17.10.08

Εντάσεις στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ροδόπης

Κλίμα ηττοπάθειας και γκρίνιας (όπως αναφέρει και η στήλη Μικροκομοτηναίικα της εφημερίδας «ο Χρόνος») επικράτησε στην Νομαρχιακή Συνέλευση της ΝΟΔΕ Ροδόπης το κυριακάτικο πρωινό που μας πέρασε στην Κομοτηνή. Ορισμένα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης στην περιοχή δεν παραβρέθηκαν καθόλου, προτιμώντας την βόλτα σε κάποια κοντινή περιοχή για να χαρούν τον ήλιο και άλλα απέφυγαν την συνέλευση για να μην πληγεί το «ηγετικό» προφίλ τους (Ευριπίδης Στυλιανίδης), λόγω της δυσαρέσκειας που υπάρχει για τις κυβερνητικές επιλογές.
Οι εντάσεις ανάμεσα στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας είχαν να κάνουν με την στάση του μέχρι πρότινος αντιπροέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης Κυριάκου Κρόκου και του δημάρχου Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη. Ο μεν πρώτος χαρακτηρίστηκε από το πλήθος ως απατεώνας, ο δε δήμαρχος ως αχάριστος προς το κόμμα τον οποίο τον στήριξε!!! Χαρακτηριστικό του κακού κλίματος που επικρατούσε στην αίθουσα ήταν ότι ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος έσκυψε το κεφάλι, μη έχοντας να απαντήσει τίποτα σ’ αυτά που άκουγε, αν και στην αρχή προσπάθησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξία λέγοντας στους παρευρισκόμενους ότι «Κοιτάζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με το κεφάλι ψηλά». Ποιο κεφάλι όμως δεν διευκρίνισε ο υφυπουργός!!! Αμήχανος και σε δύσκολη θέση ήρθε και ο Κυριάκος Κρόκος, που παρά τα όσα άκουσε, προτίμησε … την σιωπή!

Λαλίστατοι και ουσιώδεις όμως υπήρχανε στην αίθουσα κι αυτοί ήταν, εκτός από τους αγροτοσυνδικαλιστές, ο Γιώργος Γιαντσίδης, η Μάγδα Γιαμουστάρη και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος. Ο Γιώργος Γιαντσίδης μίλησε για το δυσχερές κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία, με τις αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και για την ραγδαία αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης που σαν αντίκτυπο έχουν να φέρουν σε ακόμη χειρότερη θέση του πολίτες. Η Μάγδα Γιαμουστάρη μίλησε για διαγραφές ενώ ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος τα «έχωσε» στην δημοτική αρχή. Ανέφερε ότι οι διευθυντές στον Δήμο, αν και ανήκουν στον χώρο της ΝΔ, δεν εξυπηρετούν τους δημότες και επίστησε την προσοχή στον δήμαρχο για τα «έργα» που αργούν.
Αυτό που μας προξένησε τον ενδιαφέρον, από τα προαναφερόμενα, είναι ότι οι άνθρωποι του περιβάλλον Στυλιανίδη άρχισαν να κάνουν αντιπολίτευση στους ανθρώπους που μέχρι τώρα θεωρούσαν, εγγυημένα, δικούς τους! Και η λεκτική επίθεση στον Κυριάκο Κρόκο και στον Δημήτρη Κοτσάκη είχε άλλο νόημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.