2.6.09

Η δεξιά θυμήθηκε (το λιλί της μάνας της!)

Όπως και στη χούντα οι Κορυδαλιώτισσες, ή στην κατοχή οι Μακαρονάδες, έτσι και σήμερα οι Μεταξοστρίγκες πάνε τα βράδια σπίτι και μαζεύουν τα παιδιά αυτών που δεν μπορούσαν να βρουν ούτε όταν «τους κάθονταν» στο υπογάστριο! Με τη δικαιολογία, λέει, ότι ο μπαμπάς τους έδινε τα λεφτά που του δίνανε αυτοί (για ένα «γύρο»)!!! Μόνον που αυτό θα ευσταθούσε ΜΟΝΟΝ στην περίπτωση που τα παιδιά ήξεραν από πού ήρθαν τα λεφτά και ακόμη και τότε, μόνο αν συνέτρεχαν κι άλλες ειδικές συνθήκες (για ειδικά παιδιά)!
Αλλά όταν έχεις έναν Αρχάριο Πάγο στον πάγο, αφού οι νομικές του γνώσεις εκτείνονται ως εκεί που εκτείνονται οι γνώσεις της κυρά – Μαγδάλως (της γειτόνισσας!) στα Ηοnda 1000cc, τότε; Πιάσ’ το λιλίκακα και κούρευτον!
Στις ΗΠΑ έχουν μια φράση που λέει: «Don’t shoot the messenger». Για τις γαλαζόπετρες που προτιμούν τα χταπόδια (κι όλα τ’ άλλα πλοκάμια) απ’ τα Αγγλικά, αυτό σημαίνει ότι δεν φταίει ο κομιστής για τις δουλειές αυτών που τον «τρέχουν».
Αυτός, απλώς «κομίζει». Αυτοί που φταίνε είναι οι συναλλασσόμενοι: αυτοί που «το δίνουν» κι αυτοί που «το παίρνουν». Στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή, η εταιρική διοίκηση της Siemens και οι αποδέκτες. Όχι οι μιζαδόροι! Αυτοί απλώς μεταφέρουν το πακέτο με το αζημίωτο. Είναι απλοί couriers! «Τι θέλετε να μεταφέρετε; Αυτό;
Τόσο κάνει. Θα το στείλουμε εμείς, ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε!».
Άρα, τι φταίνε οι Χριστοφοράκοι και οι Καραβέληδες; Αυτοί που τα μοιράζανε από τη διοίκηση της Siemens στη Γερμανία φταίνε, κι αυτοί που τα παίρνανε εδώ και τα χώνανε εκεί που ξέρανα (και που δεν φέγγει ο ήλιος)! ΑΥΤΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. Αλλά, όταν έχεις (ή νομίζεις ότι έχεις) 11 εκατομμύρια πελάτες για τη λαϊκή αγορά, στήνεις τον πάγκο με το κουτόχορτο, του ρίχνεις και μια πληθωριστική ταμπελίτσα και ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ! Πάρε να φας!!!
Η ερώτηση είναι η εξής: ΈΧΟΥΝ ή ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έχουν 11 εκατομμύρια πελάτες;
Θα φανεί! Γιατί, οι μανάδες τους είναι ΗΘΙΚΑ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να τους ψηφίζουν στις εκλογές. Οι αποδέλοιποι, όμως, ΟΧΙ! Κι εμείς απλώς περιμένουμε να δούμε αν έχει κόσμο ο πάγκος στη λαϊκή την Κυριακή, για να κουτσομπολέψουμε καμπόσο (χρυσά φτυάρια σε ποιόν πάγκο δίνουν, παρακαλώ;). Γιατί μπορούμε εύκολα να χαρακτηρίσουμε μερικά εκατομμύρια ψυχές ως «βλήτα». Αλλά ΜΟΝΟΝ αν μας δώσουν το δικαίωμα. Κι αν μας το δώσουν, ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΙΟ!!!
Έχουμε πιάσει, το λοιπόν, πρώτη θέση πίστα και περιμένουμε τις τραγουδιάρες!

