17.3.08

Να πούμε και τον καλό το λόγο

Για να έχω και κάποια αξιοπιστία και να μην κατηγορηθώ για μίζερα εμπαθής (ε και επειδή όλο και κάποιο ρουσφετάκι θα θέλω...) να πω και τον καλό το λόγο για τον Ευρυπίδη. Με εντυπωσίασε με τις τελευταίες του κινήσεις:
1. Έκανε την πρόταση – σοκ για αλλαγή στο σύστημα χρηματοδότησης των ΑΕΙ πράγμα που «πόνεσε» το κλειστό σύστημα που τα λυμαίνεται ατιμώρητα και αντιπαραγωγικά. Η σύνδεση αξιολόγησης και χρηματοδότησης αποτελεί μια πρώτης τάξης μέθοδο για να ξεκουνηθούν επιτέλους τα παρωχημένα Πανεπιστήμιά μας. Και θέλει και %&^*^$δια. Άντε μπράβο και κουράγιο στον συντοπίτη. Την υπουργάρα μας. Το τεμέτερον παιδίον!
2. Έκανε τη μαγική κίνηση της αύξησης των εισακτέων στα περιφερειακά ΑΕΙ ώστε μετά τις συνήθως εικονικές και πιεστικές μεταγραφές να μην απογυμνώνονται εντελώς υπέρ των κεντρικών ΑΕΙ. Μπακάλικη μέθοδος αλλά στην ελληνική πραγματικότητα αποτελεί καλό πρώτο βήμα για βραχυπρόθεσμη χρήση.
Το καλό λοιπόν να λέγεται. Υπάρχουν πολλά «αλλά» στις δύο αυτές εξελίξεις (π.χ. ο Κόσμος του Επενδυτή με άτοπη ειρωνεία – τον αποκαλεί το «ΥΠΕΞ» τον Ευρυπίδη με μη κόσμιο τρόπο – προβάλλει ως έργο υφυπουργού Ταλιαδούρου τη σύνδεση αξιολόγησης και χρηματοδότησης, όλα τα παραπάνω μπορεί εύκολα να μην εφαρμοσθούν καλά ή να ξεμείνουν από καύσιμα, πρέπει να συνδυαστούν και με άλλες γενναίες ρυθμίσεις κτλ.) όμως προς το παρόν να πούμε ένα σκέτο «Μπράβο» και «κουράγιο» και βλέπουμε για κριτική. Πολλές ευκαιρίες θα έχουμε.

logikos

1 σχόλιο:

  1. Έεετσι logikos. Σωστά ειπωμένα. Έγραψα ήδη στην Παρέμβαση ότι, αυτήν τη φορά, ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι...

    ... ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ!!!

    Κι αν όχι ολωσδιόλου, τουλάχιστον τους... ξήλωσε καλά τα λάστιχα. Κι έχουν να φανούν κάαατι κ@λαράκιααααα...

    Για του λόγου το αληθές, περίμενε τη νέα μεταγραφική περίοδο: θα "πήξει" το μάτι σου στην... ξεβρακωσιά!!!

    Καιρός ήταν να δούμε και καμιά... εκπαιδευτική τσόντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.