2.4.09

Με αφορμή την «Ερώτηση των 13 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τα σιτηρά της ΕΑΣ Ροδόπης»

Διαβάζω στο blog «piazzadelpopolo» ότι : «Με ερώτηση τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να μάθουν γιατί μέχρι τώρα δεν είχαν καμία ενημέρωση από την αρμόδια πολιτική ηγεσία, για την τύχη κονδυλίου 1.500.000 € που είχε διατεθεί με παρέμβαση του τότε Υφυπουργού Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, από την (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε παιδιά της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, που ουδέποτε παρασχέθηκε.
Εντύπωση προκαλεί ότι κανένας βουλευτής από την Θράκη και πιο συγκεκριμένα από την Ροδόπη δεν την υπογράφει, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα κάνει και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός, ο οποίος στο παρελθόν συντάχθηκε στο πλευρό του τότε υφυπουργού παραμονές δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, σε δημοσιεύματα της εφημερίδας Έθνος...»

Φυσικά εννοείται στο σχόλιό σας, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Πεταλωτή, αν είναι δικό μου συμπέρασμα, παρακαλώ να με διαψεύσετε, για να ζητήσω συγγνώμη.
Ασχολούμαι με το «προκύψαν» θέμα, γιατί στην Δημοτική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του καλοκαιριού του 2008, και συμμετείχα μετά από πρόσκληση του γραμματέα της τοπικής οργάνωσης έθεσα προς συζήτηση διάφορα θέματα καυτά κατά τη γνώμη μου. Συγκεκριμένα απευθύνθηκα στο βουλευτή κ. Γιώργο Πεταλωτή γιατί τον θεώρησα ως τον πλέον αρμόδιο για να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις. Και τούτο το έπραξα γιατί ίσως «προέβλεψα», την πολιτική και οικονομική καταιγίδα που ερχόταν και θα «χτυπούσε» και το νομό μας.
Τα θέματα αυτά είναι:
1. ΕΑΣ Ροδόπης, οφειλές της ΜΚΟ Αλληλεγγύη προς την Συνεταιριστική Οργάνωση οι οποίες έγιναν με ευθύνη πολλών πολιτικών, όλων των χρωμάτων οι οποίοι ο καθένας για τον εαυτό του πουλούσαν φθηνό παραγοντισμό. Ανέφερα τις απολίτικες και ανίερες πολιτικές συνεργασίες και τα πρόσωπα που τις συνάπτουν.
2. Νοσοκομείο, μελέτες και τα λοιπά ευχάριστα.
3. Χρυσορυχεία, συνεργάτες, χρυσοθήρες κτλ.
4. Βατοπέδι κτλ. ιερά κειμήλια.
5. Αναφέρθηκα στις «Κιτς», κατασκευές των σχολικών κτιρίων που προσβάλουν την όποια ιστορία της πόλης μας, και καταστρέφουν ότι όμορφο απέμεινε. (3ο Δημοτικό Σχολείο) κλπ.
Ανταπόκριση δεν βρήκα, διάλογος δεν έγινε, απάντηση δεν έλαβα.
Σήμερα τα βρίσκουν μπροστά τους: η ΕΑΣ κινδυνεύει να πτωχεύσει.
Στο Νοσοκομείο ένας θεός ίσως γνωρίζει τι συμβαίνει. Οκτώ χρόνια μια μελέτη δεν συντάχθηκε. Ο συμπαθής Γιάννης Καβαρατζής, βρήκε μια κατάσταση «μπάχαλο» και προσπαθεί να «συνθέσει τα συντρίμμια».
Τα χρυσορυχεία Σαπών μετεβιβάσθηκαν, αντίδραση δεν υπάρχει από πουθενά.
Το Βατοπέδι τρέχει καλπάζοντας, ο Ηγούμενος Εφραίμ επαναδιεκδικεί τη λίμνη Βιστωνίδας και είναι ιδιοκτήτης 24000 στρέμματα γης (Έχουν μετεγγραφεί στο υποθηκοφυλακείο). Μάλλον η Ξάνθη θα μας ξελασπώσει με τον κ. Ξυνίδη, αν βέβαια το κατορθώσει.
Τελευταία «Κιτς τέχνη», η παράνομη προσθήκη στο κτίριο του Προσκοπισμού, που γίνεται σε μια ιστορική γειτονιά, για όσους γνωρίζουν την ιστορία της. (Γειτονιά της Αντίστασης).
