23.3.09

Γιάννης Πανούσης από την Κομοτηνή: «Πάμε σε τρομονόμο για νέους»

Με θέμα «Εγκληματικότητα - Παραβατικότητα», που έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, ο τομέας Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Επιτροπές Έβρου και Ροδόπης, διοργάνωσαν ομιλία στην Κομοτηνή. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου και επίτιμος δημότης Κομοτηνής, Γιάννης Πανούσης. Τον καθηγητή πλαισίωναν στην εκδήλωση, η αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Βάσω Αρτινοπούλου και η Γραμματέας του υπεύθυνου Τομέα του κόμματος Σούλα Ευθυμίου.
Ο Γιάννης Πανούσης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη θεαματική και δεύτερη κατά σειρά απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού τονίζοντας πως αυτό το γεγονός επαναφέρει στο προσκήνιο τη συζήτηση για την εγκληματικότητα στη χώρα, τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Ελληνική Αστυνομία καθώς και τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση για την αδυναμία χάραξης ορθής αντιεγκληματικής πολιτικής. Σχολιάζοντας παράλληλα τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, αναφορικά με την χρήση της κουκούλας, εκτίμησε πως πάρθηκαν βιαστικά, χωρίς ουσιαστικά να λύνουν το πρόβλημα. Τόνισε δε, πως οι κουκουλοφόροι είναι μερίδα της κοινωνίας, ενώ τα μέτρα που θα ληφθούν, πρέπει να είναι προληπτικά και όχι κατασταλτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.