέμα, ένα παράλληλα τόνισε πως ορισμένες ενέργειες του δημάρχου δείχνουν πισωγύρισμα, δίνοντας για παράδειγμα το θέμα που υπάρχει με το μειονοτικό σχολείο του Μάστανλη.
Από την μεριά του ο Γιώργος Πετρίδης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι ο Δημήτρης Κοτσάκης είχε να διαλέξει ανάμεσα σε δυο στρατηγικές επιλογές σε ότι αφορά την μέθοδο που θα ακολουθούσε στην εισήγηση του. «Ο Δημήτρης Κοτσάκης ή θα έλεγε ότι τα πρώτα δύο χρόνια δεν έγιναν πολλά πράγματα γιατί φταίει η προηγούμενη δημοτική αρχή ή θα διάλεγε άλλη τακτική γιατί η συγκεκριμένη έχει ξεφουσκώσει στην συνείδηση του λαού και έχει πάψει να αποτελεί πιστικό άλλοθι. Διάλεξε ν’ απαριθμήσει έργα με ένα καταιγιστικό ρυθμό επιγραμματικά, που δεν έχουν ολοκληρωθεί και δεν έχουν ξεκινήσει και κάποια δεν έχουν χρηματοδοτηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρίδης, για να συνεχίσει σχολιάζοντας ότι «μέτρησα πολλές φορές στην εισήγηση του δημάρχου τις λέξεις ΘΑ, αναμένουμε, προχωράμε, ολοκληρώνουμε».
Ο Βασίλης Κυπριανίδης επεσήμανε καυστικά έγγραφο του Δήμου Κομοτηνής, το οποία, όπως δήλωσε ο ίδιος, μας γυρίζει χρόνια πίσω και έχει να κάνει με το μοίρασμα ρυζιού, μακαρονιών και τυρί φέτα. Όπως τόνισε ο ίδιος είναι «πολιτική ελεημοσύνη στις πλάτες των δημοτών» και ζήτησε από τον δήμαρχο να σχολιάσει αν οι συγκεκριμένες ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Κομοτηνής.
Για ανύπαρκτη κοινωνική διαβούλευση έκανε λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πορείας Γιώργος Μανανάς ο οποίος ανέφερε ότι την συγκεκριμένη συνεδρίαση η οποία είναι ανοικτή για τον λαό της Κομοτηνής, την παρακολουθούν 4 μόνο άτομα. «Σε άλλους δήμους καλούνε τον κόσμο και με sms και emails», επεσήμανε. Ο κ. Μανανάς επίσης έκανε λόγο για την απαξίωση των προγραμμάτων του μαζικού αθλητισμού, τα οποία στο παρελθόν παρακολουθούσαν χιλιάδες κόσμου, ενώ τώρα δεν ξεπερνάνε τους διακόσιους. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, μίλησε για μηδαμινό φωτισμό σε γειτονιές και οικισμούς του δήμου, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο ο οποίος δεν έχει κατεβεί ακόμα από στύλους στην Κομοτηνή.
Τέλος ο Κώστας Παπάζογλου, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοσμίου, ζήτησε από τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη να παραθέσει οικονομικά στοιχεία από τα ταμεία του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2008, κάτι το οποίο όμως δεν έκανε.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης δεν απάντησε στην συντριπτική πλειοψηφία των ερωτήσεων του επικεφαλής και των συμβούλων της Νέας Πορείας και των υπόλοιπων παρατάξεων και αρκέστηκε να απαντάει με τα «ραβασάκια» που του έδινε ο επικοινωνιολόγος του Άγγελος Λάσκαρης, απαξιώνοντας για μια ακόμη φορά το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ακούστε τις τοποθετήσεις…

[via]

1 σχόλιο:

