17.12.08

Η δικαιοσύνη ήταν τελείως «τυφλή» για τους αστυνομικούς της υπόθεσης «Ζαρντινιέρα»


Με ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες, ορισμένες εξ αυτών με αναστολή, τιμωρήθηκαν οι αστυνομικοί που κρίθηκαν ένοχοι για τον ξυλοδαρμό του 26χρονου Κύπριου σπουδαστή, Αυγουστίνου Δημητρίου, στην υπόθεση που είναι γνωστή και σαν υπόθεση της «ζαρντινιέρας». Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τρεις αστυφύλακες κι έναν αρχιφύλακα, θεωρώντας τους φυσικούς αυτουργούς του περιστατικού ξυλοδαρμού σε βάρος του 26χρονου. Επιπλέον, στον αρχιφύλακα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών για το αδίκημα της έργω εξύβρισης, επειδή εμφανίζεται σε βίντεο να βγάζει το σκούφο από τον Αυγουστίνο Δημητρίου και να τον πετάει στο έδαφος. Όλες οι παραπάνω ποινές είναι εξαγοράσιμες προς πέντε ευρώ την ημέρα.
Με ποινές φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκαν δύο αστυφύλακες, ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και ο πρώην διευθυντής της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την πράξη της απλής συνέργιας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη. Στο σύνολο των κατηγορουμένων το δικαστήριο αναγνώρισε στο το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, ενώ οι εφέσεις αποφασίστηκε να έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Δικαιωμένος από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αν και θα επιθυμούσε να δει κάποιον από τους κατηγορουμένους να πηγαίνει στη φυλακή, δήλωσε ο 26χρονος Κύπριος Αυγουστίνος Δημητρίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κι έχοντας στο πλευρό του το δικηγόρο και τον πατέρα του, ο 26χρονος μίλησε για τους εφιάλτες που εξακολουθεί να βιώνει εξαιτίας του περιστατικού. «Ακόμη και δέκα χρόνια να περάσουν δεν θα το ξεπεράσω. Τρέμω και φοβάμαι όταν δεν παίρνω τα φάρμακά μου. Μόνο εγώ και η οικογένειά μου ξέρουμε τι περνάω», είπε.
Αναφερόμενος δε στους οκτώ αστυνομικούς, επισήμανε: «Τους βλέπω συνεχώς στον ύπνο μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ». Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. «Δεν θέλω ποτέ ξανά να γυρίσω σ' αυτήν την πόλη ούτε για διακοπές ούτε για διασκέδαση. Νιώθω ότι απειλούμαι συνεχώς εδώ».
Ευχαρίστησε, εξάλλου, τους πανεπιστημιακούς καθηγητές που κατέθεσαν στο δικαστήριο.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/12/08 11:16

    ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!!!!

    Οι γνωστοί στην κοινωνία της Κομοτηνής, στις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές, εθνικοαπελευθερωτές, οργανωμένοι πολιτοφύλακες, και προβοκάτορες που προκάλεσαν τα γεγονότα της 11/12/08, μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν στην πλατεία Ειρήνης σφυρίζοντας αδιάφορα. Τα γεγονότα της ντροπής τα «ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ», όπως υποστήριξε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χατζηκωνσταντίνου!!!!!!!
    Δεν έχουν γίνει μέχρι αυτή την στιγμή συλλήψεις, των πολιτοφυλάκων, για να ανακριθούν και να προφυλακισθούν.
    Αυτό είναι το παρακράτος της ανάλγητης δεξιάς, οι ευνοούμενοι της ρήσης του Καραμανλή:
    «Σεμνά και ταπεινά δεν αποδίδουμε ευθύνες στα κατάμαυρα δικά μας παιδιά».
    Το μέλλον είναι αβέβαιο για την κοινωνία της Κομοτηνής, μετά τα γεγονότα της ντροπής.
    Μετά τα γεγονότα της 11/12/08, η Κοινωνία της Κομοτηνής απορυθμίσθηκε, θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα για να συνέλθει η πόλη μας.
    Ακόμη δεν το πήραν χαμπάρι οι apolitikι ανεύθυνοι πολιτικοί μας ταγοί;
    Εάν δεν αποδοθούν οι πρέπουσες δίκαιες ευθύνες στους πρωτεργάτες των γεγονότων, τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν στο μέλλον.
    ΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/08 12:42

    Προσφορά… & «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
    Στον Γιαννακίδη

    Ο κ. Λιανουρίδης είναι ιδιοκτήτης καταστήματος στην οδό Ανδρούτσου στην Κομοτηνή.
    Στις εκλογές του 2006 ο κ. Λιανουρίδης, πρόσφερε αφιλοκερδώς αυτό το κατάστημα στον υποψήφιο Νομάρχη κ. Γιαννακίδη, για να το χρησιμοποιήσει ως εκλογικό κέντρο!!!!
    Την επιμέλεια οργάνωσης του εκλογικού κέντρου είχε, ο κατά φαντασίαν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης εξωτερικού «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ», αντινομάρχης Κ. Κατσιμίγγας.
    Την επόμενη μέρα το απόγευμα(Δευτέρα), της εκλογικής νίκης του ψηφοδελτίου του κ. Γιαννακίδη, το εκλογικό του κεντρο «κατέβασε τα ρολά» και υπολειτουργούσε.
    Αντίθετα, το εκλογικό κέντρο της δεξιάς του υποψήφιου Νομάρχη, κ. Αθανασιάδη παρά την ήτα του ψηφοδελτίου του λειτουργούσε κανονικά, για να βοηθήσει τον δεξιό υποψήφο Δήμαρχο κ. Κοτσάκη.
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ όπως η Μ.Κ.Ο του κ. Στυλιανίδη, που καταχράσθηκε 650000 Ευρώπουλα της ΕΓΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. (ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ και ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ φέρτε τα ευρώπουλα να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ. Εσύ Γιαννακίδη πληρώνεσαι κανονικά από την ΕΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ).
    Έτσι, η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» του υποψήφιου Δημάρχου κ. Τάσου Βαβατσικλή, κρεμάσθηκε
    στα κάγκελα, χωρίς έστω την μηδαμινή «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» της Πασοκικής παράταξης του κ. Γιαννακίδη.
    «Επαφές τρίτου τύπου».
    Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, μετά τα τελευταία γεγονότα!!!!!!
    EMILIO SALVATORE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.