5.6.08

Balkan Bus Festival…το μεγάλο φαγοπότι!

Στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης υπήρχε ένα θέμα το οποίο αφορούσε την έγκριση, από το σώμα, των δαπανών της διοργάνωσης του περσινού Balkan Bus Festival. Στην αναφορά του προϊσταμένου του οικονομικού τμήματος του Δήμου Κομοτηνής μαθαίνουμε ότι το υπουργείο εξωτερικών (ο τότε υφυπουργός δηλαδή, Ευριπίδης Στυλιανίδης) ανταποκρινόμενος στο αίτημα της δημοτικής αρχής ενέκρινε ένα ποσό των 54.500€ για τις ανάγκες του φεστιβάλ. Αν και ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν επισυνάπτει καμιά αίτηση του Δήμου προς το υπουργείο, αλλά ούτε υπήρχε ποτέ θέμα εκείνη την χρονική περίοδο στο δημοτικό συμβούλιο για χορηγία, μπορεί να καταλάβει κανείς ότι τα λεφτά είναι από τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ που διαχειριζόταν με μεγάλη ευχέρεια τότε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και δόθηκαν για άλλους σκοπούς, όπως θα καταλάβετε παρακάτω.



Βλέποντας την ανάλυση και την αιτιολογία της δαπάνης μας δημιουργούνται κάποιες απορίες!
1. Γιατί προτιμήθηκε και με ποια κριτήρια ένα συγκεκριμένο ξενοδοχείο και μάλιστα συμφερόντων δημοτικού συμβούλου της «Σύγχρονης Πόλης»;
2. Γιατί η διαμονή των καλλιτεχνών δεν μοιράστηκε και σε άλλα ξενοδοχεία της πόλης;
3. Αν υποθέσουμε ότι οι αποστολές στο σύνολο τους αποτελούντων από 50 άτομα (και πολλά βάλαμε) η διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο αντιστοιχεί στο ποσό των 250€ περίπου!!! Το ποσό που θα πληρωθεί το ξενοδοχείο ανέρχεται στις 18.641,85€.
4. Αν ξανα-υποθέσουμε ότι οι αποστολές στο σύνολο τους αποτελούντων από 50 άτομα (και πολλά βάλαμε) η καθημερινή πλήρης διατροφή τους (2 γεύματα) κόστισε για το κάθε άτομο 170€ περίπου το γεύμα!!! Το ποσό που θα πληρωθεί η ΔΕΤΑΚΟΜ ανέρχεται στις 17.063,48€.
5. Γιατί δεν προτιμήθηκαν και άλλα εστιατόρια της πόλης για να κινηθεί και η αγορά της Κομοτηνής;
6. Γιατί αφού οι δαπάνες αφορούν το περσινό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 2 Ιουνίου…υπάρχουν μέσα γεύματα άλλων φορέων και άσχετων ημερομηνιών;;;
Αν όλα τα παραπάνω δεν σας ικανοποιούν και τα βρίσκεται φυσιολογικά θα θέλαμε να κάνετε κάποιες ερωτήσεις τον εαυτό σας. Τα εισιτήρια μετάβασης των συγκροτημάτων ποιος τα πλήρωσε; Τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία; Τα αναμνηστικά δώρα; Τα τηλεοπτικά σποτ που δημιουργήθηκαν; Τις γιγαντοοθόνες που μετέδιδαν το γεγονός;
Όπως καταλαβαίνεται το Balkan Bus Festival πρόκειται για μεγάλο φαγοπότι ορισμένων, για κατασπατάληση δημοτικού χρήματος, για κατευθείαν αναθέσεις σε ημέτερους φίλους. Και όλα αυτά φέτος και με την χορηγία της ΕΡΤ!!!!!
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω δύο πράγματα. Πρώτον την περίεργη απουσία των «Μακεδόνων» Selimova και Dordi Zelceski από το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Γράφω «Μακεδόνες» γιατί έτσι αυτοπροσδιορίζονται οι άνθρωποι στο διαδίκτυο (δες δουλειές τους εδώ και εδώ). Δεύτερον, να κλείσω με τα γραφόμενα του γνωστού blog BALKAN & WORLD MUSIC για τις εντυπώσεις του από το περσινό φεστιβάλ. Γράφει λοιπόν «…Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά αλλά με δυο λόγια προτείνουμε αν θέλετε κάτι περισσότερο από ένα τοπικό πανηγυράκι ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: 1ον απολύστε τον καλλιτεχνικό διευθυντή, 2ον αλλάξτε χώρο, 3ον περιορίστε τον δήμαρχο τις μέρες του φεστιβάλ (πχ κλειδώστε τον κάπου ή στείλτε τον κάπου αλλού), 4ον αφήστε τις επισημότητες και τους εντυπωσιασμούς και βάλτε τον αυθορμητισμό στην ατζέντα σας και 5ον καλοκαίρι έρχεται πάτε καμιά βόλτα και σε κανένα άλλο φεστιβάλ στην Ευρώπη να πάρετε και καμιά ιδέα…». Η συνέχεια εδώ…
Όσο για το φετινό; Διαβάστε εδώ…

Nivas comments

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/08 08:46

    Κύριοι ντροπή!Αυτά τα πράγματα είναι καθαρή κουτοπονηριά!Αν συνυπολογίσουμε κι αυτά που δεν φαίνονται αυτό το φεστιβάλ κόστισε στην τσέπη του λαού 100.000 ευρώ και ουσιαστικά δεν πρόσφερε τίποτα στην πόλη,παρά μόνο σε 2-3 ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/6/08 10:38

    Μου άρεσαν πολύ οι εντυπώσεις του μπλογκ που κάνετε λινκ.Τους ξεντροπιάζει...
    Σήμερα διαβάζω στον Παρατηρητή ότι το φεστιβάλ κόστισε 100.000€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/6/08 11:28

    EINAI POLLA TA LEFTAAAAAAAAAAA.
    O KOTSAKHS DEN KATHGOROUSE THN PROHGOUMENH DHMOTIKH ARXH GIA ANATHESEIS????????
    XA XA XA XA XA XA XA XA XA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.