Φυσικά δεν δημοσιοποίησα τα θέματα που έθεσα προς συζήτηση, είναι τακτική μου να μην το πράττω, διότι είναι καθαρά κομματικές και ιδεολογικές συζητήσεις το γνωρίζουν τα υπεύθυνα κομματικά στελέχη εδώ και 35 συναπτά έτη, παρά τις κακόβουλες συκοφαντικές κριτικές που δέχθηκα κατά το παρελθόν και τώρα, ίσως για την τις επισημάνσεις του καλοκαιριού του 2007, και δεν το κρύβω τις «πληρώνω» πανάκριβα, ηθικά κα βάλε…
Δημοσιοποίησα και κατήγγειλα στο παρελθόν 3 περιπτώσεις γιατί ήρθα σε αδιέξοδο από τις αναίσχυντες και απολίτικες παρεμβάσεις κομματικών και θεσμικών στελεχών, (Γιαννακίδης, Μούχτσης). Η τελευταία ήταν το Νοέμβριο του 2007, (εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου), όταν δημοσιοποίησα το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο υπογράφει ο «ογκόλιθος» της πολιτικής κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, της παραχώρησης δημόσιας έκτασης στους χρυσοθήρες. Οκτώ χρόνια οι πολιτικοί μας το είχαν επτασφράγιστο μυστικό (1999-2007). «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο». Για την πατρίδα το δημοσιοποίησα «ρε γαμώτο».
Δεν τους κάνω τα κέφια, και στις κομματικές συνελεύσεις, τα πράγματα οφείλουμε να τα λέμε με το όνομά τους για να οδηγηθεί η πολιτική και το ΠΑΣΟΚ στους ανοιχτούς ορίζοντες της προόδου, αυτό προβλέπει και το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ.
Η παρέμβασή μου, προκάλεσε την «μήνη», του «στρατευμένου κομματικού στρατού», ίσως να θεώρησαν ότι κάνω συντεταγμένη εσωτερική αντιπολίτευση. Με εξέλαβαν ως «ούφο», οι δε ευγενείς ως «ουτοπιστή». Και τότε, αποφάσισα να μην ασχοληθώ στο μέλλον με το ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό δεν συμμετέχω στις κομματικές εκδηλώσεις, γιατί στου «κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, και να βροντάς σε αφουγκράζεται, ο κανένας».
Όταν βρίσκεσαι στην αντιπολίτευση, είναι υποχρέωση να συζητάς για καίρια θέματα που αφορούν πράσινους – μπλέ – κόκκινους πολίτες για να δοθούν οι πρέπουσες λύσεις, αρκεί να μην «ξεσαλώνεις», και επιβάλλεται να κρατάς ίδιες αποστάσεις, αλλιώς το σύνθημα του ’50 «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος», είναι επίκαιρο, όλοι το ίδιο δεν είμαστε ο «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του».
Τώρα για ποιους ή για ποιόν «χτυπάει η καμπάνα»; αγαπητοί σύντροφοι.
Αν σας ενόχλησα ζητώ συγγνώμη, αντιμετωπίστεμε όπως εσείς καλά γνωρίζετε.
Σε ότι αφορά τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, του βγάζω το καπέλο, κατόρθωσε χωρίς μεγάλη προσπάθεια και κόπο, να κλείσει στο πολιτικό «μαντρί» του αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και να περάσει άνετα την πολιτική γραμμή της ΝΔ για μία 5νταετία. Μετά την έκρηξη του σκανδάλου του Βατοπεδίου, και την κάθετη πτώση της ΝΔ, φυσικό είναι να φθαρεί και ο κ. Στυλιανίδης, σε αυτό συνετέλεσαν και τα πολιτικά του λάθη. Μετά τη φθορά της ΝΔ, οι πρώην «σύμμαχοί» του ο ένας μετά τον άλλον τον εγκαταλείπουν, όπως τα τρωκτικά που εγκαταλείπουν το βυθισμένο σκάφος. Βρήκαν καταφύγιο στο ΠΑΣΟΚ, και διεκδικούν και θέσεις.
Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στην Θεσσαλονίκη «προέβλεψε ότι θα υπάρξει μεγάλη κοινωνική και πολιτική αναταραχή από τη μεγάλη πτώση του ρυθμού ανάπτυξης», με τη διαφορά ότι αυτή η αναταραχή στο νομό Ροδόπης εκδηλώθηκε πριν τις προβλέψεις του κ. Σημίτη, και ζητάνε και τα ρέστα.

