4.6.08

Συγχαρητήριο της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ για την άνοδο του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ

Η πετυχημένη πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης μας, του Πανθρακικού, όλα αυτά τα χρόνια, που ολοκληρώθηκε με την άνοδο της στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας μας, μας δημιουργεί περισσότερες ευθύνες και γεννά μεγαλύτερες προσδοκίες, για το μέλλον, την ενίσχυση και την άνθηση του τοπικού αθλητισμού.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους (Διοίκηση, προπονητή, ποδοσφαιριστές και φιλάθλους) συνετέλεσαν σε αυτήν την υπέρβαση, που ανέδειξαν τη δύναμη αυτής της πόλης και των πολιτών της.
Το ποδόσφαιρο αποτελεί ένα φαινόμενο της λαϊκής (με την πολιτική σημασία) κουλτούρας και παράδοσης. Πάνω στην οποία στηρίχθηκε και το ποδόσφαιρο της πόλης μας δεκαετίες τώρα. Έχει κοινωνικά, ταξικά χαρακτηριστικά, που συσπειρώνουν ακόμη, ένα ολόκληρο κόσμο, σε κοινούς σκοπούς και στόχους. Από τις γενιές των προσφύγων μέχρι σήμερα το τοπικό ποδόσφαιρο και ο τοπικός αθλητισμός αποτέλεσε ένα βήμα, για τους πολίτες αυτής της πόλης, συλλογικοποίησης και κοινωνικοποίησης. Και το κυριότερο, έκφρασης, μέσα από μια ευγενή άμιλλα και ιδανικά. Για να κερδίσει η ομάδα τους, για να τιμήσουν την πόλη τους, για να υπερασπίσουν την κοινωνία τους…
Το παράδειγμα της ΟΜΑΔΑΣ που εμφάνισε ο Πανθρακικός και στήριξε ο φίλαθλος κόσμος της πόλης μας, πρέπει να το προωθήσουμε όλοι και στους άλλους τομείς του αθλητισμού που αναπτύσσεται στην περιοχή και δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι εγκαταλείφθηκαν στη μοίρα τους και δυσπραγούν.
Διότι το «όλη η πόλη μια ομάδα» είναι μεν η βάση για την Άνοιξη του τοπικού αθλητισμού, αλλά αποτυγχάνει όταν στηρίζεται στα έωλα και απατηλά «οράματα» ενός…Thracian dream που αναδεικνύει επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης.
Το βασικό μήνυμα της «Νέας Πορείας» στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, «όλοι μια πόλη», που πολύ εύστοχα αναδείχθηκε από τον Πανθρακικό, στο επίπεδο της ΟΜΑΔΑΣ, πρέπει να αποτελέσει τη βασική μας αρχή από εδώ και στο εξής σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας.
Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», που όλα αυτά τα χρόνια, συμπαραστάθηκε υλικά και ηθικά σε αυτήν την προσπάθεια, υποστηρίζοντας ενεργά τις προσπάθειες που προάγουν τον τοπικό αθλητισμό, θα παραμείνει πολιτικά και κοινωνικά δραστήρια για την υποστήριξη του έργου της και την προώθηση των ουσιαστικών στόχων του προγράμματός της στα ζητήματα του τοπικού αθλητισμού.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ... αισιόδοξη βλέπω τη Νέα Πορεία. Touche!

    Αν γινόμουν εγώ προπονητής, θα... πουλούσα τη μισή ομάδα στους... Σερραίους, ώστε να κάνει πρωταθλητισμό η άλλη μισή, που μπορεί να το κάνει.

    Και, φυσικά, δεν μιλάω για τον Πανθρακικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.