31.1.09

Η λύση

Η απόλυτη ξεφτίλα – θα τους αφήσουμε εμείς οι «νέοι» (18 – 37 ετών);
Ρε τι κάνει η ανάγκη (για ψήφους) και η φτώχεια (απήχησης)...
Ρε τι στροφή, τι σάλτο (ελπίζω μορτάλε) είναι αυτό με τον «χρήσιμο» που αποφάσισε ότι αν δεν γίνει για λίγο καιρό και «ευχάριστος» δεν τον ξεπλένει από το μαύρο ούτε το όνομά του, ούτε το «ηγετικό έλλειμμα» Παπανδρέου, ούτε τα ως τώρα ρουσφέτια του.
Μας τα έπρηξε με τα διλήμματα «ανευθυνότητα ή λαϊκισμός», «Καραμανλής ή χάος», «σοβαρότητα ή διάλυση» και αποφάσισε να αλλάξει τροπάρι. Πάρε κόσμε, το αφεντικό τρελάθηκε, τώρα που η κρίση όλα τα καλύπτει και όλα τα επιτρέπει ας κάνουμε το «Τσοβόλα δώστα όλα» να μοιάζει με χαρτζιλίκι. Αν και όπως είπε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ η διαφάνεια, η χρηστή διαχείριση, η αξιοποίηση του πλούτου δεν κοστίζουν και από κει θα μπορούσε κάποιος να ξεκινήσει για να συμμαζέψει, ο εκλογικός βραχνάς, ο κίνδυνος συντριβής και μόνιμου μειονεκτήματος, ο κίνδυνος να μείνουν και λίγα ακόμη golden boys και girls άνεργα (φαντάζεστε δικηγόρο το Στυλιανίδη αν μείνει εκτός πολιτικής τι γέλιο θα κάνουμε;) αφόρητος για το Νεοδημοκρατικό σύστημα.
Και η «λύση»; Υποθήκευση της χώρας. Με το πρόσχημα της «στήριξης των αδυνάτων». Στήριξη βέβαια με το αζημίωτο για αυτόν που την ελέγχει και τη διανέμει. Σιγά μην αρχίσουμε να πειραματιζόμαστε στα 5 χρόνια, εδώ δεν ρισκάραμε τίποτα όταν ρίχναμε 9 μονάδες στο ΠΑΣΟΚ και είχαμε λευκή επιταγή, τώρα θα ρισκάρουμε;
Στόχος; Να χάσουμε αξιοπρεπώς, να μη διαλυθούμε, να μη χαρίσουμε ακόμη μια εικοσαετία στο ΠΑΣΟΚ. Θα τους αφήσουμε εμείς οι υπόλοιποι, οι νέοι (18 – 37 ετών); Θα τους αφήσουμε να κυβερνούν χαλαρά με δανεικά φιλοδωρήματα κατευνασμού της άμεσης πείνας; Για να βουλιάξουμε όλοι αμέσως μετά; Όλοι; Ε όχι κι όλοι, καναδυό λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και καναδυό εκατοντάδες χιλιάδες λαμόγια της ΝΔ έχουν βολευτεί έως δισέγγονων. Οι υπόλοιποι 10 εκ 800 χιλιάδες νοματαίοι θα την πληρώσουμε, άλλος χοντρά κι άλλος ... ψιλά (ψιλά εννοώ για όποιον πρόλαβε να τσιμπήσει κάτι από τα αποφάγια αυτών των καναδυό και καναδυό εκατοντάδων χιλιάδων ημετέρων «διαχειριστών του κράτους»).
Σας χαρίζω και δύο αλιεύματα από τον σημερινό Επενδυτή. Τα λένε όλα. Μια εικόνα και μια παράγραφος. Όποιος δεν πείθεται, ας αναλάβει τις ευθύνες του να στηρίξει αυτά τα σούργελα ξανά. Άμεσα (να τους ψηφίσει) και έμμεσα (να μην ψηφίσει ΠΑΣΟΚ).

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Αυτή είναι Η λύση!

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.