17.3.08

Απλά μαθηματικά

Σε άρθρο του in.gr με τίτλο Τμήμα των πολιτών θεωρεί το ΠΑΣΟΚ μέρος του προβλήματος, υποστηρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μαθαίνουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το άνοιγμα του κ. Γ.Παπανδρέου προς τον ΣΥΝ, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς θεωρούμε ότι καλό πράγμα είναι ο διάλογος, καλό πράγμα είναι τα ανοίγματα, τα ανοίγματα όμως πρέπει να είναι συγκεκριμένα και να μην έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα. Διότι δεν μπορείς να έχεις και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέρια. Δεν μπορεί να διεκδικείς την ευρύτερη δυνατή συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, και μάλιστα χωρίς ηγεμονισμούς, και την ίδια στιγμή να έχεις στόχο την αυτοδύναμη πολιτική πλειοψηφία. Είναι πράγματα τα οποία δεν μπορούν τα ταιριάξουν μαζί».
Τι λε ρε μικρομεγάλε; Τι λε ρε κουτοπόνηρε; Άραγε αυτοί που θαμπώθηκαν από τα νιάτα σου άμβλυναν και το μυαλό τους; Σοβαρά ρε μεγάλε; Δηλαδή τι θες παραπάνω; Ιδιωτικό συμφωνητικό; Πες ρε ξεκάθαρα «δε γουστάρω το ΠΑΣΟΚ, να πα να #^%^#$%^%$θεί αυτό το κόμμα βραχνάς για μας τους αριστερούς». Τότε μάλιστα, παίρνεις τις ευθύνες και τα ρίσκα σου. Αυτά τα μεσοβέζικα τι τα θες; Αφού είναι μαθηματικό το πρόβλημα: Ο ΠΡΩΤΟΣ (έστω και με μία ψήφο!) και ΜΟΝΟ ο ΠΡΩΤΟΣ παίρνει το μπόνους των εδρών και μπορεί να κάνει κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με κάποιον άλλο. Οπότε το ΠΑΣΟΚ για να σου προσφέρει ρε Τσίπρα συγκυβέρνηση (την οποία κουτοπόνηρα δεν απορρίπτεις, ψαρεύεις σε θολά νερά) τι θες να κάνει; Να πει στους πολίτες «βγάλτε με δεύτερο μη φοβηθεί ο Αλέξης και μας μείνει στα χέρια παιδί πράμα;» Θα το πάρουν με τις λεμονόκουπες γιατί αν επιδιώξει να βγει δεύτερο για να μην φοβηθεί ο Τσίπρας δεν γίνεται συγκυβέρνηση λόγω μαθηματικής και όχι πολιτικής αδυναμίας. Δε θα βγαίνουν τα κουκιά ούτε και των δύο μαζί. Τόσο απλά. Οπότε η δήλωση Τσίπρα είναι μνημείο ασυναρτησίας και υπεκφυγής. Φοβερό Πολυτεχνείο έβγαλες μεγάλε. Πού το έβγαλες να πάμε κι εμείς; Προλαβαίνουμε ακόμα.
Το πρόβλημα είναι (λέω εγώ) η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτή ας συμφωνήσουμε ότι πρέπει να φύγει. Ε λοιπόν θα φύγει μόνο αν το ΠΑΣΟΚ πάρει 1 ψήφο παραπάνω από αυτήν ή ο ΣΥΡΙΖΑ 1 ψήφο παραπάνω από αυτήν. Πού ποντάρουν οι...νουνεχείς πολίτες; Ε, πού; Στο ΠΑΣΟΚ ή στο ΣΥΡΙΖΑ; Κι αυτό το αποκαλείς «ηγεμονισμό»; Με δεδομένη τη δέσμευση του Γιώργου (ή Γιωργάκη, ή ανίκανου ή «δεν μπορεί» ή ...ή...) ότι έτσι κι αλλιώς συνεργασία θέλει. Καλά τα επίθετα που του προσάπτουν του Παπανδρέου, ανακόλουθο και ψεύτη πάντως δεν τον έχει χαρακτηρίσει κανείς και ούτε πρόκειται.
Κοίτα το σκατουλάκι, άποψη, άκου να δεις, «όχι ηγεμονισμούς και τότε συζητάμε» τη στιγμή που τόσο ευγενικά του κάνεις πρόταση και τη στιγμή που αυτό που αυτός βαφτίζει ηγεμονισμό αποτελεί ανέκκλητη μαθηματική προϋπόθεση για να κυβερνήσεις. Κοίτα μαγκιά ο τροχοφόρος. Σε αυτούς βέβαια που ψαρώνουν αλλά σε τα μας; Τσου ρε Λάκη! Ξεμπροστιάστε τον
bloggers!!!!!! Έτσι για να μάθει ότι η αρχηγία έχει και ευθύνες. Και όποιος πει «ο δικός σας καλύτερος είναι;» απάντηση δεν θα πάρει. Γιατί απλά έχει διακόψει κάθε δεσμό με το ΠΑΣΟΚ και ψάχνει αφορμές για να το δείχνει. Υποκριτικά όμως και όχι ευθέως. Νιάτα να σου πετύπουν. Ποιος τον συμβούλευσε άραγε να τα πει αυτά του Αλέξη; Το...νεανικό επιτελείο του;

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.