7.3.08

Μισά χνάρια και χρυσές ευκαιρίες!

Έπιασα ξανά τις τοπικές εφημερίδες και διάβασα, αυτήν τη φορά, στο «Ελεύθερο Βήμα»:
«Μία όμορφη αποκριάτικη βραδιά γεμάτη φιλάνθρωπα αισθήματα πρόσφερε στα μέλη και στις φίλες της η Φιλόπτωχος αδελφότης κυριών Κομοτηνής, την Παρασκευή το βράδυ σε εκδήλωση που διοργάνωσε για τους σκοπούς της που όλοι γνωρίζουμε και είναι η προσφορά και βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Στο χαιρετισμό της η επανεκλεγείσα “παμψηφεί” πρόεδρος κ. Νίκη Μουστάκα, εμφανώς ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή, ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες και παρουσίασε τα μέλη του νέου Δ.Σ. της Φιλοπτώχου...»
Μου τα μπερδεύει η εφημερίς: η εκλεγείσα «παμψηφεί», στις προ δύο μηνών ΓΕΝΙΚΕΣ εκλογές, ΔΕΝ έχει προηγούμενη θητεία, οπότε δεν μπορεί να είναι «επανεκλεγείσα», εξ ορισμού! Kαι δεν μπορεί να είναι και «παμψηφεί», αφού (εγώ τουλάχιστον προσδιορίζω συγκεκριμένα ότι αναφέρομαι στις εκλογές ΓΙΑ Δ.Σ. κι ΟΧΙ στις εκλογές ΤΟΥ Δ.Σ.
Η εκλεγείσα, λοιπόν, από ΕΚΕΙΝΕΣ τις κάλπες, είχε…ΑΛΛΟ όνομα (δεν είμαι κι ελέφαντας, αλλά δεν έχω δα και Αlzheimer…ακόμα)! Η «επανεκλεγείσα παμψηφεί» πρόεδρος, εννοείται από την εφημερίδα προφανώς η αιρετή που ΚΑΤΟΠΙΝ της γενικής ψηφοφορίας «εξελέγη» από την ψηφοφορία του Δ.Σ., παρόλο που ΔΕΝ ήταν η πλειοψηφούσα στις ΓΕΝΙΚΕΣ εκλογές και ενάντια στην «παράδοση» της Φιλοπτώχου, που ως τώρα ήθελε την πλειοψηφούσα των γενικών εκλογών να αναλαμβάνει πρόεδρος! Αυτό, βέβαια δεν αποτελεί γραπτό «κανόνα» της Φιλοπτώχου, αλλά εθιμοτυπικό. Η εφημερίδα όμως, που ΔΕΝ είχε εξαγγείλει τα αποτελέσματα των αρχικών, ΓΕΝΙΚΩΝ εκλογών, οφείλει να διευκρινίζει ΠΟΥ αναφέρεται ο χαρακτηρισμός «παμψηφεί».
Είχα, μάλιστα, ήδη γράψει στην Παρέμβαση κατιτίς για τις γενικές εκλογές, όταν είχαν πραγματοποιηθεί: πως κάποια από κυρία, μετά τη γενική ψηφοφορία, τα πήρε όλα – τα ψηφοδέλτια! – κι έφυγε, αλλά ΑΦΟΥ η εφορευτική είχε ΗΔΗ υπογράψει και το αποτέλεσμα ΔΕΝ μπορούσε ν’ αλλοιωθεί. Είχα επίσης γράψει ότι, το Δ.Σ. «συναίνεσε» στο να παραμείνει στη θέση της η ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ τότε πρόεδρος, τουλάχιστον «προσωρινά», μέχρι να ξεκαθαρίσει ένα κάποιο «θέμα» (ενθυμείστε;), αφού κανείς δεν θα πρέπει (ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!) να βγάζει…ξένο φίδι από την τρύπα (το οποίο πρέπει να ξετρυπώνεται πάντα από το…νόμιμο ιδιοκτήτη). Βέβαια…ίσως να της έκαναν κακό της προέδρου οι κυρίες του Δ.Σ. αφού, προσωπικά και σε ανάλογη περίπτωση, αν είχα τέτοια…αλληλέγγυα «θέματα» στο κατόπι μου, θα είχα θεωρήσει εξυπνότερο να «επιστρέψω στη βάση» (κοινώς «να πάω από ‘κει που ‘ρθα»), παρά ν’ αφήσω με ξανακάνουν πρόεδρο!
Για να μην παρεκκλίνω όμως, κι επειδή το Βήμα ΔΕΝ διευκρινίζει σε ΠΟΙΑ από τις εκλογές η νυν πρόεδρος εξελέγη «παμψηφεί», δηλώνω επίσημα το εξής: αν από τότε (τον…προπερασμένο μήνα δηλαδή) ξαναγίνανε ΓΕΝΙΚΕΣ εκλογές στη Φιλόπτωχο και δεν το ‘μαθα να ζητώ συγγνώμη, αλλά…οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές τις μέρες ασχολούμαι με την κυρία «Star Hilarious #1» Hilary Clinton και δεν έχω καιρό να παρακολουθήσω τα…εντόπια. Με την ευχή λοιπόν να γίνει Πρόεδρος (των ΗΠΑ! – όχι της…Φιλοπτώχου) ο John McCain, θα παρακαλούσα την αγαπητή μας εφημερίδα όπως διευκρινίζει τα περί πλειοψηφειών στο εξής, για να μην…παραμορφωνόμαστε κι εμείς οι τακτικοί αναγνώστες.
Κανείς δεν αμφισβητεί το έργο της Φιλοπτώχου, ούτε της εφημερίδος. Αλλά…ζοριζόμαστε καμιά φορά, όταν δεν παρουσιάζονται όλες οι…αλήθειες, χαρτί και καλαμάρι, από την αρχή ως το τέλος. Και οι εκλογές ΔΕΝ αρχίζουν από αυτές ΤΟΥ Δ.Σ., αλλά από αυτές ΓΙΑ Δ.Σ. Έεετσι…Κι εγώ, π.χ., δεν επιθυμώ να αρχίσω από διάφορα παραδείγματα…αμερικανικής καθημερινότητας – στην οποία, από καιρού εις καιρό, απαντώνται όλα τα…μεγάλα πνεύματα, από όλες τις χώρες – γιατί θα γελάσει και ο παρδαλός…Νουδίας με τις ιστορίες που του ‘χω! Αλλά μπορεί και ν’ αναγκαστώ να το κάνω, για λόγους διαφάνειας, αν πιάσω το θέμα, αφού δεν μ’ αρέσει να ξεκινώ από τη…μέση. Οπότε…ΔΕΝ το πιάνω καθόλου. Γιατί θα συμβάλλω ΑΘΕΛΑ ΜΟΥ και στην αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος, ΑΠΟ την Κομοτηνή και ΠΡΟΣ τας…Sherraç!!! Και γιατί να το κάνω αυτό, όταν εδώ, όλοι μαζί, ασχέτως πεποιθήσεων, συμπεριφορών ή…βίτσιων, έχουμε και την πλάκα μας και – κατά βάθος – αγαπιόμαστε κι ας μην το…μοιραζόμαστε;
Λέει; Δεν λέει! Εγώ…ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ!!!