Γιάννης Σωτηριάδης της «αριστεράς του ΠΑΣΟΚ»

ΥΓ. Δεν αναφέρω τον φίλο και σύντροφο βουλευτή κ. Χατζηοσμάν, διότι απουσίαζε από την συνέλευση.

Ο καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης μεταξύ άλλων σε πρόσφατο άρθρο του, σχολίασε
«Οι περισσότεροι δεν παίρνουν τα παραμικρό ρίσκο για να υπερασπιστούν ιδέες (για τις οποίες υποτίθεται ότι κόπτονται), θεσμούς (τους οποίους υποτίθεται ότι υπηρετούν) ή πρόσωπα (τα οποία υποτίθεται ότι αγαπούν). Νομιμοποιήσαμε την αυθαιρεσία, πολιτικοποιήσαμε την τυφλή βία και εντέλει ηθικοποιήσαμε τη διαφθορά και τον χρυσοκέντητο ατομικισμό.
Σε λίγο θα ζητάμε συγγνώμη από τους παράνομους επειδή τους ενοχλούμε στην (εκ)τέλεση του έργου τους.
Σ' αυτή την κοινωνία του φόβου και της απάθειας, των προσχημάτων και των υπεκφυγών, ποια θα είναι ακριβώς αυτή η κοινωνία των πολιτών που θα βρει φωνή, θα την υψώσει και την κάνει πράξη;
ΥΓ: Αν -για κάποιους- η παρουσία μας δίνει άλλοθι, η απουσία μας δίνει -σε άλλους- χώρο. Θέμα συνείδησης».
Γιάννης Πανούσης

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/4/09 15:04

    Τι λες ρε ανεπα΄γγελτε. Που εχεις και άποψη.Κάτι τέτοιοι σαν εσένα και τους φίλους σου διώχνουν κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξαναψηφίζει.Επαναστάτη του γλυκού νερού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον Γ.Σωτηριάδη που έχει άποψη και την υποστηρίζει .Και αγωνίζεται πάντα για το «καθαρό» ΠΑΣΟΚ.
    Και για τον/την Ανώνυμο/η ... ντροπή ! Κανένα σχόλιο.

    Ψηφοφόρος του ..«καθαρού» ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συμμαθήτριά σου και η συντρόφισσά σου...4/4/09 11:31

