16.5.09

Αμαυρώθηκαν οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων στην Κομοτηνή από ομάδες ΔΑΠιτών και ΟΝΝΕΔιτών

Τραγελαφικά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου και υπήρχαν οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων Θράκης», για την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στην Ελλάδα. Εκεί ομάδα φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και της ΟΝΝΕΔ την ώρα των εκδηλώσεων φώναζαν συνθήματα, άναβαν πυρσούς και στόλιζαν τις μάνες, του πατέρες, τα θεία των Κομοτηναίων!
Λίγες ώρες νωρίτερα, οι ίδιοι τραμπούκοι συμμετείχαν σε επεισόδια στη Νομική Σχολή του ΔΠΘ, με αποτέλεσμα φοιτητές άλλων παρατάξεων να οδηγηθούν στις πρώτες βοήθειες. Τα γραφόμενα μας επιβεβαιώνονται και από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Κομοτηνής Γιώργο Μανανά, όπου σήμερα προέβη στην εξής δήλωση:

Περί τις 10 το βράδυ της 14ης Μαΐου, κι ενώ όπως και πολλοί συμπολίτες μας παρακολουθούσαμε τις εκδηλώσεις των Ελευθερίων Θράκης που διοργάνωσε ο Δήμος Κομοτηνής, με έκπληξη είδαμε μια ομάδα ΟΝΝΕΔιτών και ΔΑΠιτών με διακριτικά αυτοκόλλητα και μπλουζάκια μόλις 15 με 20 μέτρα από την κεντρική εξέδρα των εκδηλώσεων, να φωνάζουν συνθήματα ακόμα και με εριστικό περιεχόμενο, χτυπώντας το ταμπούρλο τους (συνηθισμένοι από τους υπουργούς της κυβέρνησης), ανάβοντας πυρσούς επί 15 λεπτά, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον κόσμο της Κομοτηνής και να αμαυρώσουν την επέτειο και τις γιορτές της πόλης! Ευτυχώς που επικράτησε ψυχραιμία από πολλούς συμπολίτες μας και αποφευχθήκαν τα χειρότερα! Βέβαια ο κόσμος έβγαλε τα συμπεράσματά του, αλλά ήθελα να απευθύνω μια ερώτηση στην δημοτική αρχή (που ούτε αυτή δεν σεβάστηκαν – είναι και του ίδιου πολιτικού χώρου). Μήπως δεν άκουσαν ή δεν κατάλαβαν το γεγονός αυτό ώστε να πήγαινε κάποιος να νουθετήσει αυτά τα «ατίθασα νιάτα» που νομίζουν ότι βρίσκονται σε «καθεστώς ατιμωρησίας»;;; Δε θέλω να αναφερθώ σε περισσότερες λεπτομέρειες, με τις προκλήσεις και αντεγκλήσεις με πολίτες πάνω από τα γραφεία της ΝΟΔΕ, αλλά πραγματικά ας τους χαίρονται αυτοί που τους καθοδηγούν! Έχω ερωτήματα και για την Ελληνική Αστυνομία αλλά όταν χρειαστεί θα επανέλθω! Αίσχος και ντροπή. Συγχαρητήρια στα «γαλάζια λουλούδια».

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/09 23:07

    Γιατί παραξενεύεσθαι με τα τραγελαφικά γεγονότα που συνέβησαν το βράδυ της 14ης Μαϊου που βρήκατε το παράξενο; Είναι καθημερινό φαινόμενο στην άναρχη Κομοτηνή. Κάθε νύχτα τα ίδια πράγματα συμβαίνουν στο κέντρο της Κομοτηνής και χειρότερα. Αυτά τα φαινόμενα αταξίας οφείλονται κυρίως σε 3-4 νυχτομάγαζα που λειτουργούν ανεξέλεκτα καθ’ ότι τα αφεντικά είναι νεοδημοκράτες και χρηματοδότες της δεξιάς. Κανένας δεν βλέπει τα αίσχη που συμβαίνουν κάθε μέρα (μέρα –μεσημέρι) σε καφετηρία της κεντρικής πλατείας όπου «συστεγάζεται» και η ΝΔ. Ή δεν ξέρουν τι συμβαίνει στο νυχτομάγαζο της λεωφόρου Δημοκρίτου το αφεντικό πρώην αστυνομικός είναι. Οι αστυνομικοί των περιπολικών μένουν αδιάφοροι στο τι συμβαίνει ρίχνουν τα καφεδάκια τους σε καφενεία 2 βήματα από την πλατεία. Ή δεν ξέρει ο αστυνομικός διευθυντής τι συνέβει το Σάββατο τα ξημερώματα στην Φιλικής Εταιρείας, όπου οννεδίτες φοιτητές έκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τον δρόμο πλακώθηκαν στο ξύλο και σταμάτησε για αρκετή ώρα η κυκλοφορία.
    Ανεξήγητη είναι η στάση της αστυνομίας. Αδιαφορεί και καλύπτει. Κάντε κάτι να ησυχάσουμε κινδυνεύουμε να το καταλάβουν οι αρχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/09 19:13

    H Αστυνομία μια χαρά κάνει τη δουλειά της. Και τα μαγαζιά τα κυνηγάει και τις παραβάσεις τους βεβαιώνει. Τι γίνεται όμως με το Δήμαρχο; Κάνει ότι πρέπει; Πόσα μαγαζιά έπρεπε να κλείσει; Γιατί δε το κάνει; Ποιόν προστατεύει; Ποιον φοβάται; Ή ειναι απλώς ανίκανος ΚΑΙ γι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.