30.1.09

Μοναχικός καβαλάρης ο δήμαρχος Κομοτηνής

Δύο πρωτοκλασάτα, τουλάχιστον όσον αφορά τις ψήφους που έλαβαν, στελέχη της «Σύγχρονης Πόλης» αποχωρούν από το εσωπαραταξιακό παιχνίδι. Αυτό δεν θα γίνει τώρα, όμως δεν θα συμμετέχουν ξανά στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κοτσάκη, αν αυτός βέβαια καταφέρει να είναι ξανά υποψήφιος.
Ο λόγος είναι για τους Νίκο Τσαλικίδη και Κώστα Ναλμπάντη, τους δύο πρώην αντιδημάρχους που έχουν αναλάβει τώρα, ο μεν πρώτος την τύχη του εστιατορίου στο δάσος της Νυμφαίας, ενώ ο δεύτερος παροπλίστηκε από τον δήμαρχο στην ΔΕΥΑΚ. Δυο χρήσιμα εργαλεία της «Σύγχρονης Πόλης», αφού ο Νίκος Τσαλικίδης ήταν ο πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο και ο Κώστας Ναλμπάντης είναι ο μόνος που μπορεί να ασκήσει σε αρκετά επίπεδα πολιτική και να φέρει εις πέρας αρκετές εκκρεμότητες που αφορούν την δουλειά της δημοτικής αρχής.
Είναι σίγουρο ότι και οι δύο είναι απογοητευμένοι από τον ανασχηματισμό που πραγματοποίησε ο δήμαρχος, αλλά και από την στάση που κρατάει ο ίδιος ο Δημήτρης Κοτσάκης σε αρκετά θέματα της πολιτικής της δημοτικής παράταξης.
Τι θα κάνουν από εδώ και στο εξής
Ο Νίκος Τσαλικίδης δείχνει τον τελευταίο καιρό αποστασιοποιημένος από τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής και δεν συμμετέχει με παρεμβάσεις του στο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, πληροφορίες μας θέλουν να έχει μιλήσει και με άλλον «υποψήφιο» για να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του. Κανείς δεν ξέρει όμως πως θα συμπεριφερθεί ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος, αν και στον καινούργιο ανασχηματισμό που θα έρθει το καλοκαίρι του προτείνει ο δήμαρχος και πάλι μια αντιδημαρχεία.
Ο Κώστας Ναλμπάντης, ο οποίος είναι στα αλήθεια ο πιο αδικημένος της υπόθεσης, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί κάνει γνωστή την δυσαρέσκεια του στο πρόσωπο του δημάρχου και δηλώσει ότι στο τέλος του 2010 θα πάει σπίτι του και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. Πάντως η αλήθεια είναι ότι σ’ έναν άνθρωπο που έχει μπει για τα καλά το μικρόβιο της πολιτικής στον οργανισμό του, δεν θα αφήσει εύκολα ή δυσκολα άτομα σαν τον Κώστα Μιχελή και τον Χρήστο Μέ(ν)τιο να κάνουν «κουμάντα» στον Δήμο Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.