    Αγαπητέ μου συμμαθητή και σύντροφε Γιάννη Σωτηριάδη, σε συγχαίρω για τις ευγενικές τεκμηριωμένες ελεύθερες πολιτικές σου απόψεις, πάντα έτσι ήσουν και ο ίδιος παρέμεινες, δεν λοξοδρόμησες, δεν συμβιβάσθηκες με το κατεστημένο. Ανδρώθηκες μέσα από το εργατικό κίνημα, γνωρίζουμε τον βίο σου και τις προσπάθειές σου για να επιβιώσεις και να προοδεύσεις, δουλεύοντας σιδηρουργός στον πατέρα σου και ταυτόχρονα να είσαι άριστος μαθητής στην Εμπορική Σχολή, με περγαμηνές. Η συμπεριφορά σου ήταν ιπποτική στις συμμαθήτριές σου. Εδώ που τα λέμε ήσουν και ομορφόπαιδο. Όσο για το χαρακτηρισμό από τους άσπονδους φίλους σου, (επαναστάτης του γλυκού νερού) δεν ξεχνώ την αποχή που οργανώσατε εσύ και ο Τάκης Χατζημιχάλης από τα μαθήματα το 1958 για την διαφωνία σας με την ώρα διδασκαλίας του μαθήματος της γυμναστικής που γινόταν στις 6.00 ώρα το πρωϊ, σας ακολουθήσαμε τιμωρήθηκες με 15νθήμερη αποβολή αλλά το πετύχαμε και άλλαξε η ώρα διδασκαλίας του μαθήματος. Δεν ξεχνώ τις δικές σου προοδευτικές απόψεις και του Τάκη Χατζημιχάλη που μας τις μεταφέρατε με τον δικό σας τρόπο, ζούσαμε την 10ετία του ’50 σύντροφε Γιάννη.
    Πολιτεύθηκες το 1984, εκλέχθηκες νομαρχιακός σύμβουλος, έφερες ευρωπαϊκή φρεσκάδα στο νομαρχιακό συμβούλιο, ευγενικός με τους υπαλλήλους της νομαρχίας με προτάσεις πάντα τεκμηριωμένες και γραπτές, ποτέ δεν ζήτησες ρουσφέτια προσωπικά συγγενών σου και φίλων σου, (προσπαθούσες μόνο για το καλό των κατοίκων της Ροδόπης), πράγμα που μπορούσες να κάνεις γιατί οι νομάρχες σε είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη. Προσπάθησες για την καλυτέρευση της ζωής της υπαίθρου, αγωνίσθηκες όσο το επέτρεπαν οι τότε διαμορφωμένες συνθήκες για την καλυτέρευση της παιδείας της μειονότητας, σε συκοφάντησαν για τουρκόφιλο οι γνωστοί αντιδραστικοί κύκλοι και οι άσπονδοι σύντροφοί σου, δεν έκανες πίσω έβλεπες μπροστά, σήμερα κακόγουστα σε αντιγράφουν οι τότε επικριτές σου. Ποτέ δεν συζητήθηκε μέσα στα γραφεία της νομαρχίας ότι τα «πιάνεις», πάντα υποστήριζες το δημόσιο συμφέρον, παρεμβάσεις κομματικές ή πολιτικών σε ότι αφορά την ανάθεση έργων τις απέρριπτες, οι περιπτώσεις αμέτρητες, ας ήταν οι ενδιαφερόμενοι και πολυεκατομμυριούχοι και «σύντροφοι», δεν λογάριαζες τίποτε. Θυμάμαι τον αγώνα που έκανες για τη χρηματοδότηση της νεοϊδρυθείσης ΔΕΥΑΚ του Δήμου Κομοτηνής και υποστήριξες με πάθος την πρόταση του αειμνήστου Δημάρχου Ανδρέα Στογιαννίδη για την επιχορήγησή της με 30 εκ. δραχμές, την οποία απέρριπταν ορισμένοι νομαρχιακοί σύμβουλοι γνωστοί για τις απόψεις τους για τη ζωή και τη κοινωνία. Το αιτιολογικό τους θυμάμαι ήταν, δεν πρέπει να επιχορηγηθεί ο Δήμος, γιατί ο Στογιαννίδης είναι δεξιός. Αυτό Γιάννη είναι το πολιτικό τους επίπεδο, ποιος ο Στογιαννίδης δεξιός, που έφυγε από τη ζωή «γυμνός» όπως γυμνός γεννήθηκε. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα, πέρασαν πολλά χρόνια από τότε.

    Η αναφορά μου σε εσένα Γιάννη στηρίζεται γιατί σε γνωρίζω ποιος είσαι και πως σκέφτεσαι και πως εκδηλώνεσαι, και γιατί την 10ετία του ’80 ήμουν δημόσιος λειτουργός και πολλά έγγραφα περνούσαν από τα χέρια μου και γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα.

    Όσο για την αναφορά που ο ανώνυμος επικριτής σου σχολιάζει για τους φίλου σου ότι διώχνουν τον κόσμο από το ΠΑΣΟΚ, εγώ ξέρω ότι από χρόνια φίλοι σου είναι ο Χάρης Δημητριάδης, ο Τάσος Βαβατσικλής ο Ξάνθος Κώστογλου, ο Γιώργος Πετρίδης, ο Χρήστος Τσαραμπουλίδης ο Στέργιος Σταυρόπουλος ο Νίκος Κλάδος κ.ά. πολλοί της ίδιας με εσένα ιδεολογίας και νοοτροπίας. Σε αυτούς τους ανιδιοτελείς συντρόφους αναφέρεται;
    Εσύ φίλε Γιάννη Σωτηριάδη πάντοτε έχεις το θάρρος της γνώμης και εκφράζεσαι ελεύθερα και επώνυμα, οι επικριτές σας γιατί ανώνυμα και αόριστα. Εξ’ άλλου αυτά που σχολιάζεις είναι θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν το σύνολο της κοινωνίας, γιατί γκρινιάζουν και συκοφαντούν;
    Η συμμαθήτριά σου και η συντρόφισσά σου………

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλος σου απο τα παλια4/4/09 19:56

    Έλα αχτύπητε μουλιάνε ή Εμιλιάνο Ζαπατα όπως σε έλεγε ο φίλος Κώστας Τσέτλακας πέστα όλα με το ονομά τους ξέρεις πολλά το γνωρίζω, τα κρατάς όμως για πάρτυ σου. Γιατί το κάνεις αυτο.
    Εμένα μου έδωσες δανεικά λεφτά για παντρευτώ μεγάλε. Χαιρετισμούς απο τη γυναίκα μου.Σε θυμόμαστε αν έλθεις στη Κρήτη να βρεθούμε να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Σωτηριάδης5/4/09 00:47