  1. ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
    Πετυχημένη η θεατρική παράσταση «Βαβυλωνία». Έργο του Δημητρίου Βυζάντιου.
    Η προσπάθεια είναι συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.
    Πετυχημένη η παράσταση γιατί αντικατροπρίζει την Παράταξη του δημάρχου κ. Δ. Κοτσάκη.
    Το έργο είναι γραμμένο τον Σεπτέμβριο του 2006, αμέσως μετά τις Εθνικές εκλογές του 2004.
    Οι πρώτες πιστολιές έπεσαν, απο ελάχιστη μερίδα της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής που στη συνέχεια αποδείχθηκε στη πράξη αυταρχική, διεφθαρμένη και εξουσιαστική.. Με βλαχοδημιαρχιακές ρητορείες οι οργανωμένες πολιτικές συμμορίες «εξέλεξαν» δήμαρχο τον κ. Κοτσάκη και τους δημοτικούς συμβούλους.
    Όπως περιγράφεται στο έργο του Δημητρίου Βυζαντινού, μετά την καταστροφή της αρμάδας του Ιμπραήμ ένας Ανατολίτης, ένας Μοραΐτης, ένας Χιώτης, ένα Κρητικός, ένας Αρβανίτης, ένας Κύπριος και ένας Κώος αποφασίζουν να το γιορτάσουν με ένα μεγάλο γλέντι στο Ναύπλιο κτλ……….
    Έτσι και στη Κομοτηνή μετά τις εκλογές του 2004, με την υποστήριξη της «Αδελφότητας», συγκεντρώθηκαν μασόνοι συνδικαλιστές αστυνομικοί, έ και κάποιοι βασανιστές της χούντας δηλ. μια «απολιτική Βαβυλωνία», απ’ όλα και μήκη και πλάτη της χώρας συζητούν και «άρχισαν να γιορτάζουν την συμμετοχή τους στις Δημοτικές εκλογές του 2006».
    Τις κερδίζουν, όπως και όπως, γνωστά είναι τα μέσα που χρησιμοποίησαν».
    Και από το 2006 η ασυνεννοησία τους είναι η αιτία που η Κομοτηνή διέρχεται μια περίοδο με έντονη τη μυρωδιά του χρήματος, το κυνήγι της εξουσίας και την κατασπατάληση της όποιας κοινωνικής ευαισθησίας μας έχει απομείνει στο βωμό του ανταγωνισμού και του κέρδους. Οι δημοτικές εκλογές του 2006 από τους «ΒΑΒΥΛΩΝΙΟΥΣ» ,είναι ένα καλοστημένο παιχνίδι εξουσιαστών, συγκαλυμμένο πίσω από το μανδύα των δημοκρατικών ελευθεριών, με πρόσχημα την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και κύριο όπλο τους την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων, "χτυπά" το άτομο - δημότη στο πιο ευαίσθητο σημείο του: στη δίψα του για ατομική προβολή και κοινωνική καταξίωση, εγγυημένη μέσα από τους "θώκους" των δημοτικών συμβουλίων. Όλα τα γρανάζια του μηχανισμού μέχρι πρότινος δούλευαν τόσο τέλεια, ώστε πίσω από τις γυαλιστερές αφίσες με τα κουστουμαρισμένα γελαστά πρόσωπα του Δημάρχου κ. Κοτσάκη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, πίσω από τα μεγαλόπνοα συνθήματα και τη γεμάτη έπαρση και υποσχέσεις φρασεολογία, να συγκαλύπτεται περίτεχνα η "σαπίλα" που αναδύεται από τους ιδιοτελείς τους σκοπούς, η αδιαφορία τους για το πραγματικό δημόσιο όφελος αλλά και τα όποια κερδοσκοπικά συμφέροντα.
    «Αυτό που μας συγκινεί και σήμερα στη θρυλική Βαβυλωνία του Δ. Κ. Βυζάντιου είναι ότι υπάρχει στ` αλήθεια μια Βαβυλωνία στο Δήμο Κομτηνής, μια ασυνεννοησία στη «Βαβυλωνία» του κ. Δ. Κοτσάκη και των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, μια σύγχυση που άρχισε το 2004 και συνεχίζεται αισίως μέχρι το 2009 και θα συνεχισθεί».
    αrno

    Υ.Σ. Ο Δήμος Κομοτηνής εκπέμπει ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ!!!!!
    Αναζητείται έξοδος από την ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.