Uli Chris

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/6/09 18:52

    ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑ ΠΑΓΚΑΛΟ ΑΔΕΛΦΕΣ ΠΑΣΟΚΕΣ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ.

    To Πασοκ,το πιο διεφθαρμένο και το πιο διαπλεκόμενο με μέσα μαζικής ενημέρωσης κόμμα θα δώσει μάχη εναντίον της διαφθόρας.
    Χαχχαχαχχαχχαχαχα
    Πές μας και άλλα τέτοια ανέκδοτα JEFFREY Γιωργάκη.
    Το Πασοκ του σκανδάλου του χρηματιστηρίου και όχι μόνο που μοίρασε τις αποταμιεύσεις των μικροταμιευτών στους μεγαλοεπιχειρηματίες θα δώσει μάχη ενάντια στη διαφθορά.
    Χαχαχχαχα.
    Το άλλο το ωραίο με τον Τοτό το ξέρερε;;;;;;;
    Ο ίδιος και χειρότερος βούρκος με αύτους που κατηγορείτε είστε γιατί είσαστε και οι πρώτοι διδάξαντες στη λαμογιά,στη διαφθορά και τη διαπλοκή.
    Τώρα αναρωτιέστε που πήγανε τα λεφτά;;;;''''Oταν είσασταν κυβέρνηση γιατί δεν αναρωτιόσασταν που πηγαίνανε τα λεφτά;;;;Οι επιχορηγήσεις της Ευρωπαικής Ενωσης για την προοδό του ελληνικού λαού γινόντουσαν ατμός.
    Τώρα μιλάς JEFFREY Γιωργάκη στο Αγαθονήσι για τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο;;;;;;
    Oταν ήσουν Υπουργός των Εξωτερικών και οι Τούρκοι αλωνίζανε στο Αιγαίο και θέτανε τις βάσεις για μια σειρά απο αμφισβητήσεις εσύ τί έκανες;;;;;;Χόρευες ζειμπέκικο στα παράλια της Μικράς Ασίας μήπως;;;;
    Αλλά αφού υπάρχουν κορόιδα που σας πιστεύουν καλά κάνετε και τους κοροιδεύετε στη μούρη τους.Ο κάθε λαός έχει μερίδιο ευθύνης για την ανάπτυξή του ή την κατάντια του,την ξεφτίλα του και την αναξιοπρέπεια του.
    Αρκεί και μόνο να ανοίξεις την ελληνική τηλεόραση και να δείς όλο αυτό το κατιναριό και το ξεπουλημένο κατιναριό που κάνει παρέλαση απο το πρωί ως το βράδυ για να διαπιστώσεις το κατάντημα της χώρας.Μέχρι έχοντες νοητική στέρηση παρελαύνουν απο την ελληνική τηλεόραση για να γελάνε οι κάφροι από τον καναπέ τους και για να κάνουν υψηλές τηλεθεάσεις οι ακόμη μεγαλύτεροι κάφροι των καναλιών.
    Γιωργάκη δεν πείθεις.Έχει πολύ βεβαρημένο παρελθόν το μαγαζάκι σου που λέγεται Πασόκ.
    Και όχι μόνο δεν πείθεις γιατί το κόμμα σου έχει βρώμικο παρελθόν αλλά και γιατί εσύ και αυτοί που σε συμβουλεύουν είστε ανάξιοι να αρθρώσετε ουσιαστικό πολιτικό λόγο και να κάνετε ουσιαστικές προτάσεις για την επίλυση των κάθε είδους προβλημάτων που πνίγουν την ελληνική κοινωνία.
    Το μόνο που ξέρεις να κάνεις είναι να κουνάς τα χέρια και να κατηγορείς την κυβέρνηση της Ν.Δ. που αποδείχτηκε φυσικά μία από τα ίδια με την κυβέρνηση του Πασόκ.
    Τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών ποιός τον ψήφισε JEFFREY Γιωργάκη;;;;Εσείς που κοροιδεύετε τον λαό οτι θα δώσετε μάχη κατά της διαφθοράς.
    Απολογηθείτε πρώτα στον λαό για τα δικά σας εγκλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/6/09 18:55

    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ. ΡΕ pasokoaristeropagkaloi ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/6/09 19:21

    Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2815/18 Απριλίου 2002 την θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου καλύπτει ο κ. Ε.ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
    Την θέση του εντεταλμένου Αντιπροέδρου το στέλεχος του ΠαΣοΚ και σημερινός υπόδικος κ. ΣΚΑΡΠΕΛΗΣ.