    Γιαννακίδη και Τσαραμπουλίδη, καλά πράξατε και δώσατε το αντιπλημμυρικό έτσι όπως το δώσατε, (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες θα μάθω) είναι βαθιά νυχτωμένοι από τη ζωή αυτοί που σας σχολιάζουν, δεν είστε λαμόγια, καλύτερα ένα έργο και στο δικαστήριο, παρά ένας πνιγμός από ανευθυνότητα των διοικούντων, οι τύψεις σε ακολουθούν σε όλη σου τη ζωή. Ο Γιαννακίδης φοράει το ίδιο ασούρμπαλο κουστούμι γιορτές πανηγύρια καθημερινές εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστο, καλά εσύ Τσαραμπουλίδη δεν πιάνεσαι, είσαι σοσιαλιστής buon viver. Είμαστε μαζί σας.

    Να κάνουμε και την πλάκα μας. Μην με παρεξηγείτε.

    Έχω μια ιδέα πατέντα. Η κοίτη του ποταμού της Γρατινής, από ότι γνωρίζω, σαν γενειοφόρος ασπρομάλλης γέροντας που είμαι, είναι φορτωμένο με επιφανειακό χρυσάφι Αλφα-Αλφα ποιότητας. Λοιπόν θα κάνουμε, την κατάλληλη επιστημονική επεξεργασία «δια της μεθόδου της συνθλίψεως του όγκου των «απαλλοτριομένων μπαζοχάλικων, νομίζω επιστημονικά περιγράφεται, δεν τα ξέρουμε και όλα να πάρει ο διάβολος που έλεγε και η μάνα μου η μικρασιάτισα», την πρώτη δοκιμαστική υποβαθμισμένη παραγωγή θα την προσφέρουμε στους θεονήστικούς επικριτές μας για να το βουλώσουν, μετά θα παράγουμε εκατό διακόσες ουγγιές Μεγαλο-Αλεξανδρινού ατόφιου χρυσού, όσο απαιτείται θα το υπολογίσει ο Τσαραμπουλίδης σε συνεργασία με τον Λιούρτα, θα χτίσουμε το νοσοκομείο και θα το εγκαινιάσουμε.
    Και στη συνέχεια θα παραχωρήσουμε την κοίτη του ποταμού τις όχθες, στους Δήμους και στις Κοινότητες προς αξιοποίηση των χρυσοφόρων κοιτασμάτων. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να στους κατοίκους της περιοχής να δωρίσουμε από έναν ένα τσέτζερι χάλκινο μικρασιάτικο ή ποντιακό για το κοσκίνισμα των χρυσοφόρων μπάζων. Δικό μας είναι το χρυσάφι ότι θέλουμε το κάνουμε.
    Να, ρέ συντρόφια η πράσινη ανάπτυξη αφού δεν θα χρησιμοποιήσουμε κυάνιο .Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο σύντροφος Γιώργος Παπανδρέου.
    Γιάννης Σωτηριάδης της αριστεράς του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιάννης Σωτηριάδης5/4/09 00:55

    Απάντηση στους φονιάδες του ανθρώπινου πόνου, στους παρακεντέδες και αλητήριους της κοινωνικής ζωής της Κομοτηνής, στο παρακάτω σχόλιο, και στα προηγούμενα δύο σχόλιά τους.

    Το σχόλιο των αλητήριων παρακεντέδων
    «Τι λες ρε ανεπα΄γγελτε. Που εχεις και άποψη.Κάτι τέτοιοι σαν εσένα και τους φίλους σου διώχνουν κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξαναψηφίζει.Επαναστάτη του γλυκού νερού».

