30.4.09

Η φετινή Πρωτομαγιά ας σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τους αγώνες των εργαζομένων για μια Δίκαιη Κοινωνία

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα μνήμης των αγώνων και των θυσιών των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος για μια κοινωνία δικαιοσύνης. Αποτελεί μια ημέρα αναγνώρισης της ιστορικής συμβολής του εργατικού κινήματος στην προοδευτική εξέλιξη του τόπου μας.
Οι εργαζόμενοι μέσα από σκληρούς αγώνες κατέκτησαν βασικά δικαιώματα που πολλά από αυτά σήμερα αμφισβητούνται στην πράξη. Παράλληλα θίγεται το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση, στην συνταξιοδότηση, στην κοινωνική πρόνοια. Δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις που αμφισβητούνται από νεοφιλελεύθερες πολιτικές, φορτώνοντας όλα τα βάρη στους μη έχοντες και ευνοώντας απροκάλυπτα τους λίγους έχοντες και κατέχοντες, τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες, τις τράπεζες και τα καρτέλ.
Ζητούμενο απέναντι σε αυτή την αντιλαϊκή «λαίλαπα», η επιβολή ριζικών τομών στα εργασιακά ζητήματα με βασικό γνώμονα την εξασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων. Ενός νέου κοινωνικού μετώπου το οποίο θα αγωνισθεί για μια δίκαιη κοινωνία, με αναδιανομή του εισοδήματος με αξιοπρέπεια για να δημιουργηθεί μια Ελλάδα των Αξιών. Η διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, την ασφάλεια και την αξιοπρεπή διαβίωση, αποτελεί μοναδική επιλογή.
Tάσος Βαβατσικλής
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.