22.4.09

Μαραζώνει το κτίριο της παλιάς πρυτανείας!

Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί ότι το κτίριο θα συντηρηθεί και θα στεγαστεί σ’ αυτό το νέο δημαρχείο…
Δυστυχώς η ανικανότητα ορισμένων ανθρώπων, καθώς και η αναλγησία τους, οδηγούν την ιστορία της πόλης μας σε μαρασμό, σε ανυπαρξία! Το κτίριο της παλιάς πρυτανείας, η Τσανάκλειος δηλαδή, έπειτα από «συντονισμένες» κινήσεις της δημοτικής αρχής και με την βοήθεια του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη, πέρασε στα χέρια του Δήμου Κομοτηνής προς αξιοποίηση, ώστε να στεγάσουν εκεί υπηρεσίες του Δήμου, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και το γραφείο του δημάρχου. Μάλιστα η συγκεκριμένη παραχώρηση έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο του 2007 κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Τότε ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης ενημέρωσε ότι η πρυτανεία του Δημοκριτείου αποφάσισε θετικά στην πρόταση του δήμου για αξιοποίηση της Τσανάκλειου, έργο που σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα προχωρήσει άμεσα αφού ήταν στις προτεραιότητες της τότε νέας δημοτικής αρχής.

Από τότε τα αποτελέσματα του «νοικοκυρέματος», που συντελείτε σε όλους τους τομείς της πόλης, είναι εμφανείς! Το επιβλητικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Δημοκρίτου στην Κομοτηνή, στο οποίο παλαιότερα στεγαζόταν το Ορφανοτροφείο (1919), η Γενική Διοίκηση Θράκης (1922-1945), η Νομαρχία Ροδόπης (1945-1972) και η Πρυτανεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ως το 2000, είναι έτοιμο στην κυριολεξία να καταρρεύσει!

Μπροστά σ’ αυτήν την καταστροφή, πρέπει ένας φορέας να σώσει το κτίριο και μαζί ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Δυστυχώς ο δήμαρχος της πόλης εκτός του ότι αποδείχθηκε ανίκανος να το πραγματοποιήσει, αποδεικνύεται και αφερέγγυος στις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Όχι σε ότι αφορά την μετεγκατάσταση του δημαρχείου στην Τσανάκλειο, αλλά για την εξαφάνιση ενός άλλου … τριώροφου! Έτσι δεν υποσχέθηκε μέσα από το προεκλογικό του πρόγραμμα;;; Δηλαδή την δημιουργία σύγχρονου, μοντέρνου, λειτουργικού Δημαρχιακού Μεγάρου, με δυνατότητα στέγασης όλων των υπηρεσιών του (απ’ ότι βλέπεται στην φωτογραφία θα’ ναι και τριώροφο)!

2 σχόλια:

  1. ΜΑΚΗΣ Τ.23/4/09 10:28

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ?ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΤΡΙΩΡΟΦΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ?ΕΛΕΟΣ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ!ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που είσαι ακόμα! Αν δεις και ατα υπόλοιπα θα πάθεις μεγάλη πλάκα. Σιγά σιγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.