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να χτίζεις αυθαίρετο όροφο, και στο γινόμενο έλεγχο να απειλείς τον υπεύθυνο υπάλληλο με μετάθεση στους Λειψούς. Θεσμικός ντεμέκ κάνω ότι θέλω.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να καμώνεσαι ως επιχειρηματίας και να καταχράσαι την οικονομική συμμετοχή δεκάδων συναδέλφων σου.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να τριγυρνάς στους δρόμους πόρτα-πόρτα και να υπεξαιρείς τα χρήματα της εταιρείας.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να εμπιστεύεσαι τον Φίλ-ο σου, να καλοπερνά να παίρνει το μισθό του ο Φίλ-ος σου να έχει την «μπεμπέκα», αλλά την επιχείρηση την έβαλε μέσα.
    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Να σου εμπιστεύεται ο Φίλ-ος, και να κατασκευάζεις μέρος της κατοικίας σου με υλικά και εργάτες της επιχείρησης στο τζάμπα.
    Τέτοια επαγγέλματα με κέρδη άνευ κεφαλαίου και κόπου τα τελευταία χρόνια, μεθοδικοί και τολμηροί επιχειρηματίες δημιούργησαν πολλά.
    Έ, εγώ τέτοια επαγγέλματα δεν γουστάρω, έτσι έμαθα από τον επαγγελματία πατέρα μου, δεν ήταν ανεπάγγελτος, δηλ. κοινώς να μετράει τα πλακάκια της πλατείας και να τα ‘κονομάει.
    Στην πολυτάραχη ζωή μου έκανα πολλά επαγγέλματα είχα ανεβάσματα και κατεβάσματα απέκτησα γνώσεις, γνώρισα πολλούς τόπους, λογής-λογής χαρακτήρες ανθρώπων. Γουστάρω να έχω εναλλαγές στη ζωή μου, να γνωρίσω πράγματα και θαύματα γνώσεις, και έτσι ανανεώνομαι, και μπορώ με άνεση να αντιμετωπίζω ακόμη και τα πρωτοσέλιδα του τύπου που ασχολούνται με την αφεντιά μου, γουστάρω έ κουραδόμαγκες, παρά τα 70 χρόνια που πλησιάζω στις 8 του Απρίλη αντέχω, τους άνευ ανθρώπινου περιεχομένου κριτές μου. Δεν πτοούμαι βαράτε αλύπητα εγώ θα σας ρίξω στο καναβάτσο νοιώθω ακόμη δυνατός αλήτες έ αλήτες.
    Όποιος αλητήριος θέλει να μάθει πως τα ‘κονομάω ρωτήστε στην πιάτσα 57 χρόνια βρίσκομαι στη βιοπάλη είμαι γνωστός νομίζω.
    Λογαριασμό δεν θα δώσω σε κανέναν παρακεντέ και αγύρτη για την ιδιωτική μου ζωή και της οικογένειάς μου, αν ήμουν δημόσιο πρόσωπο πολύ ευχαρίστως θα δεχόμουν κριτική για τις πολιτικές μου πράξεις από σοβαρούς ανθρώπους των ΜΜΕ, όχι όμως για την οικογένειά μου, γιατί τότε θα άλλαζε η πλάκα όποιον πάρει ο χάρος που λένε. Θα απέρριπτα a priori την οποιαδήποτε των αλητήριων των καταγωγίων.
    Ούτε θα δώσω λογαριασμό πως απέκτησα και πως συντηρώ τα τρία αυτοκίνητα που έχω στη κατοχή μου. Πολύ περισσότερο δεν θα δώσω λογαριασμό πως εγώ ο «ανεπάγγελτος», σπούδασα τα παιδιά μου. Αυτό θα σας το «ανακοινώσω»: «ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ» νομίζω σαν καλοί γονείς που είμαστε δεν φαινόμαστε είμαστε, από πολύ νωρίς εξασφαλίσαμε κατοικία για τις σπουδές τους και κάτι μικροέσοδα δικά τους για τις σπουδές τους. Και αυτό σας το λέγω για να σας δασκαλέψω ποια πρέπει να είναι των γονιών έναντι των παιδιών αλήτες έ αλήτες.
    Σας λέγω ακόμη αφού όλα θέλετε να τα μάθετε, ότι τα παιδιά μου σπούδασαν άνετα χωρίς προβλήματα και αυτό οφείλεται στην εξυπνάδα τους στην εργατικότητά και στη θέληση που έχουν για μάθηση. Αλλά βρέ αλήτες τι θέλατε να μπλέξετε στα ανήκια σχόλιά σας την σύζυγό μου γνωστή στη κοινωνία της Κομοτηνής για την προσφορά της στα κοινά και άλλα πολλά, με εκείνη την αλήστου μνήμης ναζιστική κραυγή «Μαριάννα συμμάζεψε το Γιάννη κτλ.». Η Μαριάννα δεν είναι «μαρί μέσα το κεφάλι» έχει γνώμη πρωτοβουλίες, η Μαριάννα είναι για τον Γιάννη, και ο Γιάννης για την Μαριάννα. Ο Σωτηριάδης αργεί αλλά δεν λησμονεί κάπου θα συναντηθούν οι δρόμοι μας και θα ανταλλάξουμε μερικές ευγενικές κουβέντες αγύρτες έ αγύρτες. Τα αναφέρω αυτά γιατί τις συζητήσεις σας στα καφενεία που ανταλλάσετε για το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου, τις ακούν οι θαμώνες απορούν και μου τα λένε, ευτυχώς υπάρχουν ακόμη φίλοι. Απορούν ποιος είναι ο λόγος και γιατί βάλετε με τόσο μίσος εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου. Αν είμαι παραβατικός η πόρτα του εισαγγελέα είναι ανοιχτή απλά καταγγείλτε με σας θερμοπαρακαλώ για να απαλλαχθεί η κοινωνία της Κομοτηνής από τον παραβατικό Γιάννη Σωτηριάδη.