    Διοικητικό Συμβουλίο ΟΤΕ είναι οι κύριοι :
    Λ. ΑΓΓΕΛΟΥ, υπάλληλος του ΟΤΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ.
    Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, γενικός διευθυντής του ΟΤΕ και στέλεχος του ΠαΣοΚ
    Ν. ΜΑΝΑΣΗΣ, πρόεδρος της Cosmote και με παρασκηνιακό ρόλο στην πώληση της Γερμανός.
    Χρ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΣ, πρόεδρος , τότε ,της ΓΣΕΕ και μέλος της Κ.Ε. του ΠαΣοΚ.
    και ο .....
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ειδικός γραμματέας ,τότε,του υπουργείου Οικονομίας,και σημερινός εκπρόσωπος τύπου του ΠαΣοΚ και ... επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠαΣοΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/6/09 19:49

    "ΠΕΡΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ" : άκου κύριε Γιωργάκη..
    .....άκου μπούλη δυό κουβέντες

    * Είμαστε Έλληνες από "πάπου προς πάπου"...
    * μιλάμε άπταιστα την ελληνική γλώσσα,
    * υπηρετήσαμε στον Ελληνικό στρατό,
    * είμαστε έντιμοι πολίτες χωρίς μίζες και δολοπλοκίες,
    * δεν θεωρούμε την Ελλάδα υπανάκτυτο χωριό και ιθαγενείς τους Έλληνες όπως έγραψε σε κάποιο γράμμα το ομογάλακτο αμερικανάκι αδελφάκι σου,
    * σε όλες τις δύσκολες εποχές είμαστε παρόντες κι όχι υποτίθεται εξόριστοι σε γαλλικές και αμερικανικές επαύλεις,
    * έχουμε κάνει πολλά ένσημα στη ζωή μας για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας,
    * παλεύουμε μια ολόκληρη ζωή να ξεπληρώσουμε ένα γαμημένο διαμέρισμα και δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ό,τι έχουμε αποκτήσει είναι από δωρεά ...φίλων, όπως είπε κάποτε ο μπαμπά σου για τη βίλα στην Εκάλη
    * όταν κάνουμε παιδιά εκτός γάμου (άνθρωποι είμαστε, άντρες είμαστε και μπορεί να κάνουμε και κάποια λάθη...) , τα αναγνωρίζουμε
    * δεν έχουμε και δεν θέλουμε να έχουμε φίλους επιχειρηματίες-μεγαλοδημοσιογράφους και να μας φιλοξενούν στις βίλες και τα κότερά τους,
    * οι φίλοι μας και οι γνωστοί μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν είμαστε ούτε βλάκες ούτε βουτυρόπαιδα και μας κάνουν παρέα γιατί πάνω από όλα είμαστε αξιοπρεπείς
    * είμαστε υπερήφανοι που δεν ψηφίσαμε ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ
    * είμαστε υπερήφανοι που δεν δεχθήκαμε να μας φακελώσετε όταν καλούσατε τους Έλληνες να γραφτούν στα κατάστιχά σας σαν φίλοι

    Ψάξε λοιπόν αλλού να βρείς ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και στο φινάλε αν δεν γουστάρεις την Ελλάδα και τους Έλληνες (κι από ότι φαίνεται δεν γουστάρεις και το μόνο που σε κρατάει είναι η εξουσία), ΠΑΡΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ....κι αν το κάνεις, τότε πραγματικά θα είναι το μοναδικό καλό που θα δει ο ταλαίπωρος αυτός τόπος από το σόϊ σου και μάλιστα θα σου πω ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.