24.6.09

Οι εκκαθαρίσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται από τη ΝΔ και τις στρατιές των «γαλάζιων» υμετέρων

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία και στον πιο καλόπιστο πολίτη αυτής της χώρας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, μεθοδευμένα και εσκεμμένα, «επανιδρύοντας» το κράτος, έχει επαναφέρει στο προσκήνιο τον άκρατο κομματισμό, υιοθετώντας πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, όταν έννοιες όπως η αξιοκρατία, η αντικειμενικότητα και οι ίσες ευκαιρίες ήταν άγνωστες και απαγορευμένες.
Έννοιες που οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, από το 1981, εργάστηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα για να αποκαταστήσουν, αφήνοντας στο παρελθόν τη νοοτροπία του ρουσφετιού και του βολέματος των υμετέρων και θωρακίζοντας τη χώρα με ανεξάρτητες αρχές και με αντικειμενικές δομές όπως το ΑΣΕΠ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ από το 2004, αντί να οικοδομήσει, ως όφειλε, πάνω στα επιτεύγματα αυτά, επέλεξε μεθοδευμένα και εσκεμμένα την πλήρη κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες και τη συνεχή απαξίωση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών, των επιχειρήσεων και των οργανισμών του κράτους.
Η επιλογή των προϊσταμένων και των διευθυντικών στελεχών με απόλυτα κομματικά κριτήρια, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά και η διαχείριση του προσωπικού (μεταθέσεις, μετατάξεις, μετακινήσεις κλπ) με βάση όχι τις υπηρεσιακές, αλλά τις ρουσφετολογικές ανάγκες του κάθε τοπικού κομματάρχη της ΝΔ, έχουν αποσαρθρώσει και διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό σε όλα τα επίπεδα. Ο παροπλισμός σημαντικού αριθμού ικανών στελεχών, με δεδομένη προσφορά και αναγνωρισμένη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία στο αντικείμενο τους και η αντικατάσταση τους με «γαλάζιους», πολύ υποδεέστερης εμπειρίας και προσόντων, αποτελεί μια ακόμη ξεκάθαρη απόδειξη της λεηλασίας του δημοσίου και της απαράδεκτης νοοτροπίας της ΝΔ που αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».
Ο κατάλογος των συμπολιτών μας που έχουν πέσει θύματα αυτού του σκληρού κομματικού μηχανισμού της ΝΔ αυξάνει καθημερινά. Όσο πιο ξεκάθαρη γίνεται η κατάρρευση της κυβέρνησης και η καταδίκη της από την Ελληνική κοινωνία, τόσο περισσότερο η «σεμνή και ταπεινή» ΝΔ δε διστάζει να ισοπεδώσει επαγγελματικές καριέρες και πορείες ζωής στελεχών αδιαμφισβήτητης ικανότητας και προσφοράς, αλλά και την ελπίδα και το δικαίωμα στην εργασία των νέων ανθρώπων και των ανέργων που η ίδια δημιούργησε.
Η στυγνά ρουσφετολογική διαχείριση των προγραμμάτων απασχόλησης νέων και ανέργων, η «επανίδρυση» προϊσταμένων και διευθυντών στις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, οι ανάλογες «εκκαθαρίσεις» στην κεντρική υπηρεσία και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Δήμου Κομοτηνής, οι στρατιές των «γαλάζιων» υμετέρων που ακολουθούν από υπουργείο σε υπουργείο τον κάθε τοπικό κομματάρχη που παίρνει μια θέση στην κυβέρνηση, η αντιμετώπιση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κομοτηνής και στη ΒΙΠΕ, αποτελούν μερικά μόνο παραδείγματα αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας, με πιο πρόσφατα και χαρακτηριστικά την προκλητική και αναιτιολόγητη αντικατάσταση των διευθυντών στον ΑΗΣ Κομοτηνής (εργοστάσιο ΔΕΗ) και στη Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΟΠΕΚΕΠΕ, για καθαρά κομματικές σκοπιμότητες.
Χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο και με αντιλήψεις και μεθόδους του παρελθόντος, η πιο διεφθαρμένη και ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας, αποτελεί τροχοπέδη στον εκσυγχρονισμό και την πρόοδο της χώρας.
Η ανασύσταση του κράτους δικαίου, η πάταξη της διαφθοράς, η διαφάνεια και η αξιοκρατία, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης, των ανεξάρτητων αρχών και των θεσμών, οι ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες, αποτελούν πρωταρχικούς στόχους και άμεσες προτεραιότητες της αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, που πολύ σύντομα θα κληθεί να βγάλει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες από το αδιέξοδο.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.Ο ΓΛΕΡΙΔΗΣ ΠΟΣΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ?ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΚΗ,ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ,ΠΟΙΑΝΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΣ?ΑΝ ΝΑΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α ΚΑΙ Β ΒΑΘΜΟΥ?

    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΦΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΛΕΡΙΔΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ,ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ?

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΟ.ΦΕΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.

    ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΞΑΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΕΜΑΙL ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.