    Όσο για το ανεπανάληπτο: « Κάτι τέτοιοι σαν εσένα και τους φίλους σου διώχνουν κόσμο από το ΠΑΣΟΚ και δεν το ξαναψηφίζει».
    Όσο η αναφορά σας για τους φίλους μου, δεν αναφέρεται τα ονοματεπώνυμά τους, και έτσι τους λέγω εγώ: Χάρης Δημητριάδης ο Πατριάρχης, Τάσος Βαβατσικλής ο δερβίσης και τα δερβεσόπεδά του, Νίκος Κλάδος, Κώστας Καμπανάς, Ολγα Τσετινέ (η Όλγίτσα μου), Αλέκος Ευστρατίου και υιοί, Ξάνθος Κώστογλου συν γυναιξί και οι βαφτιστήρες μας, Στέργιος Σταυρόπουλος συν γυναιξί και υιός, Χρήστος Τσαραμπουλίδης, Γιώργος Πετρίδης, Κώστας Πετούσης κάπου-κάπου τα συζητάμε, Ντίνος Χαριτόπουλος, Δάμων Δαμιανός κάπου-κάπου συζητάμε την πολιτική επικαιρότητα, Απόστολος Μουζαλιώτης, Αργύρης Μπακιρτζής, το Μαρικάκι η Πουρνάνα, η Σοφία Μενεσελίδου η αγέρωχη, Επισκέπτης Δημήτρης ο θυμόσοφος Μπαντάς, Σωτήρης Γεωργιάδης, Μεχμέτ Αχμέτ ο βουλευτής, Αλή Μερτογλου, ο βουλευτής κ. Χατζηοσμάν μόνο που τελευταία δεν συναντιόμαστε, αιτία οι πολλαπλές ασχολίες του για να ανταλλάξουμε φιλικούς ασπασμούς μάγουλο με μάγουλο, και 12 κουμπάροι μας με τα 16 βαφτιστήρια μας.
    Δεν ξεχνώ τους αείμνηστους φίλους και συντρόφους μου βουλευτή Δημήτρη Τσετινέ και τον αείμνηστο δήμαρχο Σαπών τον Τζώρτζη Πολυχρονιάδη που τόσα άκουσαν από τους ίδιους κύκλους της αλλαφροσύνης. Συγγνώμη αν ξέχασα να αναφέρω λατρευτούς συντρόφους, είναι και η ηλικία βλέπετε, ακοινώνητα αλάνια της μισαλλοδοξίας και της πολιτικής ξεφτίλας.
    Κάντε επιλογή ονόματα και ανακοινώστε τα για να ηρεμήσουν οι πασοκοι.
    Κάπου-κάπου βρισκόμαστε και «τραβάμε» από κανένα ουζάκι ο λογαριασμός ρεφενέ και δημοκρατικά δεν «μπεκρουλιάζουμε», όπως μας σχολιάζετε χαβαλέ κάνουμε το γλεντάμε σατιρίζοντας τα «πολεμικά σας ανακοινωθέντα», τι έχετε την εντύπωση ότι σας παίρνουμε στα σοβαρά μπουνταλάδες έ μπουνταλάδες..
    Δεν κάνουμε σαν κάποιους, που την πέφτουν σαν τα «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά για την καθιερωμένη καθημερινή τράκα.
    Ακοινώνητοι αγύρτες βγείτε μέσα από το καβούκι της κατάθλιψης να γνωρίσετε πόσο ωραία είναι η ζωή, ελάτε να σας την γνωρίσω, είναι καιρός να μεταλλαχθείτε σε αρσενικούς άνδρες να βγάλετε τους σκατό-κόφτες να φορέσετε σώβρακα, να λέτε τα πράγματα με το όνομά τους , η ζωή έχει ομορφιά και ντομπροσύνη, πάρτε το χαμπάρι, η ζωή είναι «ένα τσιγάρο» που λέει και ο Άκης Πάνου στο τραγούδι του, δώστε χαρά και αισιοδοξία στον εαυτό σας και στις οικογένειές σας, σερσέμιδες ‘ε σερσέμιδες. Αγαπάτε ……γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!