«Προστεγάσματα, χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην πλατεία και άλλους κοινόχρηστους χώρους, σύμφωνα πάντα με τις σχετικές διατάξεις του νόμου, ενώ με επίκληση πρόσφατης απόφασης του Ε τμήματος του ΣτΕ, είναι αντίθετη στην πολεοδομική νομοθεσία η κατασκευή προστεγασμάτων με κάθετα στηρίγματα σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστους χώρους.»
Ουαί κι αλίμονο, αν έχει δίκιο η εφημερίς κι αν οι μαγαζάτορες της Πλατείας Ειρήνης δεν…δράσουν γρήγορα. Που διάολο θα πίνουμε καφέ, τώρα που ‘ρχονται κι οι ζέστες, αν δεν προλάβουν να…νομιμοποιηθούν τα…τσαντήρια «μη μόνιμης κατασκευής»; Θα τον αγοράζουμε frappe και θα μας γίνεται…nescafe εντός ολίγων λεπτών (κι αυτός κι εμείς μαζί του)!
Αλλά, πάλι, ίσως είναι καλύτερα έτσι! Αν δεν μπορούμε να πάμε για καφέ, μπορεί επιτέλους ν’ αποφασίσουμε να τραβήξουμε καμιά…περιποιημένη ανταρσούλα (αφού η «ηρεμία» μας εδώ και καιρό φυτοζωεί με…«δανεικό» χρόνο), μπας και «ξεμουδιάσουμε» λίγο…Άντε, επιτέλους! Κι εμείς καιρό είχαμε να…τεντωθούμε και κάποιοι άλλοι δεν «το κάνανε» καθόλου από τότε που γεννήθηκαν.
Καιρός είναι, λέω…Τι λέτε εσείς;;; Ο άλλος πάντως στο ανέκδοτο ήταν ξεκάθαρος: «Δεν γ@μείς που δεν γ@μείς...Δεν πας για ψάρεμα;». Γι’ αυτό σας λέω…ΧΡΥΣΗ ευκαιρία! Νάτην, φάτην!

Uli Chris

2 σχόλια:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.