8.10.08

Και μπαταχτσής … ο «νοικοκύρης» δήμαρχος!

Τον Φεβρουάριο του 2007 ο δήμαρχος Κομοτηνής, δεχόμενος στο γραφείο του μια αντιπροσωπεία φοιτητών που του ζητούσαν να τους συμπαρασταθεί στον αγώνα τους ενάντια στον αποχαρακτηρισμό του τμήματος ΔΟΣΑ ως οικονομικό, δήλωνε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η υποβάθμιση ενός τμήματος του Δ.Π.Θ. δεν συμφέρει κανέναν και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, που έχει ανάγκη από ένα πανεπιστήμιο ισχυρό.
Εύκολα λόγια για έναν δήμαρχο 60 ημερών, για έναν άνθρωπο που λίγους μήνες πριν, στην προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών είχε υποσχεθεί τα πάντα στους πάντες… Πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για έναν θεσμό, σαν το πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, που όλοι το θεωρούν «αιμοδότη» της τοπικής οικονομίας και ο πρύτανης του είναι ένας γαλάζιος ομοϊδεάτης! Κι όμως … η απαξίωση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης από την δημοτική αρχή δεν έχει τελειωμό.

Τα χρόνια που στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής βρισκόταν η ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, βοηθούσε με οποιοδήποτε τρόπο (συνήθως οικονομικά) τα διάφορα τμήματα του Πανεπιστημίου για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες τους. Τώρα στα χρόνια της «Σύγχρονης Πόλης», όταν ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ καθηγητής Γιώργος Μαυρομμάτης, ζητάει μια μικρή οικονομική βοήθεια από τον Δημήτρη Κοτσάκη για να εφοδιάσει με πετρέλαιο το Κολυμβητήριο της Πανεπιστημιούπολη αυτός αρνείται, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του τμήματος να ανακοινώνει με έγγραφο του στην Πρυτανεία του ΔΠΘ ότι πλέον το κολυμβητήριο στο οποίο γυμνάζονται εκατοντάδες φοιτητές να μην μπορεί να λειτουργήσει!!!
Για μια ακόμη φορά μπορεί κανείς να δει τις προτεραιότητες του δημάρχου Κομοτηνής για το νέο ακαδημαϊκό έτος!!! Ξοδεύει αφειδώς λεφτά που του δίνει η γενική γραμματεία Νέας Γενιάς, με πρόσχημα το καλωσόρισμα των φοιτητών στην πόλη, για ανύπαρκτες εκδηλώσεις και δεν μπορεί να βρει ελάχιστα λεφτά να βοηθήσει στην λειτουργία ενός τμήματος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.