8.10.08

«Ελάσσονα συμπολίτευση»

Δελτίο τύπου απέστειλε προς τα μέσα ενημέρωσης ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύγχρονης Πόλης» Δάμωνας Δαμιανός και «αντιπολιτεύεται» τις τακτικές του δημάρχου και της παράταξης του, όσον αφορά την αναλγησία τους στην πληρωμή δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας.
Σ’ αυτό αναφέρει ότι σύμφωνα με τον πρόεδρου του Αστικού ΚΤΕΛ ΑΕ Γιώργο Αβραμίδη, οι οδηγοί έχουν λαμβάνειν μισθούς από τον Ιούνιο! Αμέσως μετά όμως και στην επόμενη παράγραφο, βάζει τα πράγματα στην θέση τους υπερασπίζοντας τον δήμαρχο Κομοτηνής, δηλώνοντας ότι ασφαλώς και δόθηκε η διαβεβαίωση ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι θα εξοφληθούν, όταν ξεπαγώσει η διαδικασία λήψης του δανείου από τον Δήμο Κομοτηνής ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ και καταλήγει ελπίζοντας ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν για καλύτερες μέρες μέσα από την ένταξη και χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ με τίτλο «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ», δεν θα αποδειχθούν κατώτερες των προσδοκιών που δημιουργούν τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες της Κομοτηνής που αγκάλιασαν τον θεσμό της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας. Σοβαρός αντιπολιτευτικός λόγος από τον κύριο Δάμωνα Δαμιανό!!!
Διαβάστε παρακάτω τον διάλογο ανάμεσα στον δημοτικό σύμβουλο Δάμωνα Δαμιανό, τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ ΑΕ Γιώργο Αβραμίδη και τον αντιδήμαρχο Χρήστο Μέτιο. Μοναδική παραφωνία της συζήτησης ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ Τάσος Βαβατσικλής που ζητάει να γίνει απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής συγκοινωνίας, καθώς αυτό δεν έγινε ποτέ επί θητείας Δημήτρη Κοτσάκη!!!
Ενδιαφέρον έχουν όμως δύο παράμετροι. Η πρώτη έχει να κάνει με τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο ρωτάει ο Δάμωνας Δαμιανός τον Γιώργο Αβραμίδη, για το πόσο καιρό έχουν να πληρωθούν οι οδηγοί και η δεύτερη για το πώς αποκρύπτεται η αλήθεια, όσον αφορά το χρονικό διάστημα πληρωμής των εργαζομένων! Οι οδηγοί έχουν να πληρωθούν περισσότερο από ένα έτος και όχι τέσσερις μήνες, αφού σύμφωνα με τον Γιώργο Αβραμίδη, ο ίδιος έχει πάρει δάνεια για να τακτοποιήσει οικονομικά τους εργαζομένους!!!
Σικέ διάλογοι … σε μια «ελάσσονα συμπολίτευση».
Δάμωνας Δαμιανός : Κύριε πρόεδρε, οι εργαζόμενοι δηλαδή τώρα είναι πληρωμένοι; Εντάξει είναι όλα τακτοποιημένα;
Γιώργος Αβραμίδης : Δυστυχώς είναι απλήρωτοι τέσσερις μήνες! Θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο περισσότερους μήνες, αλλά έχω πάρει δάνεια και τους δίνω κάτι για να μπορούν τα παιδιά να δουλεύουν.
Τάσος Βαβατσικλής : Απολογισμός για την δημοτική συγκοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει γίνει, παρά το αίτημα που διατυπώθηκε από την πλευρά μας. Παλιότερα κάθε μήνα Μάιο, η αρμόδια υπηρεσία έφερνε στο δημοτικό συμβούλιο μία αναφορά, πάνω στην οποία συζητούσαμε.
Δάμωνας Δαμιανός : Κύριε Μέτιο πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι ή τι έναντι θα πάρουν;
Χρήστος Μέτιος : Νομίζω ότι σας έχω στείλει και σ’ εσάς και στις άλλες παρατάξεις, την λίστα όσων θα εξοφληθούν με το δάνειο που έχουμε ήδη αποφασίσει. Μέσα σ’ αυτό αναφέρεται ότι στο ΚΤΕΛ θα πληρωθεί με το ποσό των 930.000€, αν δεν κάνω λάθος, το οποίο ακόμα δεν έχει πληρωθεί γιατί υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.