17.6.08

Να ξανακερδίσουμε τους σκεπτόμενους

Να κάνω και ένα σχολιάκι για το post για τις ΜΚΟ. Και ειδικά για την απάντηση του/ης μάλλον αποσυντονισμένου/ης «ανώνυμου/ης». Εντάξει, όλα όσα λέγονται στο post για το «κύκλωμα Ευριπίδη» τον κάνουν να φαίνεται γραφικός αν πάει να διεκδικήσει αρχηγία ΝΔ (ή ακόμα και Θρακαρχία) με «δίκτυο» τον...Σκλιά και τον επικοινωνιολόγο του Κοτσάκη. Αυτοί και οι υπόλοιποι Κομοτηναίοι φίλοι του, άντε και ο Φραντζής στη Θεσσαλονίκη, δε φθάνουν, τον πρωθυπουργό κουμπάρο να ‘χεις. Είναι όμως ενδεικτικό ότι μια απόλυτα ερασιτεχνική παρέα Κομοτηναίων μπορεί και βρίσκει «πατήματα», συμπτώσεις που όζουν «μη συμπτωσίλα», ηχηρές ενδείξεις ότι ο άφθαρτος «αριστοκράτης» μοντέλο της καλής κοινωνίας της πόλης μας έχει πολλές ρυτίδες. Τόσο που να διακυβεύονται οι σχεδιασμοί του. Τα επαγγελματικά του τάχει λύσει και τα παιδιά του τα εξασφάλισε, όσα κι αν κάνει. Το τίμημα αυτός το ξέρει. Αλλά οι ανεδαφικές φιλοδοξίες του να είναι ο «πατερούλης / νταβατζής / τοπικός φεουδάρχης» για εφαλτήριο τεράστιων μεγαλείων που τον περιμένουν, αυτές λοιπόν είναι μάλλον αστήρικτες αν είναι να γίνεται ρόμπα από τη συρραφή των τεκμηριωμένων συνειρμών της ομάδας της piazza. Περιττεύουν λοιπόν σχόλια όπως του φρονιμίτη περί «μη αποδείξεων» διότι η piazza δεν είναι δικαστήριο αλλά ηλεκτρονικό καφενείο διαμόρφωσης συλλογικής άποψης, ακόμα και με κουτσομπολιό, γιατί όχι; Και εκεί φαίνεται φυσικά η ανυπαρξία και του τοπικού και ΠΑΣΟΚ, που χωρίς κρατική μαμαλίγκα να διανείμει πια, με...μισή Νομαρχία στη διάθεσή του, εμφανίζεται αμήχανο και αδύναμο να κτυπήσει τη ρίζα της ανθοφορίας της τοπικής δεξιάς, τον πρωταθλητή της δηλαδή υπουργό. Όπως ακριβώς και πανελλαδικά δηλαδή. Εκεί που θα σταθώ λίγο παραπάνω είναι στον/ην «ανώνυμο/η». Που εκφράζει την λογική και πολύ επικίνδυνη άποψη «μα εσείς τι κάνατε; Καραδιεφθαρμένοι δεν είσαστε;». Αυτός ο συμψηφισμός πουλά ακόμα. Για αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Για αυτό ανεβαίνει (ή μάλλον ανεβοκατεβαίνει) ο Τσίπρας. Εκεί είναι η καρδιά της αμφισβήτησης της παράταξής μας στην οποία πρέπει να απαντούμε. Ο φίλος/η επισκέπτης/τρια που σχολίασε για τον συμψηφισμό τόκανε μάλλον καλοπροαίρεται και κυρίως γιατί προβληματίστηκε με τον αρχηγό του. Κάποια συνείδηση έχουν και οι δεξιοί, κάτι τους έχει απομείνει από τις παιδικές τους αρχές περί τιμιότητας, δικαιοσύνης, προόδου, ισότητας, αλήθειας. Κάπου μέσα τους κλωτσά η αντίφαση «Μα ποιους πάω και ψηφίζω, εντάξει με βόλεψαν, αλλά αυτούς; Θεέ μου βόηθα!».
Το σημαντικότερο είναι να κρατήσουμε τη γνώμη του καθαρού, έντιμου και με cohones Αλέκου Παπαδόπουλου. Σε συνέντευξή του πρόσφατα με τίτλο «Να ξανακερδίσουμε του σκεπτόμενους ανθρώπους», μετά από καταιγιστική και εύστοχη κριτική στη δεξιά για τη διάλυση της χώρας και την υπονόμευση του μέλλοντός της, απαντά στο ερώτημα «μα κι εσείς σαν ΠΑΣΟΚ τα ίδια δεν κάνατε;» ως εξής:
«Δεν είμαστε αθώοι• αλλά όχι, δεν κάναμε τα ίδια, ούτε σε έκταση, ούτε σε ποιότητα.»
Ε αυτό πρέπει να είναι η σημαία μας και να μην σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας, ούτε απέναντι σε σχόλια ανώνυμων. ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ. ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.

logikos

2 σχόλια:

  1. Στην Ελλάδα δε, η δεξιά είναι διπλά επικίνδυνη!!!

    Γιατί ενώ, π.χ., σε Γαλλία και Γερμανία η δεξιά είναι επικίνδυνη λόγω δολιότητας και εγωκεντρισμού, σε Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα είναι επικίνδυνη λόγω ΒΛΑΚΕΙΑΣ και ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ!!!

    "Αυτοκτονέζικος" συνδυασμός!!!

    Οι μεσογειακοί δεξιοί, τελικώς, είναι όλοι ένα μάτσο... Σερραίοι απόγονοι!

    Και μη χειρότερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χώρια που... και οι Αθηναίοι, μάλλον το ίδιο είναι! Η εξήγηση δίνεται στο 69100 του Βεζυργιαννίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.