    Και για να τελειώνουμε αγύρτες, είμαι ο τρίτος ελεγχόμενος για την αισιόδοξη και μποέμικη ζωή μου, και κατασυκοφαντηθείς της παρέας (της πάλαι ποτέ τροϊκας που λέει και ο πρύτανης της δημοσιογραφίας κ. Κώστας Καρκατσέλης), προηγήθηκαν οι σύντροφοί μου και φίλοι μου, Τάσος Βαβατσικλής και Ξάνθος Κώστογλου.
    Το αποτέλεσμα των «ερευνών» είναι «άνθρακες ο Θησαυρός».
    Από ότι καταλαβαίνω αρχίζει η σπίλωση τριών νέων πολιτικών, που απολαμβάνουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, λεβέντες γράψτε τους εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
    Γιάννης Σωτηριάδης της αριστεράς του ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος6/4/09 08:07

    ΚΥΡΙΕ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ,ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ? Ε,ΟΧΙ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΒΛΑΜΙΔΗ, ΤΟΝ ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ,ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ? ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΦΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 21 ΜΗΝΕΣ.ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος6/4/09 12:30

    Γιάννη, είσαι ένα «αγκάθι» στα πλευρά των Σουλτάνων.

    «Ζεϊμπέκικος........ ένας χορός δίχως προγραμματισμένα βήματα ,.... δίχως πιστοποιημένη χορογραφία,....ένας χορός υποκειμενικών βημάτων (βηματισμών).....ένας χορός αυτοσχέδιας χορογραφίας που οδηγείται από το ρυθμό και τα κοφτά 9/8 του τέμπου...... ένας χορός ψυχής..... ένας χορός που τα συναισθήματα του χορευτή εκφράζονται στα βήματα του.... ένας χορός προσωπικής έκφρασης...... , ένας πολεμικός χορός...... ο χορός των κατ επάγγελμα πολεμιστών ,.......των Ζεϊμπέκιδων……….
    που σε πολλές περιπτώσεις ήταν ένα «αγκάθι» στα πλευρά του Σουλτάνου, ο οποίος προκειμένου να απαλλαχθεί απ’ την ενοχλητική και επικίνδυνη παρουσία τους, άλλοτε τους «εκτόπιζε» ομαδικά, και άλλοτε (ανάλογα με την περίσταση) τους «χάιδευε» δίνοντας τους διάφορα αξιώματα........ ένας χορός μόνο με "φιγούρες"......, ένας μοναχικός χορός μόνο για άντρες, που έφερναν "βόλτα"(χόρευαν) μόνο μια φορά.....δεν ήταν για "χορτάσει"...... ένας χορός «λαβύρινθος», μέσα στον οποίο δεν χάνεται ποτέ ο χορευτής».....

    Τα θέματα ΕΑΣ-Νοσοκομείο-Χρυσορυχεία-Βατοπέδι-Σχολικά κτίρια-, δεν προβλημάτισαν μόνο εσένα, προβληματίζουν όλο τον κόσμο, γιατί δεν απαντούν σε αυτά τα θέματα και απαντούν με αυτό τον τρόπο που σας απάντησαν. Γνωρίζω εσάς και τις οικογένειές σας, τον Βαγγέλη και τον μάστορ-Μήτσο, ντροπή τους.
    Πολύ καλά τους είπες βγάλτε τους σκατοκόφτες βρακιά και φορέστε σώβρακα για να με αντιμετωπίσετε. Καλό κουράγιο.Χόρεψέ τους στο ταψί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος6/4/09 16:29

    με τετοιους πασοκους ουτε για κατουριμα δεν παω....ουστ λαμογια-βολεψακιδες- κομπιναδοροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος6/4/09 16:37

    Και μετά κατηγορεί ο κ. Πεταλωτής άλλους οτι δεν κάνουν αντιπολίτευση στον Στυλιανίδη. Όρε σανίδα που χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/4/09 16:50

    για τον Πεταλωτη¨ ο μόνος άξιος λόγου στο χώρο του πασοκ...αλλά με εσάς που έμπλεξε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.