17.6.09

Γιουσουφάκια … Μπραϊμάκια

Μπορεί οι Καραμάν Αλήδες να είναι μια φάρα από γιουσουφάκια και μπραϊμάκια, που σκοπό της ύπαρξής τους έχουν την ικανοποίηση του πασά. Και τα 3 εκατομμύρια που τους ψηφίζουν μπορεί να είναι … «ομοϊδεάτες»! Αλλά εμείς οι αποδέλοιποι, με τα πασαλίδικα γούστα, δεν τους … γ@μ@με!!!
Ίσως γι’ αυτό έχουν τσαντιστεί! Επειδή μας λιμπίζονται, αλλά δεν τους «καθίζουμε»! Και θέλουν να μας στείλουν στους δικούς μας «ομοϊδεάτες», μπας και συμμεριστούμε τα γούστα τους και δώκουμε κι εμείς κανένα … βραχίονα! Αλλιώς δεν εξηγείται γιατί, όταν ο γείτονας-κουμπάρος (και τώρα καταλαβαίνετε γιατί λένε «ο κουμπάρος, τον κουμπάρα!») αποκαλεί τους μουσουλμάνους μας «πολίτες» του, ο «κουμπάρας» εδώ, ο Αλής, δεν διαμαρτύρεται καθόλου!
Ε, τι θέλουμε δηλαδή; Να κακοκαρδίσει τον πασά του; Που μπορεί να πάρει το βράδυ το μαστίγιο και να του «χώσει» και μερικές εκεί που ΔΕΝ τις περιμένει; Γιατί, άλλο είναι να τρως αυτό που … παράγγειλες κι άλλο να σου ‘ρχεται και συνοδευτικό γεύμα με το στανιό και να ‘σαι υποχρεωμένος να το φας κι αυτό. Το πρώτο μπορεί να το χωνεύεις εύκολα, λόγω φάρδους, αλλά το δεύτερο μπορεί να τσούζει! Σκέτη καούρα ρε αδερφάρα μου!!!
Δεν αφήνουν τα π@ύστικα οι εκλεγμένες μας και να κοιτάξουν να απαντήσουν με … στρατό;;; Κι ας αφήσουν το γιουσουφιλίκι γι’ αύριο. Αύριο είναι μια άλλη μέρα. Και μπορεί κι εμείς να … αλλάξουμε γούστα και να μη χρειάζονται πλέον εισαγόμενους πασάδες!

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.