3.12.08

Αλλάζοντας τα φώτα της Αθήνας: Προς το καλύτερο ή το χειρότερο;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το δημοσίευμα της «Φωνής της Ροδόπης» για τη νέα εγκατάσταση της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, που θα παράγει ρεύμα το καλοκαίρι για την … Αθήνα! Διαβάστε τι γράφει:
«Διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» σχετικό ρεπορτάζ που ανέφερε ότι αποφασίστηκε η κατασκευή νέας μονάδας της ΔΕΗ με φυσικό αέριο εγκατεστημένης ισχύος 160 μεγαβάτ που θα υλοποιηθεί μέχρι τον Ιουνίου του 2009. Όμως, η ανακοίνωση είναι παραπειστική γιατί δεν πρόκειται για εργοστάσιο αλλά για εγκατάσταση αεροστρόβιλου που λειτουργεί με πετρέλαιο και όχι με φυσικό αέριο. Προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε την υπόθεση και επικοινωνήσαμε με την αρμόδια διεύθυνση παραγωγής της ΔΕΗ (υπευθ. κ. Κ…), ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός στις ερωτήσεις μας. Από την συζήτηση που είχαμε μαζί του, απεδείχθη ότι ο αεροστρόβιλος που θα εγκατασταθεί κοντά στο υπάρχον εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής είναι ένα «κοντέινερ» που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη υποδομή για την τοποθέτηση του, θα λειτουργεί μόνον 30 μέρες κάθε καλοκαίρι για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια προκειμένου να ενισχυθεί το δίκτυο της Αθήνας που το καλοκαίρι έχει προβλήματα στην παροχή ρεύματος. Στο ερώτημα μας γιατί δεν αποφασίστηκε η τοποθέτηση του στη περιοχή της Αθήνας (π.χ. Λαύριο) όπου υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις της ΔΕΗ, η απάντηση που πήραμε ήταν ότι αυτό αποφασίστηκε για «ιδιαίτερους» λόγους, τους οποίους βέβαια ο συνομιλητής μας δεν κατονόμασε. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να μάθουμε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν με τη λειτουργία του σταθμού και πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία τοποθέτησης (έργα υποδομής κλπ) και πήραμε την αφοπλιστική απάντηση ότι δεν θα εργαστεί κανένας εργαζόμενος και ότι για τα έργα υποδομής δεν θα απαιτηθεί καμία προετοιμασία αλλά το compact θα τοποθετηθεί στην αυλή του σημερινού ηλεκτρικού σταθμού.»

Η εφημερίδα πάει παραπέρα και εξετάζει τα του διαγωνισμού για το έργο. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Αλλά πιστεύω ότι μας ενδιαφέρει να ξέρουμε ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΕΥΜΑ Η ΑΘΗΝΑ!
Προτείνω, απλά, να μην αφήσουμε το container να εγκατασταθεί εδώ. Δεν είναι δύσκολο: όταν οι αγρότες της Λάρισας τσατίζονται, κλείνουν τους δρόμους και δεν περνάει μύγα Αν τσατιστούμε εμείς, δηλαδή, τι θα πρέπει να συμβεί; Θα πρέπει ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ, όχι μόνον το container, αλλά και ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Γ@ΜΗΜΕΝΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Το σκέφτεστε; Εγώ … ΝΑΙ!
Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσουμε να εξετάζουμε την περιβαλλοντική επίθεση που δέχεται η Θράκη τελευταίως από μερικούς μεταξοβράκηδες πρωτευουσιάνους (με επιδέξιους κ@λους), να βγάζουμε πόρισμα και να το επιβάλλουμε! Ποιος να περιμένει τα δικαστήρια τώρα, που κάνουν 6 χρόνια να δικάσουν έναν … οικογενειακό καυγά…
Ή θα δράσουμε και θα δράσουμε βαρέως και αγρίως, καθέτως και οριζοντίως, ή θα «κάτσουμε να τη φάμε». Κι επειδή είμαι φανατικός «παραδοσιακός», «παλιομοδίτης», «Νεατερντάλιος» ή «ότι-θέλετε-πέστε-με», ελπίζω να έχω … ομοϊδεάτες στην περιοχή, δηλαδή ανθρώπους που ΔΕΝ «την τρώνε».
Τι θα λέγατε λοιπόν να αρχίσουμε να γινόμαστε λίγο από αυτό που αποκάλεσα σε άλλο γραπτό «δικαστές, ένορκοι κι εκτελεστές»; Μήπως, πλέον, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ;
Ότι νομίσετε, το «συζητάμε». Μόνο μην καούμε στο ζέσταμα…

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.